Artikler om jobsøgning
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Berlin, byen med de mange jobmuligheder

BerlinDet er ikke særlig sjovt eller motiverende at sidde i Danmark med en færdiggjort uddannelse, for så derefter at blive arbejdsløs. Dette er ofte realiteterne for unge nyuddannede, hvor konkurrencen om de gode jobs er hård i øjeblikket. Et alternativ til jobjagten i hjemlandet, kan være at kigge på mulighederne uden for Danmark.

Berlin har et stort udvalg af spændende, betalte praktikpladser og danske jobs hos nystartede internationale e-commerce virksomheder.

Berlin

Da jeg, ligesom mange andre studerende i Danmark, pludselig befandt mig i en situation uden job og en alt for dyr ikke su-venlig lejlighed, var det svært ikke at gå i panik. Ville jeg være nødt til at droppe min kandidat og arbejde fuld tid? Før jeg træffede et mere eller mindre spontant panikvalg, fik jeg heldigvis øjnene op for de mange muligheder der findes for unge studerende eller nyuddannede i Berlin. Jeg valgte derfor at tage til Berlin, hvor jeg fandt en praktikplads og efterfølgende studenterjob imens jeg skriver mit speciale.

Berlin er centrum for mange internetbaserede startups og har i løbet af de sidste år for alvor slået sit navn fast på iværksætter scenen med et ordentligt brag. Det er særligt inden for IT, marketing, kommunikation og sales, at mulighederne for at finde et job er langt større end i Danmark. Danskere er meget velsete i Tyskland for vores høje faglighed, og det danske marked er interessant for mange internationale internetvirksomheder, der eftersøger dansk arbejdskraft. Det var derfor også hos en startup virksomhed, at jeg fandt min praktikplads.

 

I Berlin har du råd

Modsat mange andre danske praktiksteder, er de fleste praktiksteder i Tyskland betalt, hvilket giver mulighed for at opleve Berlin uden for arbejdet også. Priserne er generelt meget lavere end i Danmark, og du får langt mere for pengene i Berlin. Du kan tilmed få din SU med, hvis praktikken er en del af din uddannelse. Engelsk bliver oftest anvendt som arbejdssprog i de store internationale virksomheder, så du behøver ikke være bange for, at dit skoletysk sætter en stopper for drømmejobbet i Berlin. Et andet plus, der er værd at tage med i betragtning før du går på kompromis med dine jobønsker, er, at med et udlandsophold bliver du mere attraktiv for mange danske arbejdspladser.

 

Boost dit CV

En god uddannelse kombineret med praksiserfaring fra et udenlandsk
praktikophold kan være med til at booste dit cv. Derudover bliver dine interkulturelle kompetencer styrket, og det kan kun blive en fordel, når du skal søge job i Danmark. Masser af virksomheder skal klare sig i den globale konkurrence, og derfor er praktik i udlandet relevant og bidrager til en større international forståelse.

 

Sådan gør du!

Hvis du er jobsøgende eller leder efter en praktikplads og har planer om at tage til Berlin, findes der mange gode tyske hjemmesider med jobopslag. www.berliner-jobmarkt.de  er en af de største og mest kendte, og ww.berlinstartupjobs.com kan ligeledes anbefales, hvis du er interreseret i at finde et job i en start-up virksomhed.

Berlin er en spændende by med mange muligheder for at finde et interessant job, så hvis du kan klare at undvære leverpostej og danske frikadeller, er Berlin et oplagt valg!

 


Sabrina NielsenAf: Sabrina Marie Nielsen

Sabrina arbejder som PR manager for ShopALike.dk, mens hun er ved at færdiggøre sin kandidat i filmvidenskab på Københavns Universitet.

 

Du finder løbende stillinger hos dem her:  http://www.visual-meta.com/en/jobs/ også for danskere.

 

 

 

 

 

 

 

Et alternativ til jobjagten i hjemlandet, kan være at kigge på mulighederne uden for Danmark. Fx Berlin hvor mulighederne lige nu er gode.