Julekalender 2017
TILMELD NYHEDSBREV

20 December 2017 - En kop kaffe er det første skridt på vejen

20. decemberTankerne havde kørt rundt i hovedet hele natten. Var det nu det rigtige han gjorde ved at skifte branche? Hans forrige job havde jo været trygt og rart, fremfor alt stabilt. Måske var han også ved at være lidt for gammel til at spassere rundt i bakkerne, konditionen var i hvert fald ikke, hvad den havde været efter 10 år på kontor. Men det kunne der selvfølgelig laves om på.

Da han senere på dagen kørte på den lange lige landevej med træer til begge sider, og solen, der skinnede gennem træerne, var han ikke længere i tvivl om, at det var det helt rigtige. Da han steg ud af bilen tog han en dyb indånding, og indsnusede den kolde frisk luft. Der så lukket ud i den lille bygning, der var ingen lys, og persiennerne var trukket ned. Var han kørt forkert? Nej, der stod godt nok det rigtige på bygningen. Han tog i dørhåndtaget. Låst! Øv... Han gik lidt omkring, og besluttede sig for at vente lidt. 10 minutter senere var der stadig ligeså dødt, som da han kom, og han besluttede sig for at smide papirerne ind på bagsædet og udnytte at han alligevel var kommet afsted.

Han gik og gik. Gennem skoven, op og ned af bakkerne. Han lyttede til fuglene, mens han stille og roligt tømte hjernen for tanker. Da han langt om længe vendte tilbage til bilen, var hans bil ikke længere den eneste, der holdt på parkeringspladsen. Det gav et sus i hans mave, og han kunne mærke hjertet banke. Dyb indånding. Han tog i håndtaget og gik ind.

Artiklen fortsætter efter billedet 

20. december 2017 lille

Der sad ingen i skranken, og resten af lokalet var også tomt på nær 2 skriveborde og det lille tekøkken, og en kaffemaskine der klukkede. En dør stod halvt åben ind til yderligere et kontor. En mand i uldsweater med en kaffekop i hånden kom lettere forvirret ud af døren. "Lige 2 sekunder, jeg skal lige finde ...." Manden mumlede videre mens han rodede i nogle papirer bag skranken. "Må jeg tag en kop kaffe imens?" spurgte Henrik. "Ja gør du bare det, jeg har vist fået lavet rigeligt! Ser du, det er slet ikke mig, der plejer at lave kaffe, det er Jane, men hun har taget tidligere juleferie, så hun kunne komme hjem til børnene." Han fortsatte med at snakke, mens han rodede rundt i papirerne på bordet "Det var lige godt, hvor pokker har hun gemt? Ja så kan det da også være lige meget... Det er ikke sådan med det, når sekretæren holder ferie! Hvad kunne jeg for resten hjælpe dig med?"

"Jeg snakkede med en mand forleden dag, der vist har haft ringet til dig. Jeg fik at vide, jeg bare kunne komme forbi et smut i dag og aflevere en uopfordret ansøgning", svarede Henrik, mens han varmede fingrene på kaffen. "Nårh så er det dig, der er Henrik! Jamen nu har du jo fået kaffen, så vil du ikke med ind på mit kontor og få varmen, så kunne vi jo lige tage en snak?" Henrik blev næsten helt paf, men fik da fremstammet et "Jo da, selvfølgelig", mens han fulgte efter manden med uldsweateren ind på det lille kontor.

Manden med uldsweateren var tydeligvis snaksalig, og han var tydeligvis også imponeret over Henriks idéer. Desværre kunne han ikke love Henrik et job, men han ville alligevel lige vende det med de andre, og tænke over det hen over julen. Alligevel var Henrik optimistisk, da han satte sig ud i bilen igen. Han havde taget det første skridt på vejen mod en ny og anderledes karriere.

 

Hold gang i jobsøgningen i julen

Julen betyder ofte færre opslåede stillinger. Der er dog god grund til at holde gang i jobsøgningen mellem jul og nytår, hvis dit nytårsfortsæt er et nyt job. Læs mere i artiklen "Jobsøgning i julen: Fang chefen, der sidder tilbage på kontoret" og få flere gode råd til jobsøgning i julen.

 

Nåede du ikke at læse forrige afsnit? Læs dem her 

 

 

 

En kop kaffe med chefen er sidder tilbage på kontoret i julen kan være det første skridt på vejen til job