Jobfisk
TILMELD NYHEDSBREV

Kompetencebaseret rekruttering – hvad pokker er det?

Spind lilleDu har sikkert hørt om begrebet kompetencebaseret rekruttering. Men hvad indebærer det egentlig? Og hvordan adskiller det sig fra en almindelig rekruttering? Én ting er sikker: At arbejde med kompetencebaseret rekruttering bliver mere almindeligt. Det gør det også lettere for virksomheder at finde en plads på det fremtidige marked – og få den rigtige medarbejder på den rigtige plads.

Læs mere…

Hyppigt oversete muligheder i rekrutteringsprocessen

Knapper lilleEn rekrutteringsproces følger typisk de samme gængse regler: Der laves et stuerent, velskrevet jobopslag, som pushes ud på forskellige jobsøgningsplatforme. Denne proces er som udgangspunkt fin nok. Jeg vil dog gerne slå på tromme for, at man overvejer en række hyppigt oversete muligheder i sin rekrutteringsproces.

Læs mere…

Genfind din indre kriger, når jobsøgningen bliver langstrakt

Fyrvrkeri 32019 ligger nu bag os. 2020 er skudt i gang med et spritnyt år og tilmed et nyt årti. Hvad tænkte du, da Rådhusklokken bimlede? Forestil dig så hvordan du om et år fejrer dit Nytår – altså 1 år frem. Har du været jobsøgende i lang tid er du nødt til at foretage dig noget helt nyt, når du ønsker et andet resultat.

Læs mere…

Jobmesser i Danmark i 2020

Jobmesser i DanmarkSkal du på Jobmesse i 2020?

Se den opdaterede liste over job-, uddannelses-, og karrieremesser i Danmark i 2020 her.

Læs mere…

Bliv tilmeldt nyhedsbrevet

Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.

* Felt påkrævet


 

Mest læste artikler de sidste 30 dage

Genfind din indre kriger, når jobsøgningen bliver langstrakt

Fyrvrkeri 32019 ligger nu bag os. 2020 er skudt i gang med et spritnyt år og tilmed et nyt årti. Hvad tænkte du, da Rådhusklokken bimlede? Forestil dig så hvordan du om et år fejrer dit Nytår – altså 1 år frem. Har du været jobsøgende i lang tid er du nødt til at foretage dig noget helt nyt, når du ønsker et andet resultat.

Læs mere…

Ta' Ja-hatten på! Jobsøgning +50 er et plus

FirklverTa' JA-HATTEN på til at læse denne blog. Hvis du hellere foretrækker NEJ-HATTEN, så stop med at læse videre, da det alligevel ikke nytter. En NEJ-HAT er ikke konstruktiv til jobsøgning. Må man ikke sætte grænser da, Bente? Jo, grænser for områder, brancher, risici, arbejdstider, værdier, etik, transport m.v. Men et generelt negativt mindset = begrænset og fastlåst tankegang, som ikke fører til noget konstruktivt på nogen måde.

Læs mere…

Fremtidens arbejdsmarked er fyldt med deltidsjobs lilleDer er i dag flere lønmodtagere end nogensinde før viser tal fra Ballisagers Jobbarometer for 2. halvår. Samtidig rekrutterer mange af landets virksomheder forgæves.

Hele 6% af landets virksomheder har oplevet udfordringer i forbindelse med rekrutteringen. Det lyder måske ikke af meget, men virksomhederne har forgæves rekrutteret til i alt 16.800 stillinger, hvilket er 9% højere end foråret 2017. Men selvom antallet af lønmodtagere er rekordhøjt, så er det desværre ikke fuldtidsstillinger, der tæller op i statistikken.

En analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd indikerer en generel vækst i job med deltidskontrakter. Det peger på at mange af de jobs, som er blevet skabt i løbet af de seneste års økonomiske fremgang er deltidsjob. Analysen viser helt præcist at antallet af job er steget med 150.000 de sidste 5 år, men 80.000 af dem er deltids job, og langt størstedelen af disse lønmodtagere arbejder under 20 timer om ugen.

Ifølge analysen skyldes fremgangen i deltidsjob i en overvejende grad studerende og fleksjobbere. Men ser man bort fra disse grupper, er det dog særligt kvinder, ufaglærte og personer med anden etnisk oprindelse end dansk, som arbejder under 20 timer om ugen.

Deltidsjobbene stiger på tværs af alle brancher, men findes dog særligt indenfor detailhandlen, hotel og restaurationsbranchen samt rengøring. Derudover konkludererer nye tal fra Star, at vikarbeskæftigelsen i Danmark også har været stigende siden 2010. Det peger i retningen af, at der i fremtidens danske arbejdsmarked, skabes flere deltidsjobs, og flere får en løsere tilknytning til arbejdsmarkedet.

 

Mindre timer = flere jobs, eller hvad?

Analysen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd siger ikke noget om, hvor mange af de lønmodtagere der er i deltidsjob, som har mere end et job. Men ifølge Trine Pernille Larsen, Lektor ved Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og organisationsstudier på Sociologisk Institut, Københavns Universitet har flere af dem, som arbejder under 15 timer om ugen, ofte mere end ét job.

Men det er altså ikke nødvendigt at tage 2 job, hvis du ønsker at bruge et deltidsjob som vej mod et fuldtidsjob. Med et deltidsjob, kan du få dagpenge, der supplere din løn med op til 160,33 timer i en måned. Du kan få supplerende dagpenge i sammenlagt 30 uger inden for 104 uger – Se mere på Min A-kasse.dk 

  

Artiklen fortsætter efter billedet

Fremtidens arbejdsmarked er fyldt med deltidsjobs 

 

Fordele ved at søge deltidsjob

Selvom det kan være en lidt usikker økonomisk måde at arbejde på og det kan blive en udfordring at jonglere med skiftende arbejdstider, kan et deltidsjob også skabe muligheder som du kan bruge positivt i din jobsøgning mod en fuldtidsstilling.

  • Du bevarer kontakten til netværket og arbejdsmarkedet via kollegaerne og jobbet.
  • Du forkorter din ledighedsperiode, ved at vise overfor en potentiel arbejdsgiver, at du ikke bare har sat dig i sofaen, men holder dig i gang og virkelig vil arbejde.
  • Du får erfaring og kompetencer, der giver mulighed for at søge bredere.
  • Du får mulighed for at forbedre dit CV og din ansøgning, i form at at kunne dække "huller" i form af manglende kompetencer, færdigheder og erfaring.

Derfor er det vigtigt at overveje, om det ikke er det værd, at tage en deltidsstilling imens man leder efter et fuldtidsjob. Og hvem ved? Det kunne ske, at man igennem deltidsstillingen fandt en indgang til en fuldtidsstilling på længere sigt.

 

Find dit deltidsjob her... 

 

Uanset om du vil søge efter fuldtidsjob eller deltidsjob, så er jobsøgningen ikke nem. Det er vi klar over hos Jobfisk.dk. Ofte har ingen fortalt os hvordan en god jobsøgning foregår. Derfor har vi samlet en række interessante links og aktører, der kan hjælpe dig videre med din jobsøgning – Læs mere her

 

Find listen over vikarbureauer her

 

fordele-ved-at- 33660630