Ordbog
TILMELD NYHEDSBREV

Ordbog

Hvad er et CV?

Et CV er en beskrivelse over en persons erfaring, og kvalifikationer, der skal skabe et overblik over uddannelsesforløb, erhvervserfaring, erhvervskompetencer, fritidsaktiviteter m.m. Et CV fylder ofte 1-3 sider, og sendes af jobansøger til arbejdsgiver sammen med en jobansøgning.

Hvad er etPå mange jobportaler er det muligt at lægge sit CV ind blot ved oprettelse af en personlig profil. Her vil der oftest ligge en CV skabelon, der skal udfyldes.

Et CV er omvendt kronologisk opdelt; det vil sige alle oplysninger opbygges kronologisk efter årstal, oftest startes med nyeste erhvervserfaring og går tilbage i tiden. Dette kaldes også et klassisk CV.

Et CV kan også være kompetence/funktions opdelt; det vil sige et mere beskrivende CV, hvor specielle kvalifikationer og kompetencer fremhæves.

Et kombinations CV (også kaldet hybrid CV) er en blanding af et kronologisk CV og et kompetence CV. Oftest startes med en beskrivelse af kompetencer og kvalifikationer, efterfulgt af ansøgers ansættelseshistorie i kronologisk omvendt rækkefølge.

Opdelingen og indhold kan variere fra person til person, og relevans i forhold til jobbet man søger. Derfor er intet CV ens.

CV – indhold

  • Personlige oplysninger: Navn, Adresse, Telefonnummer, E-mail, Fødselsdato. Evt. kan tilføjes: Link til LinkedIn-profil, Civiltilstand og børn, billede
  • Uddannelse: Hvilken formel uddannelse du eventuelt har, og hvornår du var under uddannelse
  • Erhvervserfaring: Dit nuværende og dine tidligere jobs
  • Evt. Anden erhvervserfaring: frivilligt arbejde og bestyrelsesarbejde
  • Relevante kurser og certificeringer
  • De sprog, du bestrider, og dine it-kompetencer
  • Kørekort; Personbil, Lastbil etc.
  • Evt et kort resume af en selv
  • Evt. Hobbyer og personlige interesser

 

Har du brug for hjælp til dit CV?
Få tjekket dit CV her 

 

Få tips og råd til dit CV her:
Hvordan skriver jeg det perfekte CV, Artikel af Henrik Rygaard Jensen 
Om CV-søgning fra jobsøgers synspunkt, Artikel af Elsebeth Brandenborg 

 

Fordi dit job og din karriere betyder noget. Jobfisk.dk er onlinemagasinet, der vil inspirere dig i dit job, din karriere og din jobsøgning. Jobfisk.dk er sitet, der motiverer og til tider måske venligt provokerer dig. På sitet får du ny viden, gode historier, et kærligt spark og til tider et godt grin.