Julekalender 2017
TILMELD NYHEDSBREV

7. December 2017 - Jobsøgerens største fjende

7. decemberEndelig! Nu kunne det ikke blive bedre! Han havde officielt fundet ønskejobbet. Eller måske rettere sagt fundet en jobannonce med et job han virkelig brændte for, og som i øvrigt lå helt perfekt geografisk og med endnu mere fantastiske arbejdstider. Indeni jublede han, men nåede også på et splitsekund at blive en lille smule usikker.

Jobbet var perfekt for ham. Et lederjob i et forholdsvist stort firma med fleksible arbejdstider også tog det kun 30 min frem og tilbage. Alt hvad han ønskede sig, eneste problem var lige den lille bitte ting. Han havde ikke ret meget ledererfaring. I hvert fald ikke på så højt niveau. Han var da nået at stige lidt i graderne på sin gamle arbejdsplads, og havde også haft ansvaret for sin egen afdeling på kontoret, men der havde kun været 5 mand under ham. Nu stod han overfor en stilling, hvor han kunne få ansvaret for en afdeling med over 40 medarbejdere. Han panikkede! Hvad nu hvis det var for hård en opgave? Hvad nu hvis det kom til at gå af h****** til, og firmaet tabte en masse penge på grund af ham? Eller hvad nu hvis kollegaerne ikke ville tage ham seriøst? Hans ansøgning var nok heller ikke den bedste, for han var altså virkelig ikke god til at sælge sig selv!

Artiklen fortsætter efter billedet 

7. december 2017 lille

Dyb indånding! "Ro på makker! Du kan godt det her. Nu skal du først og fremmest få skrevet den jobansøgning!" Han snakkede højt, og blev næsten helt forskrækket over at høre sin egen stemme.

Han startede på jobansøgningen, men da han var halvvejs stoppede han op. Skulle han lige tjekke dem på LinkedIn inden han skrev videre? Ej hvad nu hvis de opdagede det, og troede han var sådan en stalker! Måske skulle han ringe i stedet? Men hvad nu hvis de ikke har tid, og bliver irriteret over at han ringede? Så ville de jo være sure, og måske syntes han var dum allerede inden han sendte ansøgningen! Ej han måtte hellere lade være, så var det nemmere ikke at dumme sig!

 

Du er for forsigtig! Basta!

Som jobsøgende har vi alle vores forbehold, og har

måske også en tendens til at skjule hvad vi står for og hvordan vi er unikke. I blogindlægget "Du er for forsigtig! Basta" af Steen Kræmer Rasmussen får du gode råd til hvordan du bekæmper jobsøgerens største fjende; forsigtighed.

Forstyrrer jeg den travle chef, hvis jeg ringer på jobopslaget? Med blogindlægget "At ringe eller ikke at ringe på jobopslaget?" giver Suzann Rye dig svaret på om du bør ringe eller ikke ringe på jobopslaget.

 

Nåede du ikke at læse forrige afsnit? Læs dem her 

 

 

 

Henrik har fundet ønskejobbet, men hvad nu hvis han alligevel ikke er god nok?