Jobfisk
TILMELD NYHEDSBREV

Hyppigt oversete muligheder i rekrutteringsprocessen

Knapper lilleEn rekrutteringsproces følger typisk de samme gængse regler: Der laves et stuerent, velskrevet jobopslag, som pushes ud på forskellige jobsøgningsplatforme. Denne proces er som udgangspunkt fin nok. Jeg vil dog gerne slå på tromme for, at man overvejer en række hyppigt oversete muligheder i sin rekrutteringsproces.

Læs mere…

Genfind din indre kriger, når jobsøgningen bliver langstrakt

Fyrvrkeri 32019 ligger nu bag os. 2020 er skudt i gang med et spritnyt år og tilmed et nyt årti. Hvad tænkte du, da Rådhusklokken bimlede? Forestil dig så hvordan du om et år fejrer dit Nytår – altså 1 år frem. Har du været jobsøgende i lang tid er du nødt til at foretage dig noget helt nyt, når du ønsker et andet resultat.

Læs mere…

Jobmesser i Danmark i 2020

Jobmesser i DanmarkSkal du på Jobmesse i 2020?

Se den opdaterede liste over job-, uddannelses-, og karrieremesser i Danmark i 2020 her.

Læs mere…

Snæver din uopfordrede ansøgning ind, og optimér dit held

Brndende tndstik lilleGør din uopfordrede ansøgning mere virkningsfuld ved at fokusere på det, du brænder for. Du skal snævre din ansøgning ind, så den beskriver, hvilken stilling du byder ind på – og dernæst dine kompetencer i et bredere perspektiv.

Læs mere…

Bliv tilmeldt nyhedsbrevet

Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.

* Felt påkrævet


 

Genfind din indre kriger, når jobsøgningen bliver langstrakt

Fyrvrkeri 32019 ligger nu bag os. 2020 er skudt i gang med et spritnyt år og tilmed et nyt årti. Hvad tænkte du, da Rådhusklokken bimlede? Forestil dig så hvordan du om et år fejrer dit Nytår – altså 1 år frem. Har du været jobsøgende i lang tid er du nødt til at foretage dig noget helt nyt, når du ønsker et andet resultat.

Læs mere…

Ta' Ja-hatten på! Jobsøgning +50 er et plus

FirklverTa' JA-HATTEN på til at læse denne blog. Hvis du hellere foretrækker NEJ-HATTEN, så stop med at læse videre, da det alligevel ikke nytter. En NEJ-HAT er ikke konstruktiv til jobsøgning. Må man ikke sætte grænser da, Bente? Jo, grænser for områder, brancher, risici, arbejdstider, værdier, etik, transport m.v. Men et generelt negativt mindset = begrænset og fastlåst tankegang, som ikke fører til noget konstruktivt på nogen måde.

Læs mere…

Supanas Brancherapport rekruttering 2018 lilleDet kan være noget af en opgave at orientere sig blandt de mange 100 rekrutteringsvirksomheder, der findes i Danmark. Supanas brancherapport giver et indblik i rekrutteringsbranchen og sætter blandt andet fokus på problemer, muligheder og tendenser inden for rekruttering og udvælgelse af medarbejdere.

Supana har undersøgt rekrutteringsbranchen nærmere og blandt andet analyseret rekrutteringsbureauernes regnskabstal, aktivitetsniveau og kundevurdering, og har i den forbindelse udgivet deres fjerde brancherapport af danske rekrutteringsvirksomheder Supanas Brancherapport Rekruttering 2018

Brancherapporten er Supanas intiativ for at gøre rekrutteringsbranchen mere gennemskuelig, og har til hensigt at sætte kundeoplevelsen i fokus.

 

Landets bedste rekrutteringsbureauer

Ifølge Supanas brancherapoort vinder Rekrutteringsbureauet Speedrecruiters førstepladsen og titlen som Danmarks bedste rekrutteringsvirksomhed 2018 ifølge kunderne. På en flot 2. plads ligger rekrutteringsbureauet Hammer Andersen, efterfulgt af Jobindex på 3. pladsen.

Selvom man ikke kan erstatte toplisten med den kritiske sans, kan det alligevel være en stor fordel både som jobsøgende og virksomhed at vide hvilke rekrutteringsbureauer, som de jobsøgende har bedst erfaring med.

 

Top 10

  1. Speedrecruiters
  2. Hammer Andersen
  3. Jobindex
  4. Yde og Co
  5. Konsulenthuset Ballisager
  6. Compass Human Ressources
  7. Comentor
  8. Hviid & Larsen
  9. Dedikation
  10. Peeq

Selvom rekrutteringsbureauet Speedrecruiters kun er 6 år gammel har de allerede haft ca 40.000 kandidater igennem systemet. Det er derfor også er et godt eksempel på hvordan virksomhederne i rekrutteringsbranchen bedre kan udnytte de muligheder som digitaliseringen giver.

Speedrecruiters rekrutteringsteknik og vurderingsproces er automatiseret og sker blandt andet ved hjælp af machine learning. Det betyder at de jobsøgende hurtigt kan søge job, og hurtigt kan få svar på om de er kvalificeret til den pågældende stilling. Og det er noget de jobsøgende efterspørger og vægter højt i rekrutteringsprocessen.

Og meget tyder da også på at den teknologiske udvikling og de jobsøgende forventningsniveau til rekrutteringsprocessen har sat massive forandringer i gang i rekrutteringsprocessen for både virksomheder, rekrutteringsbureauer og jobsøgende.

Artiklen fortsætter efter billedet 

Supanas Brancherapport rekruttering 2018

 

Markante forandringer i rekrutteringen på vej

99% af alle proffesionelle rekrutteringsfolk oplever i dag den teknologiske udviklings stigende krav til hvordan jobs kommunikeres og ikke mindst hvordan kandidaternes forventningsniveau til rekrutteringsprocessen sætter helt andre spilleregler for rekrutteringsarbejdet.

Evnen til at kunne anvende de sociale medier og anvendelse af diverse data er blot et af de områder som kræver rekrutteringsafdelingens fulde opmærksomhed, og kræver et kig ned i den virtuelle værktøjskasse. Derudover skyller en bølge af nye rekrutteringsværktøjer i disse dage ind og Norden, og det kan knibe med at rekrutteringsfolket kan følge med udviklingen.

For nogle i rekrutteringsbranchen kan disse løsninger fjerne mange af de manuelle og tidskrævende opgaver, og være med til at frigøre mere tid til mere væsentlige og relationsskabende indsatser.

Strategisk og taktisk anvendelse af data vil i fremtiden blive en af nøgleelemterne i en effektiv og moderne rekruttering. Derudover skal rekrutteringsafdelingen også til at undersøge hvordan kandidaterne bliver behandlet og interagere med virksomhederne undervejs i rekrutteringsprocessen.

 

Giganterne har fået interesse for rekruttering

I lang tid har LinkedIn kunne sidde op det globale rekrutteringsmarked ud nævneværdig interesse fra andre spillere. Men nu har rekrutteringsbranchen også fanget giganternes interesse. Facebook og Google har nu for alvor meldt deres ankomst.

Google har lanceret Google for Hire og Google for Jobs (pt kun aktuelt på det amerikanske marked) og Facebook har for nylig lanceret en jobpubliceringsknap som standard på deres virksomhedssider. Dette betyder at LinkedIn ikke længere kan sætte sig på rekrutteringsmarkedet. Og der er ingen tvivl om at dette også kommer til at give ændringer i rekrutteringsbranchen.

 

Læs Supanas Brancherapport Rekruttering 2018