Jobfisk
TILMELD NYHEDSBREV

God forberedelse giver maksimalt udbytte til jobsamtalen

Skills beskretØnsker du at fremstå som en kandidat, der er velforberedt til jobsamtalen? Så lav et grundigt forarbejde og tjek både virksomhed, produkt, økonomi og potentielle kollegaer og ledere på forhånd.

Læs mere…

Tæm din nervøsitet til jobsamtalen

Nervs 2"Undersøgelser viser, at den største frygt blandt almindelige amerikanere er at holde tale i offentligheden. Nummer to på listen er døden. Det betyder, at den gennemsnitlige amerikaner hellere vil ligge i kisten end holde mindetalen."

Læs mere…

Kompetencebaseret rekruttering – hvad pokker er det?

Spind lilleDu har sikkert hørt om begrebet kompetencebaseret rekruttering. Men hvad indebærer det egentlig? Og hvordan adskiller det sig fra en almindelig rekruttering? Én ting er sikker: At arbejde med kompetencebaseret rekruttering bliver mere almindeligt. Det gør det også lettere for virksomheder at finde en plads på det fremtidige marked – og få den rigtige medarbejder på den rigtige plads.

Læs mere…

Hyppigt oversete muligheder i rekrutteringsprocessen

Knapper lilleEn rekrutteringsproces følger typisk de samme gængse regler: Der laves et stuerent, velskrevet jobopslag, som pushes ud på forskellige jobsøgningsplatforme. Denne proces er som udgangspunkt fin nok. Jeg vil dog gerne slå på tromme for, at man overvejer en række hyppigt oversete muligheder i sin rekrutteringsproces.

Læs mere…

Bliv tilmeldt nyhedsbrevet

Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.

* Felt påkrævet


 

Mest læste artikler de sidste 30 dage

Genfind din indre kriger, når jobsøgningen bliver langstrakt

Fyrvrkeri 32019 ligger nu bag os. 2020 er skudt i gang med et spritnyt år og tilmed et nyt årti. Hvad tænkte du, da Rådhusklokken bimlede? Forestil dig så hvordan du om et år fejrer dit Nytår – altså 1 år frem. Har du været jobsøgende i lang tid er du nødt til at foretage dig noget helt nyt, når du ønsker et andet resultat.

Læs mere…

Ta' Ja-hatten på! Jobsøgning +50 er et plus

FirklverTa' JA-HATTEN på til at læse denne blog. Hvis du hellere foretrækker NEJ-HATTEN, så stop med at læse videre, da det alligevel ikke nytter. En NEJ-HAT er ikke konstruktiv til jobsøgning. Må man ikke sætte grænser da, Bente? Jo, grænser for områder, brancher, risici, arbejdstider, værdier, etik, transport m.v. Men et generelt negativt mindset = begrænset og fastlåst tankegang, som ikke fører til noget konstruktivt på nogen måde.

Læs mere…

At søge job kan sammenlignes med at gå til eksamen. Du skal yde det bedste for at få et optimalt resultat. Blot er oddsene i jobsøgningen reelt dårligere - for ud af 100 ansøgere er der 99 tabere. Det skærper kravene til dig som jobsøger når du skal til jobsamtale. Erfaringerne viser da også, at en solid forberedelse til jobsamtalen øger chancerne markant. Derfor er der som regel ingen nemme genveje - men alligevel en lille trøst: Det forarbejde, du laver i din jobsøgning, er aldrig spildt. Det meste kan bruges til jobsamtalen og kan også genbruges, hvis du skal søge job igen.

Artiklen fortsætter efter billedet 

5 gode rd til jobsamtalen

 

5 gode råd til jobsamtalen

  1. Tag udgangspunkt i din brainstorm til jobansøgningen og byg et mindmap op, som du tager med til jobsamtalen. Med det foran dig kan du hele tiden lave links til dine stærke sider og samtidig undgå, at du går i stå, glemmer afgørende informationer eller hænger fast i sårbare emner. Det er et særdeles effektivt værktøj!
  2. Lav en god kommunikationsstrategi: Hvordan vil jeg starte - hvad vil jeg fremhæve - hvordan vil jeg "sælge" mit budskab - hvordan vil jeg lukke af og komme videre, hvis de borer i "ømme" punkter osv.
  3. Få én i dit netværk til at agere personalechef. Giv også lov til at stille nærgående og kritiske spørgsmål. Det er en rigtig god øvelse, som skaber sikkerhed, når du sidder til samtalen og har svaret på spørgsmålene før.
  4. Udvis engagement for de opgaver, du skal varetage. Det skal opleves som noget, du glæder dig til - og brænder for.
  5. Husk at smile! Når du viser dine omgivelser, at du har overskud til at smile i en presset situation, fortæller du samtidig, at du har ressourcer til mere.

Sidst, men ikke mindst. Giv ikke op, hvis du ikke får jobbet - optimisme er en af grundpillerne i en effektiv jobsøgning. Og det, du har at byde ind med, er der ingen andre, der har magen til. Derfor fortjener det også at blive serveret på et "sølvfad".

God jagt - og held og lykke til din næste jobsamtale 

 

Bliv klogere på jobsamtalen - Læs mere her

 

Af: Anne Stryhn, jobcoach

Anne Stryhn har 18 års erfaring som jobcoach med et kundegrundlag, der spænder over hele karrierestigen - fra elever til topchefer. Derudover er hun kendt for foredrag og kurser i jobjagt, personlig branding og markedsføring, ligesom hun - som jobsøgningsekspert - har deltaget i programmer på DR og TV2. Anne Stryhn har coachet over 2000 mennesker videre i karrieren og giver her nogle gode råd til jobansøgningen og jobsamtalen.

Har du brug for jobcoaching, eller vil du bare vide mere, kan du klikke ind på Anne Stryhns hjemmeside: www.annestryhn.dk.

 

Læs også Anne Stryhns 5 gode råd til jobansøgningen