Jobfisk
TILMELD NYHEDSBREV

Sådan får vi en 4-dages arbejdsuge

Sdan fr vi en 4-dages arbejdsugeAllerede overskriften får nogle til slikke sig om munden og sige 'ja tak, hvornår kan vi begynde'.Mens andre resolut stiller sig op og siger 'aldrig i livet'.

Så er fronterne trukket op og beskydningen fra begge sider kan begynde.

Læs mere…

Har du overvejet et brancheskift i din 3. karrierefase?

Susanne TeglkampI 'gamle dage' tog man en uddannelse indenfor for et fag og så blev man typisk inden for det fag resten af sit arbejdsliv. Sådan er det ikke mere. Efterhånden som pensionsalderen sættes op, skal vi blive så længe på arbejdsmarkedet, at vi ikke kan se os selv beskæftige os inden for det samme område hele vores arbejdsliv.

Læs mere…

4 guides til brug af ChatGPT i jobsøgningen

ChatGPT i jobsgningen 3ChatGPT har hurtigt fundet sin plads i jobsøgningen.
Og brugt rigtigt kan den være en spændende sparringspartner.

Men hvordan gør vi så det? Det får du 4 guides til her.

Læs mere…

En anderledes og kreativ tilgang til jobsøgning

Camilla Hejbl JohansenJobsøgning kan være svært. Og nogle gange går det ikke lige som man havde håbet på. Der er mange afslag. Som nyuddannet får du måske begrundelsen "manglende erfaring" smidt i hovedet den ene gang efter den anden. Det oplever Camilla desværre også. Men nu prøver hun en anden kreativ tilgang til jobsøgningen.

Læs Camillas historie her.

Læs mere…

Bliv tilmeldt nyhedsbrevet

Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.

* Felt påkrævet


 

Min rollemodel kan hjælpe dig til at blive knivskarp

Bullseye 2Kære jobsøgende,
Har du en rollemodel til sparring, på sidelinjen eller bare mentalt?

Det kan være en god støtte, om personen er der fysisk eller blot mentalt i tankerne til at stille dig spørgsmålstegn til værdien for virksomheden i hver sætning i din ansøgning.

Læs mere…

Inviter 'djævlens advokat' med i din jobsøgning

Vgt og hammer2 lilleEr du som aktiv jobsøgende ved at være rigtig godt træt af at høre om manglen på arbejdskraft og efterspørgslen på udenlandsk arbejdskraft - og at det skal gøres lettere for virksomhederne. At der mangler hænder samtidig med, at der er så mange ledige hænder...

Læs mere…

Fejl
  • There was a problem loading image Susanne%20Teglkamp.jpg
  • There was a problem loading image Sdan%20fr%20vi%20en%204-dages%20arbejdsuge.jpg
Blog Jobsøgning Malene Gregaard | Ekspert i Jobsøgningsnetværk og Jobsøgningsglæde Kvinder spænder ben for hinanden på arbejdsmarkedet!

Kvinder spænder ben for hinanden på arbejdsmarkedet! Populær

Skrevet af Malene Gregaard | Ekspert i Jobsøgningsnetværk og Jobsøgningsglæde     20. Marts 2018     3246  

Kvinder spnder ben lilleFlere gange har jeg oplevet, at kvinder spænder ben for andre kvinder. Når vi gør det, når vi ikke langt i forhold til ligestilling. Artiklen kan virke generaliserende, det er den ikke – jeg kender mange dygtige kvindelige ledere, som godt tør at ansætte "farlige" kvinder og som kan spille hinanden gode.

Det er som om, at vi ikke bryder os om at ansætte kvinder med flere kompetencer end en selv, eller kvinder som ser bedre ud end en selv, kvinder som dyrker ekstrem sport, kvinder som siger, at de er konkurrencemenneske – eller bare i det hele taget har ekstra overskud.

Jeg forstår det ikke!

Mandlige ledere vil godt have vindere med på holdet – de ser det som en styrke, at nogle måske oven i købet er bedre end dem selv på nogle områder.

Personligt oplever jeg, at når jeg viser for meget selvværd, til jobsamtaler eller til salgsmøder, så mister jeg de kvindelige beslutningstagere. Jeg har med tiden lært at "skrue op og ned" for selvværds-knappen, alt efter om det er mænd eller kvinder jeg taler med.

Hvorfor må vi ikke blære os overfor hinanden? Hvorfor skaber det misundelse og fnidder i krogene – som ind imellem fører til at vi bliver fravalgt efter jobsamtalen, bliver fyret eller mobbet på arbejdspladsen?

Artiklen fortsætter efter billedet 

Kvinder spnder ben for hinanden p arbejdsmarkedet

Da jeg blev forfremmet i en virksomhed – var det de kvindelige kolleger, jeg oplevede modstand fra. Det samme har flere af mine karrierer veninder oplevet. Det er med til at holde os nede, det er med til at gøre, at vi ikke tør at sælge os til den løn vi er værd, eller sætte pris på den vare vi sælger, som f.eks. kvindelig iværksætter, det er med til at gøre, at vi ikke tør at søge stillinger, vi ikke matcher 100%

Af og til møder jeg modstand fra kvinder, når jeg holder oplæg om min vej til drømmejobbet – fordi det er en historie om, hvordan jeg lukkede ørene – lavede et projekt for at bevise, at jeg kunne det, mange sagde jeg ikke havde de rette kompetencer til – et resultat med fire jobtilbud samt et jobsøgningsnetværk, som i dag er landets største og min levevej. Det bliver jeg ærgerlig over – vi kvinder bør støtte hinanden, bakke hinanden op, og hjælpe hinanden med at blive modige og gå efter drømmene.

Ansæt stærke spillere på holdet – også kvindelige. Vær stolt af andre kvinder, som er modige, hyld dem og tag ved lære – i stedet for at modarbejde dem. Vi når ikke langt i kampen om ligeløn, lederstillinger, flere kvindelige iværksættere osv. hvis vi bekæmper hinanden.

Giv en modig kvinde et skulderklap i dag og sig "godt gået – jeg er stolt af at kende en kvinde som dig!".

Hvad synes du – har du erfaringer med ovenstående?