Julekalender 2017
TILMELD NYHEDSBREV

6. december 2017 - Jobansøgningens svære kunst

6. decemberHan blev færdig med sit CV i går, så i dag gjaldt det jobansøgningen. Men hvad skal man lige skrive i sin jobansøgning? Han havde jo en ansøgning, men jobkonsulenten på jobcentret, havde jo ikke syntes den var noget særligt.

Han besluttede sig for at starte forfra, ligesom han havde gjort med sit CV. Denne gang kunne han ligeså godt gøre det ordentlig fra start af. Han ville starte med lave en uopfordret ansøgning. Ikke sådan at han ville bruge den samme igen og igen, men han syntes det var rart at have et par linjer at gå ud fra.

"Jeg er en 44 årig mand med gå på mod og klar på nye udfordringer...." Sikke en kliché! Kunne han virkelig skrive sådan? Han slettede igen.

"Jeg er meget social, og god til kommunikation....." Tænke.. tænke.. tænke..

"Jeg kan godt lide udfordringer......" Tænke... tænke.. tænke...

"Jeg kan godt lide kaffe......" Ååh kaffe! Han skulle helt sikkert have kaffe!

Artiklen forsætter efter billedet 

6. december 2017lille

Han slentrede ud i køkkenet, og tændte for kaffemaskinen. Han kiggede ud af vinduet. Han tænkte så det knagede. Hvad er han god til? Hvad kan han tilbyde en virksomhed, som alle andre ikke kan? Hvorfor skulle de ansætte ham og ikke en af de 200 andre som kom forbi med en ansøgning? Hvad vil virksomhederne/arbejdsgiverne egentlig høre om jobansøgningen?

 

Hvad skal jeg skrive i min jobansøgning?

Er du også i tvivl om hvad du skal skrive i din jobansøgning? I blogindlægget "Hvad skal jeg skrive i min jobansøgning" af Suzann Rye, kan du få gode råd til hvad det betyder at en jobansøgning skal være "målrettet og motiveret".

Måske er du blevet træt af, at læse artikler på nettet om jobsøgningens svære kunst. Så kunne en bog om jobsøgning, ansøgning eller det gode CV måske være en ide. Find bøger om jobsøgningen her.

 

Nåede du ikke at læse forrige afsnit? Læs dem her 

 

 

 

Hvad kan han tilbyde en virksomhed, som alle andre ikke kan? Er du også i tvivl om hvad du skal skrive i din jobansøgning?