Julekalender 2017
TILMELD NYHEDSBREV

4. december 2017 - Udnyttelse eller nye muligheder?

4. december"Nåårh Henrik, nu har du jo været ledig længe, så skal vi da vist snart have fundet et job til dig"

Ja hurra dame, du har jo ikke hjulpet med noget endnu. Mandag morgen stod på møde på jobcentret. Og det var jo ikke fordi han ikke ville have et arbejde. De hang bare ikke på træerne.

Han prøvede at forklare hende, hvor svært det var, og han i bund og grund ikke rigtig vidste hvad han gjorde galt. Han havde et fint CV, syntes han da selv, og efterhånden havde han da også fået skrevet en del forskellige jobansøgninger. 2 om ugen måtte blive til ca. 100 ansøgninger, og efterhånden ligeså mange afslag, bortset lige fra dem han selvfølgelig ikke havde hørt fra.

"Jamen hvad med en virksomhedspraktik? Eller et kursus? Jeg kan jo se du ikke har gjort brug af dine 6 ugers selvvalgt kursus endnu?"

Virksomhedspraktik? 4 ugers udnyttelse af gratis arbejdskraft! NEJ TAK! Et kursus kunne han alligevel bedre gå med til. Han vidste bare ikke hvad for et. Han syntes jo ikke han nødvendigvis havde behov for at opgradere sine kompetencer, men han måtte alligevel indrømme, at der godt kunne være noget om snakken. Så var spørgsmålet bare, hvad han gerne ville.

Artiklen fortsætter efter billedet 

4. december 2017lille

"Og så syntes jeg måske lige du skulle bruge de næste par dage på at kigge lidt kritisk på dit CV og dine jobansøgninger. Jeg er sikker på at, hvis du rettede det til og fik fikset nogle småting, at dine chancer for at få job ville blive lidt større. Og jeg ved, du har været på kursus i CV-skrivning, så jeg er sikker på, det er noget du godt kan finde ud af at få fikset"

Hvad pokker var der nu galt med hans CV og jobansøgning?! Han havde da skrevet om sig selv og hvad han havde arbejdet med. Hvad mere skulle de vide? Måske var hans CV ikke det pæneste layoutmæssigt, men det kunne da læses. Okay han indrømmede, der var helt sikkert nogle ting som kunne blive bedre, men hvad?

"Jamen så er det en aftale! Jeg ringer på fredag, så kan vi aftale hvilket kursus, du gerne vil på, så kan vi få dig tilmeldt inden jul! Du kan jo også lige tænke en ekstra gang over den virksomhedspraktik, jeg er sikker på den kunne være god for dig! Farvel, farvel"

Ja så var der altså ikke nogen vej uden om. Han måtte jo gøre, som der blev sagt, hvis han ville have penge.

 

Er virksomhedspraktik og løntilskud kun gratis udnyttelse af arbejdsløse?

Føler du, at du som jobsøgende bliver udnyttet, når jobcentret sender dig ud i virksomhedspraktik? Flyt fokus, og sæt dig i stedet som mål at skabe et større netværk, få afprøvet nye jobområder, få opkvalificeret dine kompetencer etc. Læs blogindlægget "Er virksomhedspraktik og løntilskud kun gratis udnyttelse af arbejdsløse?" og få flere gode råd til hvordan du håndtere tilbuddet om virksomhedspraktik og løntilskud.

 

Nåede du ikke at læse forrige afsnit? Læs dem her 

 

 

 

Virksomhedspraktik? 4 ugers udnyttelse af gratis arbejdskraft! NEJ TAK! Et kursus kunne han alligevel bedre gå med til