Jobfisk
TILMELD NYHEDSBREV

Sådan får vi en 4-dages arbejdsuge

Sdan fr vi en 4-dages arbejdsugeAllerede overskriften får nogle til slikke sig om munden og sige 'ja tak, hvornår kan vi begynde'.Mens andre resolut stiller sig op og siger 'aldrig i livet'.

Så er fronterne trukket op og beskydningen fra begge sider kan begynde.

Læs mere…

Har du overvejet et brancheskift i din 3. karrierefase?

Susanne TeglkampI 'gamle dage' tog man en uddannelse indenfor for et fag og så blev man typisk inden for det fag resten af sit arbejdsliv. Sådan er det ikke mere. Efterhånden som pensionsalderen sættes op, skal vi blive så længe på arbejdsmarkedet, at vi ikke kan se os selv beskæftige os inden for det samme område hele vores arbejdsliv.

Læs mere…

4 guides til brug af ChatGPT i jobsøgningen

ChatGPT i jobsgningen 3ChatGPT har hurtigt fundet sin plads i jobsøgningen.
Og brugt rigtigt kan den være en spændende sparringspartner.

Men hvordan gør vi så det? Det får du 4 guides til her.

Læs mere…

En anderledes og kreativ tilgang til jobsøgning

Camilla Hejbl JohansenJobsøgning kan være svært. Og nogle gange går det ikke lige som man havde håbet på. Der er mange afslag. Som nyuddannet får du måske begrundelsen "manglende erfaring" smidt i hovedet den ene gang efter den anden. Det oplever Camilla desværre også. Men nu prøver hun en anden kreativ tilgang til jobsøgningen.

Læs Camillas historie her.

Læs mere…

Bliv tilmeldt nyhedsbrevet

Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.

* Felt påkrævet


 

Min rollemodel kan hjælpe dig til at blive knivskarp

Bullseye 2Kære jobsøgende,
Har du en rollemodel til sparring, på sidelinjen eller bare mentalt?

Det kan være en god støtte, om personen er der fysisk eller blot mentalt i tankerne til at stille dig spørgsmålstegn til værdien for virksomheden i hver sætning i din ansøgning.

Læs mere…

Inviter 'djævlens advokat' med i din jobsøgning

Vgt og hammer2 lilleEr du som aktiv jobsøgende ved at være rigtig godt træt af at høre om manglen på arbejdskraft og efterspørgslen på udenlandsk arbejdskraft - og at det skal gøres lettere for virksomhederne. At der mangler hænder samtidig med, at der er så mange ledige hænder...

Læs mere…

drone-pilot 1 lille - Men altså kun hvis du også har penge nok..

At blive dronepilot kræver nemlig ikke noget udddannelse. Selvom droneindustrien er i hastig fremgang findes der faktisk ingen officielle uddannelser indenfor denne industri.

Der findes derimod utallige kurser, som kan gavne dit CV, hvis den store drøm er at blive proffesionel droneflyver.

Det kræver blot at du har pengene i orden. Et dronebevis til certificeret donefører kan eksempelvis tages hos droner.dk, hvor der udbydes 3 pakkeløsninger til den nette sum af 6.499,- kr stykket. Kurset kan tages af alle, men kræver at du inden kursus start skal have flyerfaring i mindst 5 timer. Kurserne varer ca. 7,5 time.

 

Vidste du at...

- Ca. 350 danske virksomheder i dag anvender eller arbejder med udviklingen af droner?

Droneindustrien forventes i de kommende år at vækste kraftigt, og forventes at kunne skabe mellem 12.000 og 15.000 danske jobs de næste 30 år indenfor dette felt, og det giver endnu en god grund til at gå hen ad den karrierevej.

I 2017 blev der etableret et nyt forsknings- og testcenter for droner i Danmark. Derfor er der meget der peger på positive forudsætninger til udvikling af jobs i droneindustrien. Mange af de nye arbejdspladser vil relatere sig til både udvikling, test, produktion og anvendelse af droner. Disse jobs vil særligt relatere sig til de 4 brancheområder landbrug, byggeri, produktion og offshore/energi og miljø.

I dag arbejder 137 virksomheder ud af de 350 virksomheder indenfor den fotografiske branche som film og tv-produktion.

Artiklen fortsætter efter billedet 

Hvis alt andet fejler kan du altid blive drone-pilot 1

Nye muligheder i den digitale verden!

De digitale muligheder har allerede har skabt store ændringer på arbejdsmarkedet. Nogle jobs er forsvundet, og nye muligheder og jobs opstår. Droneindustrien er blot en af dem, der ikke kun har skabt en mulighed for de jobsøgende, men også åbnet arbejdsmarkedet for de ufaglærte.

Har du stor interesse for droner, eller flyver du med droner i din fritid? Har du en indre drone-pilot i maven, og ønsker du at finde ud af, hvordan det kan blive din karrierevej?

 

De 3 bedste råd til der der gerne vil være dronepilot.

  • Du skal have stor interesse for droner. Det kræver hårdt arbejde og masser af erfaring at blive dronepilot.

  • Tag kurser og forløb der kan pynte på dit CV. Det anbefales, at du ikke kun fokusere, på danske kurser men også internationale kurser.
  • Få en god portion erhvervserfaring. Her menes der erfaring, hvor du har prøvet at flyve de forskellige droner – også de dyre proffesionelle.

 

Kilder: Ballisagers Jobbarometer 1. halvår 2018