Julekalender 2017
TILMELD NYHEDSBREV

15. December 2017 - Jobsøgning er hårdt arbejde

15. decemberEfter en hel dag på sofaen i går, måtte Henrik hellere stå op i dag. Og der gjorde han da også. Men da ungerne var sendt i skole, og konen efter tusind formaninger om, at han da lige kunne gøre det og det, og han også lige kunne søge job der og der, endelig tog af sted, var han fuldstændig udmattet.

Han lagde sig på sofaen, og lod tankerne vandre. Der var ingen, der forstod hvor hårdt det her jobsøgning egentlig var! Og ikke mindst hvor ydmygende, det egentlig var at stå uden arbejde, og konstant blive kigget over skulderen, som om man ikke gjorde hvad man kunne for at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Der var ingen, der forstod, og ingen hjælp at få.

Han havde ellers en enkelt gang i løbet af november udtalt sig til jobkonsulenten på jobcentret, om at han virkelig var frustreret, og bekymret for om han nu kunne finde arbejde. Ja han havde endda spurgt om, der var mere hjælp at få en det fjollede CV-kursus, han var blevet sendt på. Men hun havde ikke ligefrem været nogen hjælp. "Ingen grund til bekymring, det går jo nok!" og så var han ellers blevet viftet ud af døren.

Artiklen fortsætter efter billedet 

15. december 2017lille

Han kunne godt mærke, at motivationen for, at søge noget som helst var fuldstændig i bund. Han havde ingen energi, og det nyttede jo alligevel ikke noget. Det ville aldrig lykkedes at få job inden jul. Det var alligevel også fredag og snart weekend, så var der alligevel ingen nye jobannoncer, og folk gad da slet ikke læse jobansøgningerne igennem lige inden weekenden. Nej han kunne ligeså godt vente til mandag morgen, men så måtte han nok også hellere i gang.

 

Syntes du også det er svært at finde motivationen til jobsøgningen?

I blogindlægget "3 ting du bør vide om din egen motivation, når du er jobsøgende" får du gode råd til at motivere dig selv.

Med blogindlægget "Stresset, frustreret, bekymret? Det må du selv rode med!" vil Gæsteblogger Cathrine Pedersen have mere fokus på, hvordan de jobsøgende egentlig har det med at være jobsøgende.

 

Nåede du ikke at læse forrige afsnit? Læs dem her 

 

 

 

Det kan være svært at finde motivationen til jobsøgningen, der er ingen som forstår og ofte ingen hjælp at få