Julekalender 2017
TILMELD NYHEDSBREV

11. december 2017- Skal man søge job på de sociale medier?

11. decemberJobsøgning på de sociale medier. Han havde hele tiden holdt sig fra det, men nu havde han jo besluttet sig bede om hjælp hos netværket, så måske det var her han skulle starte? Han havde da i hvert fald en profil på både LinkedIn og Facebook.

Han havde brugt sin LinkedIn en del, da han var i job, men nu hvor han ikke havde job mere, havde han ikke fået den opdateret. Et eller andet sted vidste han godt det var dumt, men han syntes virkelig, at det var pinligt. Og han kunne lige forestille sig de gamle kollegaer sidde bag skærmen, og håne ham, fordi han endnu ikke havde fået nyt job. Men det kunne de selvfølgelig også se når han fik opdaterede på Facebook. Og det var nok alligevel endnu værre. For på Facebook kunne både hans fætter, kusiner, onkler og resten af den pukkelryggede smide et grinefjæs, og sladder tante Inge skulle nok få en god historie ud af det.

Et eller andet sted skulle man jo starte, og de fleste vidste det jo i forvejen, og der bag skærmen kunne han alligevel ikke høre deres reaktioner. Han måtte gøre det, han fandt bedst.

Han brugte næsten 3 timer på at opdatere hans LinkedIn profil! Tænk det virkelig kunne tage så lang tid. Men han havde selvfølgelig også lige været nødt til at bruge en evighed på at tilføje et par stykker til sit netværk, opdatere email-adressen, og melde sig ind i et par jobsøgningsgrupper. Og han skulle da også lige skrive et kort opslag om at han var jobsøgende og søgte ny muligheder.

Artiklen fortsætter efter billedet 

11. december 2017 lille

Uh det var altså svært med, hvad man skulle skrive? Han sad med overvejelser om både Twitter, Instagram, og Youtube, men hvad ville være der bedste? Hvor ville han nå ud til flest, og hvad skulle han lige skrive? Han måtte for alt i verden ikke virke desperat, eller komme til at virke useriøs. Hans tanker blev afbrudt af telefonens kimen.

"Hallo, snakker jeg med Henrik"
"Ja det gør du, hvad kan jeg hjælpe dig med"
"Hej, jeg ringer fra ********* og vil høre om du har tid til at komme til en jobsamtale i morgen kl. 10?"
"Jamen det har jeg da"

Sådan! En jobsamtale i hus! Hurrraa, nu fik han arbejde! Eller okay det var selvfølgelig kun en samtale, men alligevel. Seriøst, det var drømmejobbet! Det var ikke mere end et par dage siden han havde søgt, og nu skulle han til samtale!

 

Syntes du også jobsøgningen på de sociale medier er svær?

Med artiklen "Guide til at bruge de sociale medier i din jobsøgning" får du gode råd og vejledning til hvilke sociale medier, der er bedst at bruge i jobsøgningen, og hvordan medier som Youtube, Twitter og Facebook kan være til gavn for dig, der søger job.
Vidste du at din LinkedIn profil bliver endnu mere vigtig for din karriere? Hvis du googler dig selv ligger din LinkedIn profil helt sikkert øverst på søgeresultatet og vil dermed være udgangspunktet for at få mere information om dig og dine kompetencer. Hos MSI kan du få en GRATIS analyse af din LinkedIn profil og finde ud af hvor god din LinkedIn profil egentlig er.

 

Nåede du ikke at læse forrige afsnit? Læs dem her 

 

 

 

Jobsøgning på de sociale medier. Hvordan gør man? og hvad skal man skrive? jobsamtale,