Artikler om jobsøgning
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Jobsøgning og Twitter – 5 tips

TwitterHar du inddraget Twitter i din jobjagt. Sandsynligvis ikke, men hvorfor egentlig ikke? Her får du 5 tips, til hvordan du kan bruge Twitter i din jobsøgning.

Twitter og jobsøgning er ikke noget, de fleste forbinder med hinanden. Men som en aktiv del af din jobsøgningsstrategi har Twitter faktisk noget at byde på. Så kom godt i gang med din jobsøgning på Twitter med disse 5 tips.


1. Du skal være der

Få gang i den profil, du oprettede for flere år siden. Er du der ikke allerede, så lav en konto her: https://twitter.com/


2. Følg virksomheder og personer

Ved at følge fagligt spændende og interessante virksomheder og personer ser du deres tweets om bl.a. muligheder og udvikling i deres virksomheder og netværk. Også når de slår ledige stillinger op.

 

Twitter jobdk3. Brug hashtagget #jobdk

Mange af de jobrelevante tweets kommer med hashtagget #jobdk – også de ledige job. Lav en søgning så du kan indsamle alle opslag med #jobdk. Brug også selv dette hashtag, hvis du skriver noget om job eller din egen jobsituation. Du fanger desværre ikke alt på denne måde, da mange ikke bruger #jobdk konsekvent.
(se eksempel her til højre)


Twitter sger4. Lav en søgning på ordet 'søger'

Da mange stadig ikke bruger #jobdk i forbindelse med ledige stillinger, skal du også lave en søgning på ordet 'søger'. Når der efterspørges nye medarbejdere eller kolleger, så skrives der næsten altid søger et eller andet sted i opslaget. PT. fanger du derfor flere spændende job på denne måde. (Eneste ulempe er at du så også får alle de opslag, hvor folk søger lejligheder, kærester, opskrifter m.m.).
(se eksempel her til venstre)


5. Vær selv aktiv

Brug Twitter aktivt: Retweet interessante opslag. Kom selv med tweets og deltag i snakken, når du har noget relevant at byde ind med.

 

Håber at du med disse små tips kan se lidt værdi i at inddrage Twitter som et aktivt redskab i din jobsøgning.
Og hvis du tjekker billedet, så finder du både ordinære job, studiejobs og praktikstillinger m.m. på Twitter.
Har du erfaring med Twitter og jobsøgning, så del dem gerne i kommentar feltet, så vi andre også kan få gavn af dem.


Jobfisk.dk har selvfølgelig også en Twitterkonto. Den finder du her: https://twitter.com/jobfisk 

 

 

Skrevet af Henrik Rygaard Jensen, Stifter og indehaver Jobfisk.dk

 

NB Jeg bruger selv Tweetdeck: https://tweetdeck.twitter.com/ til at holde styr på min Twitterkonto. Der findes sikkert andre. Har du gode erfaringer med andre muligheder, så skriv dem i kommentarfeltet.

 

 

5 tips til hvordan du bruger Twitter i din jobsøgning