Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.
For et par dage siden læste jeg Helle Alsted's glimrende indlæg om at undgå ensomhed mens du er ledig. Et af hendes gode råd var at have et aktivt fritidsliv.
Men hvordan får du et aktivt fritidsliv hvis du ikke allerede har det.
Og hvad nu hvis du helst vil være aktiv i dagtimerne mens du er ledig, så du har tid om aftenen til dine børn etc.
Det vil jeg kigge lidt på i dette indlæg, så læs med hvis du også gerne vil have et aktivt fritidsliv.
Som ledig vil du måske have oplevet, at det ville være rart at kunne træne om dagen fremfor at skulle bruge aftenerne på det. Men i så fald har du sikkert fundet ud af, at det er lettere sagt end gjort at finde en sportsklub der tilbyder hold om dagen (min foretrukne fritidsaktivitet er sport, så derfor har jeg fokus på sport i dette indlæg. Men principperne gælder også for alle mulige andre slags fritidsaktiviteter som fx. musik og kreative fag).
Langt de fleste klubber har nemlig kun hold om eftermiddagen og aftenen, da det nu engang er der de fleste folk har tid til at træne.
Men dermed ikke sagt, at der slet ikke findes nogen klubber med træning om dagen. Det gør der bestemt, men det kræver at du bruger noget tid på at finde dem. Og dem du vil finde vil ofte kun have træning på meget bestemte tidspunkter om dagen - fx. ligesom den crossfit klub jeg på et tidspunkt var medlem af, der havde træning på nogle få bestemte tidspunkter om morgenen og om formiddagen.
Efter eftermiddag og aften, så er der flest klubber der tilbyder træning om morgenen. Og gerne så tidligt, at folk kan nå på arbejde efter træning.
Alternativet er fitness centre, der ofte tilbyder hold fra morgen til aften. Det betyder at du i fitness centre ofte kan finde hold langt op ad formiddagen og lige efter frokost, hvilket er nærmest en umulighed i alle andre slags sportsklubber.
Inden du bruger en masse tid på at finde en klub med træning om dagen, så kan du også overveje om det overhovedet er nødvendigt for dig at træne i klub. For det kan jo være at du kan være med i en mere uformel gruppe der træner sammen - eller selv lave en sådan gruppe ved at snakke med folk i din jobklub eller ved kigge efter ligesindede på fx. Facebook.
Det kan også være du bare selv kan beslutte dig for at løbe nogle gange om ugen. For selvom det ikke er så socialt at løbe alene, så er det stadig med bedre end blot at sidde derhjemme og føle sig ensom.
Beslutter du dig for at finde en klub, så kan du med fordel bruge http://www.cykelvalg.dk/populaere-sportsgrene/, der giver et overblik over de mest populære sportsgrene i Danmark.
Foretrækker du at gå efter en klub, så kan det også være du er heldig at du slet ikke har brug for at gå på noget hold. Måske er du allerede fremragende til din sport, så du ikke behøver nogen instruktør det meste af tiden. Eller måske vil du gerne prøve kræfter med en sport der ikke ligger op til at gå på et hold.
Selvom du ikke er med på noget hold, så kan sportsklubben stadig godt være en social booster for dig. Det gælder fx. den klatreklub jeg træner i, hvor der ikke er nogen hold, men stadig masser af snak mellem folk når vi mødes i klubben og træner på samme tid.
Udover blot at træne i en klub, så kan du også overveje om du skal melde dig som frivillig i en sportsklub. Gør du det, så er du nemlig mere herre over din tid end hvis du blot er almindeligt medlem. Det gælder ikke mindst hvis du er fremragende til din sport, så du måske kan få mulighed for at starte dit eget hold på et tidspunkt der passer dig.
Starter du dit eget hold mens du er ledig, så skal du dog lige huske at tænke igennem hvad der vil ske når du får et arbejde. For det vil jo ikke være pænt gjort pludselig at efterlade deltagerne på dit hold alene fordi skal til arbejde og derfor ikke længere har tid til at træne holdet.
Af: Mads Phikamphon
Mads Phikamphon lever et aktivt liv, hvor han som freelance programmør skaber tid og fleksbilitet til at dyrke sport og alle hans andre interesser.