Jobfisk
TILMELD NYHEDSBREV

Tæm din nervøsitet til jobsamtalen

Nervs 2"Undersøgelser viser, at den største frygt blandt almindelige amerikanere er at holde tale i offentligheden. Nummer to på listen er døden. Det betyder, at den gennemsnitlige amerikaner hellere vil ligge i kisten end holde mindetalen."

Læs mere…

Kompetencebaseret rekruttering – hvad pokker er det?

Spind lilleDu har sikkert hørt om begrebet kompetencebaseret rekruttering. Men hvad indebærer det egentlig? Og hvordan adskiller det sig fra en almindelig rekruttering? Én ting er sikker: At arbejde med kompetencebaseret rekruttering bliver mere almindeligt. Det gør det også lettere for virksomheder at finde en plads på det fremtidige marked – og få den rigtige medarbejder på den rigtige plads.

Læs mere…

Hyppigt oversete muligheder i rekrutteringsprocessen

Knapper lilleEn rekrutteringsproces følger typisk de samme gængse regler: Der laves et stuerent, velskrevet jobopslag, som pushes ud på forskellige jobsøgningsplatforme. Denne proces er som udgangspunkt fin nok. Jeg vil dog gerne slå på tromme for, at man overvejer en række hyppigt oversete muligheder i sin rekrutteringsproces.

Læs mere…

Genfind din indre kriger, når jobsøgningen bliver langstrakt

Fyrvrkeri 32019 ligger nu bag os. 2020 er skudt i gang med et spritnyt år og tilmed et nyt årti. Hvad tænkte du, da Rådhusklokken bimlede? Forestil dig så hvordan du om et år fejrer dit Nytår – altså 1 år frem. Har du været jobsøgende i lang tid er du nødt til at foretage dig noget helt nyt, når du ønsker et andet resultat.

Læs mere…

Bliv tilmeldt nyhedsbrevet

Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.

* Felt påkrævet


 

Genfind din indre kriger, når jobsøgningen bliver langstrakt

Fyrvrkeri 32019 ligger nu bag os. 2020 er skudt i gang med et spritnyt år og tilmed et nyt årti. Hvad tænkte du, da Rådhusklokken bimlede? Forestil dig så hvordan du om et år fejrer dit Nytår – altså 1 år frem. Har du været jobsøgende i lang tid er du nødt til at foretage dig noget helt nyt, når du ønsker et andet resultat.

Læs mere…

Ta' Ja-hatten på! Jobsøgning +50 er et plus

FirklverTa' JA-HATTEN på til at læse denne blog. Hvis du hellere foretrækker NEJ-HATTEN, så stop med at læse videre, da det alligevel ikke nytter. En NEJ-HAT er ikke konstruktiv til jobsøgning. Må man ikke sætte grænser da, Bente? Jo, grænser for områder, brancher, risici, arbejdstider, værdier, etik, transport m.v. Men et generelt negativt mindset = begrænset og fastlåst tankegang, som ikke fører til noget konstruktivt på nogen måde.

Læs mere…

Blog Karriere Henrik G. Qvottrup | LinkedIn rådgiver 4 enkle, men elementære tips, til dit CV

4 enkle, men elementære tips, til dit CV Populær

Skrevet af Henrik G. Qvottrup | LinkedIn rådgiver      14. Marts 2017     4047  

4 enkle men elementre tips til dit CV lilleEt CV behøver ikke nødvendigvis at indeholde sang, dans og video for at fange en arbejdsgivers opmærksomhed – men leveringen skal altså helst som minimum leve til op gennemsnittet og være så overskueligt og tilgængeligt som muligt.

For nogen vil nedenstående måske syntes selvsigende, men jeg kan afsløre at rigtig mange jobsøgende ikke kender dem – ellers også er de ansøgere, som jeg selv har siddet med igennem tiden, en ret bemærkelsesværdig størrelse samling af undtagelser :) 

 

1. Husk at konvertere det til PDF

Altid konverter dit CV til en PDF fil, fremfor at sende et Word dokument. Det er mere lækkert at se på og du er sikker på at modtagerne kan åbne filen. Det virker ærligt talt også mere professionelt at sende en PDF.

Ved du ikke hvordan du gør, så er det faktisk ret enkelt: Klik på "gem som" og vælg så PDF under "filformat".

Tip! Har du en Mac kan Word godt drille ift. konvertering til PDF og du skal være opmærksom på at især links godt kan gå tabt. Brug evt. et konverteringsprogram fra nettet (google "free PDF converter")

 

2. Vis dine resultater

Resultater er noget som alle skaber på deres arbejde, men mange glemmer i deres CV at fortælle om de resultater de skabte. Det er helt okay at prale, bare at det er sandt! Og faktisk så kan det virke mere troværdigt at fremvise resultater. Dine resultater er også et godt samtaleemne til jobsamtalen.

Husk at tal er lettere at fortolke, og mere troværdige, end blot ord. Skriv f.eks. "jeg opnåede en 100% tilfredsrate fra mine kunder" i stedet for "jeg havde altid glade kunder".

 

3. Farver, billeder og grafik

Dit CV behøver ikke at være et festfyrværkeri af grafik og farver, tværtimod. Men et billede af dig selv er absolut minimum. Derudover er diagrammer, tabeller, grafer og lignende en rigtig god måde at skabe et CV, der skiller sig ud. Visualisering kan også gøre et CV mere let at læse og nemmere at få et overblik over.

Et klassisk eksempel på brug af grafik i et CV er et søljediagram der viser en procentvis fordeling, på forskellige kompetencer eller evner; men det er op til dig og dine egen kreativitet at sætte grænser for mulighederne.

 

Artiklen forsætter efter billedet 

 4 enkle men elementre tips til dit CV 1

4. Find en korrekturlæsende makker

Jeg er selv en klovn til at sætte kommaer og andre elementære grammatiske discipliner (måske det forklarer min, til tider, overdrevne brug af sætninger i parentes). Og nej, det er ikke et forkert komma eller en slåfejl der koster dig jobbet; men er der for mange fejl, så ødelægger det læseoplevelsen og måske udstille dig som lettere sjusket.

Find en makker der kan læse dine ansøgninger og dit CV igennem og dermed undgå de værste fejl.

Får du ovenstående på plads, så er dit CV godt på vej og falder i hvert fald ikke igennem grundet leveringen. Herfra kan du så arbejde videre med at få det gjort endnu bedre.

God fornøjelse og god vind med jobjagten

 

Med venlig hilsen

Henrik German Qvottrup

P.S. Har du spørgsmål eller kommentarer er du altid velkommen til at connecte på LinkedIn eller skrive til mig på twitter @henrikgqvottrup