Julekalender 2017
TILMELD NYHEDSBREV

8. December 2017 - Kursus eller ej?

8. decemberMøg! P**! Og en masse andre bandeord. Han havde glemt det! Han havde ikke engang skænket det så meget som en tanke siden han forlod jobcentret. Og nu havde damen fra jobcentret, så pludselig ringet ham op her til morgen, og spurgt om han havde tænkt over, hvilket kursus han kunne tænke sig at komme på.

Og at han for resten heller ikke havde sendt hende en mail med hans ansøgning og det nye CV. "Og har jeg det ikke på mandag, bliver jeg jo nok nødt til at trække dig i dagpenge!" Tak for kaffe! Han havde været nødt til at stikke hende en hvid løgn om, at han altså havde sendt hans CV og ansøgning, men at han da gerne sendte det igen med det samme, hvis hun ikke allerede havde modtaget det, og at han da havde tænkt over kursus situationen, men var meget i tvivl om hvad der ville være det rette for ham. I virkeligheden havde han glemt alt om deres aftale, og fablede i stedet videre om den stilling han havde søgt i går.

"Jamen hvad så med lige at tage et kig på nogle af vores lederkurser, hvis det er den vej du gerne vil? Måske det kunne være en idé. Nu tager du et kig på det, og så ringer du tilbage en gang over middag, så kan jeg lige nå at tilmelde dig inden jeg holder weekend. Farvel farvel"

Artiklen fortsætter efter billedet 

8. december 2017 lille

Måske havde hun ret. Det kunne da godt være en god idé at opkvalificere sine kompetencer lidt. Han havde rent faktisk være tilmeldt et lederkursus inden han blev fyret, men det blev jo så ikke til noget. Og han måtte jo nok også indrømme, at han havde skubbet drømmen lidt til side efter han var blevet fyret. Et eller andet sted havde han været i tvivl om, hvor god en leder han egentlig havde været, og om det måske var grunden til, at han var blevet fyret. Skulle han ringe og spørge? Det var vist for sent nu, men han kunne da i det mindste gøre noget for at blive en god leder i det næste job. Og så var et kursus måske alligevel den rette vej.

"Lederkursus" - "Lederens personlige udvikling" – "Kursus i problemløsning og beslutning" –"Kursus i projektledelse", ja der var i hvert fald nok at vælge i mellem. Lige nu hældte han mod 2 forskellige, og havde virkelig svært ved at beslutte sig. Han ville jo gerne på det kursus, som udviklede og opkvalificerede ham bedst.

Han kunne som sædvanlig ikke få kontakt via telefonen, sådan var det altid med jobkonsulenterne. Han efterlod en besked på telefonsvaren, og besluttede at sende en mail til sin jobkonsulenten på jobcentret.

"Hej! Jeg kunne godt være interesseret i at komme på et af jeres lederkurser, men er i tvivl om hvilket der er det bedste for mig? Jeg sender lige min ansøgning og CV igen som aftalt tidligere"

Hun svarede ikke tilbage den dag, og et eller andet sted gjorde det ham en smule irriteret. Det var jo rart at vide, hvornår han kunne starte på kursus, også lige i forhold til at det snart var jul. Og det ville da være lidt træls, hvis han skulle på kursus, når ungerne havde juleferie.

 

Er du gået i stå?

Uanset om du er jobsøgende eller i job kan en opkvalificering/efteruddannelse være vejen frem for dig, og skabe en masse ny muligheder. På Jobfisk.dk kan du søge i Danmarks største database blandt kurser, uddannelser, konferencer og seminarer, og finde det kursus der passer til dig.

 

Nåede du ikke at læse forrige afsnit? Læs dem her 

 

 

 

Uanset om du er jobsøgende eller i job kan en opkvalificering/efteruddannelse være vejen frem for dig, og skabe en masse ny muligheder.