Jobfisk
TILMELD NYHEDSBREV

Job og godt uge 15 - 2021

JobHer finder du kort og godt fra uge 15, 2021 om om job, arbejdsmarked, karriere med meget mere.

 

Opdateres løbende i løbet af ugen...

Læs mere…

Farveladen – et værktøj til målretning af ansøgning og CV

Farver lilleNutidens arbejdsgivere elsker målrettede ansøgninger (og ditto CV'er). Kandidater, der kan se sig selv med arbejdsgiverens briller, og som beskriver, hvordan deres erfaring og kompetencer matcher lige netop de behov, virksomheden har, er i høj kurs blandt arbejdsgiverne.

Læs mere…

Job & godt uge 14 - 2021

JobHer finder du kort og godt fra uge 14, 2021 om om job, arbejdsmarked, karriere med meget mere.

 

Opdateres løbende.

Læs mere…

E-handel som 6 ugers jobrettet akademifag i Midtjylland

E-handel undervisning beskaret2Der er behov for arbejdskraft med kompetencer i e-handel. Det peger flere undersøgelser på. Hvilket jo giver god mening, da en stor del af vores indkøb allerede er flyttet fra de fysiske butikker og over i netbutikkerne. De seneste år er handlen i webshops steget med omkring 20% årligt. Ikke mindst corona-situationen har skabt stor vækst i webbutikkerne og dermed øget behov for arbejdskraft.

Læs mere…

Bliv tilmeldt nyhedsbrevet

Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.

* Felt påkrævet


 

Mest læste artikler de sidste 30 dage

Genfind din indre kriger, når jobsøgningen bliver langstrakt

Fyrvrkeri 32019 ligger nu bag os. 2020 er skudt i gang med et spritnyt år og tilmed et nyt årti. Hvad tænkte du, da Rådhusklokken bimlede? Forestil dig så hvordan du om et år fejrer dit Nytår – altså 1 år frem. Har du været jobsøgende i lang tid er du nødt til at foretage dig noget helt nyt, når du ønsker et andet resultat.

Læs mere…

Ta' Ja-hatten på! Jobsøgning +50 er et plus

FirklverTa' JA-HATTEN på til at læse denne blog. Hvis du hellere foretrækker NEJ-HATTEN, så stop med at læse videre, da det alligevel ikke nytter. En NEJ-HAT er ikke konstruktiv til jobsøgning. Må man ikke sætte grænser da, Bente? Jo, grænser for områder, brancher, risici, arbejdstider, værdier, etik, transport m.v. Men et generelt negativt mindset = begrænset og fastlåst tankegang, som ikke fører til noget konstruktivt på nogen måde.

Læs mere…

Penge3Lønnen er den største motivationsfaktor! Det vil mange nikke genkendende til, hvis man spørger hvad der er vigtigst i forhold til et job. Men løn kan være en svær ting at forhandle om; en arbejdsgiver kan have svært ved at retfærdiggøre lønforskelle på en arbejdsplads og det vil særligt for en nyansat være svært, at komme med de store lønkrav. Men har du tænkt over, at der er mange andre ting end løn der kan være værd at forhandle om – og som i sidste ende kan have lige så stor værdi for dig?

 

Arbejdsopgaver

Hvad er det præcis dit job kommer til at indeholde? Man kan nemt opleve, at få tildelt en masse opgaver der går ud over hvad der stod i jobbeskrivelsen da du søgte stillingen – og det kan altså også betyde mindre spændende opgaver. Hvis du ved ansættelse får aftalt og skrevet ned hvad dine arbejdsopgaver præcis kommer til at indebære vil det være nemmere at sige fra, hvis chefen pludselig er i gang med at presse en masse ekstra opgaver ned over hovedet på dig som måske vil kræve ekstra lange arbejdsdage.

 

Mulighed for forfremmelse

Er der gode fremtidsmuligheder i virksomheden? En mindre løn kan være det værd, hvis der er udsigt til en forfremmelse inden for den nærmeste fremtid. Mange gange skal man lige have en fod indenfor i en virksomhed og det vil ofte hænge sammen med, at tage en mindre attraktiv stilling. Formår du at præsterer, bør dine chancer for forfremmelse være gode, såfremt du befinder dig i den rette virksomhed.

 

Jobtitel

Erfaring tæller når du skal ud og søge drømmejobbet. Ofte må du bruge nogle år på, at arbejde hårdt til en mindre attraktiv løn for at få den erfaring et velbetalt job kræver. En idé kan være, at få foden indenfor i en startup virksomhed. Lønnen vil være lav, men erfaringen du kan høste er uvurderlig. Og så kan du jo altid forhandle din jobtitel - marketingassistent kan f.eks. ændres til marketing koordinator og pludselig få meget mere værdi. Dette koster ikke din nye arbejdsgiver noget som helst men vil kunne betyde usandsynligt meget for dit CV.

 

 

 

Artiklen fortsætter efter billedet

Penge2

 

 

Efteruddannelse

Kan din nye arbejdsplads tilbyde efteruddannelse? F.eks. en HD kan koste mange penge hvis du selv skal ud og finansiere den, men flere arbejdspladser vil være i stand til at kunne betale din uddannelse. Det vil samtidig højne din værdi i virksomheden og evt. hjælpe til en fremtidig forfremmelse.

 

Bus-/Tog-kort

Har du brug for at tage offentlig transport til og fra arbejde? Et månedskort kan være en betydelig omkostning i dit budget. Spørg din kommende chef om der kan være mulighed for, at virksomheden vil dække dette.

 

Frokostordning

Er der frokostordningen i kantinen eller skal du selv have mad med hver dag? Du kan spare betydeligt mange penge hver uge ved at spise frokost på arbejde. Er det ikke en del af din kontrakt kan du prøve at få det indført.

 

 

 

Skrevet af Aminata Christensen, Samlino.dk

Samlino.dk kan du kan du finde flere karrieretips samt få gode tips og råd til generelt at spare på dine hårdtjente penge. Tjek eksempelvis om du får nok ud af din løn.

Held og lykke med forhandlingerne!

 

 

 

Hvad har du med i lønpakken udover de kolde kontanter?
Del dine erfaringer...