Jobfisk
TILMELD NYHEDSBREV

Kompetencebaseret rekruttering – hvad pokker er det?

Spind lilleDu har sikkert hørt om begrebet kompetencebaseret rekruttering. Men hvad indebærer det egentlig? Og hvordan adskiller det sig fra en almindelig rekruttering? Én ting er sikker: At arbejde med kompetencebaseret rekruttering bliver mere almindeligt. Det gør det også lettere for virksomheder at finde en plads på det fremtidige marked – og få den rigtige medarbejder på den rigtige plads.

Læs mere…

Hyppigt oversete muligheder i rekrutteringsprocessen

Knapper lilleEn rekrutteringsproces følger typisk de samme gængse regler: Der laves et stuerent, velskrevet jobopslag, som pushes ud på forskellige jobsøgningsplatforme. Denne proces er som udgangspunkt fin nok. Jeg vil dog gerne slå på tromme for, at man overvejer en række hyppigt oversete muligheder i sin rekrutteringsproces.

Læs mere…

Genfind din indre kriger, når jobsøgningen bliver langstrakt

Fyrvrkeri 32019 ligger nu bag os. 2020 er skudt i gang med et spritnyt år og tilmed et nyt årti. Hvad tænkte du, da Rådhusklokken bimlede? Forestil dig så hvordan du om et år fejrer dit Nytår – altså 1 år frem. Har du været jobsøgende i lang tid er du nødt til at foretage dig noget helt nyt, når du ønsker et andet resultat.

Læs mere…

Jobmesser i Danmark i 2020

Jobmesser i DanmarkSkal du på Jobmesse i 2020?

Se den opdaterede liste over job-, uddannelses-, og karrieremesser i Danmark i 2020 her.

Læs mere…

Bliv tilmeldt nyhedsbrevet

Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.

* Felt påkrævet


 

Mest læste artikler de sidste 30 dage

Genfind din indre kriger, når jobsøgningen bliver langstrakt

Fyrvrkeri 32019 ligger nu bag os. 2020 er skudt i gang med et spritnyt år og tilmed et nyt årti. Hvad tænkte du, da Rådhusklokken bimlede? Forestil dig så hvordan du om et år fejrer dit Nytår – altså 1 år frem. Har du været jobsøgende i lang tid er du nødt til at foretage dig noget helt nyt, når du ønsker et andet resultat.

Læs mere…

Ta' Ja-hatten på! Jobsøgning +50 er et plus

FirklverTa' JA-HATTEN på til at læse denne blog. Hvis du hellere foretrækker NEJ-HATTEN, så stop med at læse videre, da det alligevel ikke nytter. En NEJ-HAT er ikke konstruktiv til jobsøgning. Må man ikke sætte grænser da, Bente? Jo, grænser for områder, brancher, risici, arbejdstider, værdier, etik, transport m.v. Men et generelt negativt mindset = begrænset og fastlåst tankegang, som ikke fører til noget konstruktivt på nogen måde.

Læs mere…

drone-pilot 1 lille - Men altså kun hvis du også har penge nok..

At blive dronepilot kræver nemlig ikke noget udddannelse. Selvom droneindustrien er i hastig fremgang findes der faktisk ingen officielle uddannelser indenfor denne industri.

Der findes derimod utallige kurser, som kan gavne dit CV, hvis den store drøm er at blive proffesionel droneflyver.

Det kræver blot at du har pengene i orden. Et dronebevis til certificeret donefører kan eksempelvis tages hos droner.dk, hvor der udbydes 3 pakkeløsninger til den nette sum af 6.499,- kr stykket. Kurset kan tages af alle, men kræver at du inden kursus start skal have flyerfaring i mindst 5 timer. Kurserne varer ca. 7,5 time.

 

Vidste du at...

- Ca. 350 danske virksomheder i dag anvender eller arbejder med udviklingen af droner?

Droneindustrien forventes i de kommende år at vækste kraftigt, og forventes at kunne skabe mellem 12.000 og 15.000 danske jobs de næste 30 år indenfor dette felt, og det giver endnu en god grund til at gå hen ad den karrierevej.

I 2017 blev der etableret et nyt forsknings- og testcenter for droner i Danmark. Derfor er der meget der peger på positive forudsætninger til udvikling af jobs i droneindustrien. Mange af de nye arbejdspladser vil relatere sig til både udvikling, test, produktion og anvendelse af droner. Disse jobs vil særligt relatere sig til de 4 brancheområder landbrug, byggeri, produktion og offshore/energi og miljø.

I dag arbejder 137 virksomheder ud af de 350 virksomheder indenfor den fotografiske branche som film og tv-produktion.

Artiklen fortsætter efter billedet 

Hvis alt andet fejler kan du altid blive drone-pilot 1

Nye muligheder i den digitale verden!

De digitale muligheder har allerede har skabt store ændringer på arbejdsmarkedet. Nogle jobs er forsvundet, og nye muligheder og jobs opstår. Droneindustrien er blot en af dem, der ikke kun har skabt en mulighed for de jobsøgende, men også åbnet arbejdsmarkedet for de ufaglærte.

Har du stor interesse for droner, eller flyver du med droner i din fritid? Har du en indre drone-pilot i maven, og ønsker du at finde ud af, hvordan det kan blive din karrierevej?

 

De 3 bedste råd til der der gerne vil være dronepilot.

  • Du skal have stor interesse for droner. Det kræver hårdt arbejde og masser af erfaring at blive dronepilot.

  • Tag kurser og forløb der kan pynte på dit CV. Det anbefales, at du ikke kun fokusere, på danske kurser men også internationale kurser.
  • Få en god portion erhvervserfaring. Her menes der erfaring, hvor du har prøvet at flyve de forskellige droner – også de dyre proffesionelle.

 

Kilder: Ballisagers Jobbarometer 1. halvår 2018