Artikler om jobsøgning
TILMELD NYHEDSBREV

Jobfisk udenpayoff 2013-R 340x60

Kurser for ledige - 6 ugers selvvalgt uddannelse

Som ledig kan det være rigtig svært at komme ind på arbejdsmarkedet, da der stadig er flere ledige end der er ledige job. Så det gælder om at skille sig ud, og vise man kan løfte de opgaver, en arbejdsgiver forventer.
6 ugers selvvalgt uddannelse eller kurser for ledige (som det hedder mange steder), er din mulighed for at skille dig ud. Kurser for ledige, er din mulighed, for blive opkvalificeret inden for et bestemt felt eller fagområde. Kurser for ledige, er din mulighed, for at få et kvalificeret kursus helt gratis.

Læs videre og bliv klogere på, hvordan kurser for ledige kan give dig dit næste job.

 

6 ugers selvvalgt uddannelse

 

Kurser for ledige også kaldt 6 ugers selvvalgt uddannelse, giver ledige ret til gratis at tage et kursus som kan hjælpe dig videre i din jobsøgning.

 

Når du har været ledig i minimum 4 måneder, har du ret til at få 6 ugers selvvalgt uddannelse. Dette initiativ er et regeringen har vedtaget, i håb om at ledige kan opkvalificere deres evner i forhold til behovene på arbejdsmarkedet.
Nye kvalifikationer i form af et kursus er en gylden mulighed for at blive endnu dygtigere inden for sit felt og få den nyeste viden eller prøve noget helt andet, som man har en interesse for. På den ene side udvider du dine egne evner og kvalifikationer, og på den anden side får du mulighed for at komme i betragtning til nogle jobs, du ikke tidligere havde mulighed for.

 

Kurser for ledige og dine muligheder

Der findes i dag rigtig mange forskellige kurser for ledige, derfor er det også vigtigt, at du vælger det rigtige kursus. Dit jobcenter eller a-kasse vil helt sikkert have nogle forskellige kursus tilbud. Men du har også muligheden, for at vælge et kursus fra en anden privat aktør. Det kan være alt fra online markedsføring, regnskab, app udvikling til forskellige administrations kurser – eller noget helt andet.
Vælger du et kursus fra en privat aktør uden om jobcenter og a-kassen, så husk at undersøg firmaet bag. Du skal være sikker på, at firmaet, der skal undervise dig i 6 uger, er dygtige og kvalificeret nok til at løfte opgaven.
På jobfisk.dk har vi et stort udvalg af kurser for ledige, som vi kan anbefale dig at starte med at kigge på. Alle kurser for ledige på jobfisk.dk er virksomheder som vi personligt har været i kontakt med, og tilbyder nogle kvalificeret kurser for ledige.

Kurser for ledige eller 6 ugers selvvalgt uddannelse, betyder ikke at du skal vælge et kursus forløb på op til 6 uger, men at du har muligheden for at få op til de 6 uger. Så du kan vælge for at dele forløbet op, og tage 2 forskellige kurser på f.eks. 2 og 4 uger.

 

Praktisk information om kurser for ledige

Kurser for ledige er som udgangspunkt altid gratis, dog er der et par enkelte ting man skal være obs på.
For at få kurset betalt af dit jobcenter eller a-kasse, er det nemmest at vælge et kursus der ligger inden for dit felt. Det giver god mening at bygge oven på allerede etableret kvalifikationer, du besidder.
Brænder du for at prøve noget helt nyt, er det selvfølgelig også muligt, men det kan dog kræve, at du skal overbevise dit jobcenter eller a-kasse om det kursus, du så har valgt, er det helt rigtige for dig. Hav gerne nogle argumenter klar, til hvorfor netop det kursus, er det rigtige for dig. F.eks. hvilke nye job forventer du at komme i betragtning til efter endt kursus.
Måske har du allerede kontakt til en virksomhed som godt vil ansætte dig, hvis du gennemgår et bestemt kursusforløb først. Hvis det er tilfældet, så husk at nævne det for jobcenter og a-kasse.

Vi vil råde dig til at se på hvad vi tilbyder her på jobfisk.dk af kurser for ledige, og ønske dig al mulig held og lykke med dit kursus forløb.

 

Kurser for ledige finder du her... 

 

A-kasser finder du her... 

 

Jobsøgning: artikler med tips og inspiration til den gode, effektive jobsøgning