Artikler om jobsøgning
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Det store elevplads-kapløb

Rigtig mange elever på forskellige skoler, skal til eksamen her til sommer. Herefter skal de ud og finde den elevplads, der er nødvendig for at få afsluttet uddannelsen helt. Desværre er det sådan, at der ikke er elevpladser nok, og derfor er det ikke alle, der kan få en.

Mange tænker, hvis jeg bare sender min ansøgning ud til nok firmaer, så må jeg vil til sidst få den eftertragtede elevplads. Desværre er det ikke altid tilfældet, men her er 3 gode råd, der kan være værd at prøve, for at øge chancerne.

 

  1. Første gode råd er, at din ansøgning skal være uden stavefejl og kommefejl. Ingen arbejdsgiver vil bruge tid på en ansøgning, hvis den er sjusket og der er en mase åbenlyse stavefejl.
  2. Det andet gode råd er, at sende et billede med af dig selv. Og nej, det skal ikke være et billede, der er taget til en fest, eller hvor du står i badetøj på en strand sammen med kæresten og har en øl i hånden. Nu er det ikke mange virksomheder, der kræver, du sender det med, men det virker mere seriøst og viser, du har gjort mere ud af ansøgningen, end hvad de fleste har.
  3. Det tredje råd, er at sende udtalelser/anbefalinger med. Har du haft et studiejob eller andet job før i tiden, så vil det være en super ide at få en udtalelse med. Har du måske ikke fået en med og er det flere år siden, du arbejdede der, så vær ikke ræd, for at ringe til dem og spørge om de ikke kan huske dig, og om de ikke gerne vil lave en udtalelse og sende til dig. I langt de fleste tilfælde, vil de godt det, også selv om det er flere år siden, du har arbejdet der.


Disse 3 gode råd er guld værd, og kan være med til at sikre dig du kommer til flere jobsamtaler angående elevpladser. Mangler du en elevplads, så tjek opsvinget.dk  Her finder du et stort udvalg af elevpladser og listen opdateres dagligt.

 

 

Af: David Larsen
David driver websitet opsvinget.dk, som han startede i frustration over, hvor svært det er at finde en elevplads, og det må kunne gøres nemmere.
David bor i det nordjyske. Læser til IT supporter pt, men overvejer efter ferien, at starte som datamatiker. Er 26 år og oprindeligt fra Canada, men har boet i Danmark siden 1990.

3 gode råd i søgningen efter en elevplads