Julekalender 2017
TILMELD NYHEDSBREV

10. december 2017 - Ræk hånden ud

10. decemberEfter julefrokosten dagen før, havde Henrik været fuld af tanker. Han havde haft virkelig svært ved at være åben omkring sin ledighed, og ikke mindst hvad han søgte. Og det var heller ikke mange, der havde kommenteret på hans fyring. I det hele taget var hans netværk ikke det største længere.

Siden hans fyring var vennekredsen skrumpet, og han måtte sande, at de kollegaer, han havde regnet for venner, var forsvundet. Konens netværk var en anden sag. Hun havde både kollegaer, og en masse veninder fra folkeskolen, hun stadig hang ud med.

Artiklen fortsætter efter billedet 

10. december 2017 lille

Og nu er det jo altså nu engang sådan, at han havde læst, at de fleste får job gennem netværk! Jamen hvad så hvis man ikke har noget?! Frustrationen var ved at ophobe sig. Det var jo ikke fordi han var fuldstændig asocial, og isolerede sig, men han måtte også indrømme for sig selv, at han ikke ligefrem havde bedt nogen om hjælp. Det måtte være det, han skulle bruge dagen på i morgen. At række hånden ud, og sige, "Hey, kender du nogen, som kender nogen, så mangler jeg et job!" men hvordan?

 

Hvor meget tør du bede om hjælp?

Hvor meget tør du bidrage med? I videoen "Værdinetværk" fortæller Carina Heckscher om hvordan du bliver "professionel netværker" og kan skabe værdi for dit netværk.
Aktivt brug af netværk er den sikre vej til at få et relevant job. Det kræver dog du ændrer mind-set og går fra bænkevarmer til bal-dronning/konge. Har du lyst? Så læs blogindlægget "Netværk dig til jobbet" og få flere gode råd til at styrke dit netværk

 

Nåede du ikke at læse forrige afsnit? Læs dem her 

 

 

 

Det fleste får job gennem netværk, men hvad hvis man ikke har noget?