Julekalender 2017
TILMELD NYHEDSBREV

12. December 2017 - Klar til jobsamtale

12. decemberJobsamtalen! Henrik var spændt. Hans ben rystede under ham og hans hænder var fugtige, da han parkerede bilen hos virksomheden. Han havde brugt aftenen før på at undersøge virksomheden, og han følte sig godt forberedt. Han havde taget det pæne tøj på, og da han steg ud af bilen rettede han ryggen. Han var klar.

Han blev mødt af sekretæren, der bad ham sætte sig og vente på en stol. Han kunne lige akkurat sidde, så han kunne ane døren ind til direktøren. Den var selvfølgelig lukket, men han havde heller ikke regnet med andet. Pludselig åbnede døren og 3 mænd kom ud. Den ene var tydeligt i færd med at give hånden til farvel. "Jeg glæder mig til at høre fra jer" også var manden ellers ude af døren, og så var det Henriks tur.

"Goddag, goddag, og velkommen til" Han blev mødt med smil, og han kunne mærke nerverne slappede lidt mere af. "Jamen du har jo så søgt jobbet her, kan du ikke fortælle lidt mere om dig selv Henrik?" Og Henrik fortalte om konen og børnene derhjemme, hvor han var vokset op, hvad han lavede i fritiden, og til sidst om hans uddannelse. Allerede her var Direktøren begyndt at kede sig, men det vidste Henrik selvfølgelig ikke. "Hvorfor ville du gerne arbejde for os? Og hvad kan du gøre for os som andre ikke kan?" spurgte Direktøren. Henrik spekulerede, for pokker han kunne jo ikke pind! "Øhhm..... Jamen jeg syntes jo branchen er spændende, også har jeg jo arbejdet i branchen et stykke tid, så jeg tænkte i godt kunne bruge min erfaring" lige der ville Henrik have slået sig i hovedet, hvis han kunne. Han kunne godt høre det ikke var det bedste svar, så han prøvede om han kunne redde den med et "Og med min erfaring kan jeg være en god klippe for medarbejderne, når i lancerer jeres nye projekt" Yes, det var sådan den skulle vinkles, tænkte Henrik for sig selv. Samtalen fortsatte, og Henrik svarede det bedste han kunne. Samtalen sluttede med en rundvisning, og et håndtryk. Da Henrik gik ud af døren var han godt tilfreds med sig selv, og havde en god fornemmelse i kroppen. Så var det bare at vente.

Artiklen fortsætter efter billedet 

12. december 2017 lille

"Hvad så, hvordan gik det?" spurgte konen, da hun kom hjem fra job. "Jo, jeg tror det gik godt, jeg har virkelig en god fornemmelse i kroppen!" Hun kunne høre, han var glad. Åh ja, det kunne virkelig også være skønt, hvis han snart fik et job. Hun var efterhånden ved at være lidt træt at hans evige klagen, og det var efterhånden ved at irritere hende, at han ikke engang kunne tage støvsugeren bare engang imellem, når nu han ikke havde andet at lave! "Det lyder da dejligt" svarede hun, måske lidt for begejstret. "Jaa, jeg tror virkelig den er hjemme nu, og hold op et sted! Også får jeg ovenikøbet eget kontor!" Optimismen ville ingen ende tage, og da han gik i seng den aften, havde han næsten fået overbevist sig selv om, at hans tid som jobsøgende var slut.

 

Bliv klædt på til jobsamtalen

I ethvert spørgsmål lurer et idiotisk svar, som kan sætte dig bagerst i jobkøen. Med artiklen "Jobsamtalens 27 dræberspørgsmål" bliver du godt klædt på til jobsamtalens mange mulige og umulige spørgsmål.
I blogindlægget "Alt det rundt om jobsamtalen" får du gode råd til de helt generelle forholdsregler, du skal tage forud for en jobsamtale.

 

Nåede du ikke at læse forrige afsnit? Læs dem her 

 

 

 

Til jobsamatalen: I ethvert spørgsmål lurer et idiotisk svar, som kan sætte dig bagerst i jobkøen