Julekalender 2017
TILMELD NYHEDSBREV

14. December 2017 - Aldrig mere jobsøgning

14. decemberBiiip... Biip... Biiip!! Så sluk dog for det vækkeur! Han ville sove. Han ville ikke op af sengen. Det nyttede alligevel ikke noget. Han duede ikke til noget. Der var ingen, der kunne bruge ham til noget som helst. Afslag., afslag og atter afslag... Også var det ellers gået så godt til samtalen. Hvad var der galt med ham?

Han ville jo bare gerne arbejde. Han var træt af at gå derhjemme. Træt med træt på... Han kunne høre ungerne tumle rundt, og konen der skyndte på dem. Gid det var ham, der skulle afsted, men nej han havde udsigt til endnu en dag alene, og uden nogen grund til at stå op, kunne han jo ligeså godt blive liggende.

Han stirrede op i loftet. Han gad ikke mere jobsøgning. Han gad ikke flere møder på jobcentret, og han gad ikke flere afslag. Han havde brug for ferie. Det lød dumt, men det havde han virkelig. Et sted hvor han kunne ligge i solen og dase. Alt var koldt og mørkt herhjemme. Han savnede solen og lyset. Han lukkede øjnene og drømte sig langt væk.

Artiklen fortsætter efter billedet 

14. december 2017 lille

Han vågnede midt på formiddagen. Han stod op, kun for at smide sig på sofaen. Han tændte for fjernsynet, og der lå han til langt ud på eftermiddagen. Han burde tjekke nettet, om der var kommet nye jobs. Han burde ringe til jobkonsulenten og høre om han var blevet tilmeldt det der lederkursus. Han burde... Han burde gøre mange ting, og det der med at have brug for ferie, det var nok også lidt dumt, når han nu alligevel gik hjemme hele tiden.

Hans dårlige samvittighed prikkede til ham resten af dagen. Og da konen kom hjem og hujede op om, at han skulle have vasket tøj, og havde lovet at have aftensmaden klar til hende og ungerne, når de kom hjem, fordi hun altså skulle til zumba med Trine, og det havde hun i hvert fald sagt mere end en gang, blev det ikke meget bedre. Han bestilte en pizza, og lovede at han nok skulle klare vasketøjet i morgen. "Så gør jeg det da bare selv" havde hun vrisset, mens hun kastede vasketøjet i vaskemaskinen inden hun nærmest kastede sig ud af døren på vej til zumba.

 

Kom gennem december med trivsel

Vidste du at en af vejene til at få ledighedsstress er dårlig samvittighed? Med blogindlægget "9 gode råd til at komme gennem december med trivsel" af stressrådgiver Helle Alsted får du gode råd til bl.a. at undgå den dårlige samvittighed.

 

Nåede du ikke at læse forrige afsnit? Læs dem her 

 

 

 

Han burde tjekke nettet, om der var kommet nye jobs. Han burde ringe til jobkonsulenten.. Han burde...