Jobfisk
TILMELD NYHEDSBREV

Kompetencebaseret rekruttering – hvad pokker er det?

Spind lilleDu har sikkert hørt om begrebet kompetencebaseret rekruttering. Men hvad indebærer det egentlig? Og hvordan adskiller det sig fra en almindelig rekruttering? Én ting er sikker: At arbejde med kompetencebaseret rekruttering bliver mere almindeligt. Det gør det også lettere for virksomheder at finde en plads på det fremtidige marked – og få den rigtige medarbejder på den rigtige plads.

Læs mere…

Hyppigt oversete muligheder i rekrutteringsprocessen

Knapper lilleEn rekrutteringsproces følger typisk de samme gængse regler: Der laves et stuerent, velskrevet jobopslag, som pushes ud på forskellige jobsøgningsplatforme. Denne proces er som udgangspunkt fin nok. Jeg vil dog gerne slå på tromme for, at man overvejer en række hyppigt oversete muligheder i sin rekrutteringsproces.

Læs mere…

Genfind din indre kriger, når jobsøgningen bliver langstrakt

Fyrvrkeri 32019 ligger nu bag os. 2020 er skudt i gang med et spritnyt år og tilmed et nyt årti. Hvad tænkte du, da Rådhusklokken bimlede? Forestil dig så hvordan du om et år fejrer dit Nytår – altså 1 år frem. Har du været jobsøgende i lang tid er du nødt til at foretage dig noget helt nyt, når du ønsker et andet resultat.

Læs mere…

Jobmesser i Danmark i 2020

Jobmesser i DanmarkSkal du på Jobmesse i 2020?

Se den opdaterede liste over job-, uddannelses-, og karrieremesser i Danmark i 2020 her.

Læs mere…

Bliv tilmeldt nyhedsbrevet

Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.

* Felt påkrævet


 

Mest læste artikler de sidste 30 dage

Genfind din indre kriger, når jobsøgningen bliver langstrakt

Fyrvrkeri 32019 ligger nu bag os. 2020 er skudt i gang med et spritnyt år og tilmed et nyt årti. Hvad tænkte du, da Rådhusklokken bimlede? Forestil dig så hvordan du om et år fejrer dit Nytår – altså 1 år frem. Har du været jobsøgende i lang tid er du nødt til at foretage dig noget helt nyt, når du ønsker et andet resultat.

Læs mere…

Ta' Ja-hatten på! Jobsøgning +50 er et plus

FirklverTa' JA-HATTEN på til at læse denne blog. Hvis du hellere foretrækker NEJ-HATTEN, så stop med at læse videre, da det alligevel ikke nytter. En NEJ-HAT er ikke konstruktiv til jobsøgning. Må man ikke sætte grænser da, Bente? Jo, grænser for områder, brancher, risici, arbejdstider, værdier, etik, transport m.v. Men et generelt negativt mindset = begrænset og fastlåst tankegang, som ikke fører til noget konstruktivt på nogen måde.

Læs mere…

SCOR jobbet forside lilleForbered dig på at blive forpustet. Aldrig har du fået så meget information om et enkelt aspekt af jobsøgningen, som du får med denne bog. Fra side 1 til side 239 bliver du blæst bagover med viden, tips og gode råd, som du slet ikke vidste, du manglede. Om ét emne: jobsamtalen.


Med andre ord, så har Steen Kræmer Rasmussen gjort det igen.

Scor jobbet til samtalen er et overflødighedshorn af eksempler (eksempler er også en hjørnesten i enhver god jobsamtale), tips, gode råd og fortællinger fra den virkelige verden, til hvordan du klarer dig godt til den næste samtale. Du bliver opmærksom på ting, du slet ikke vidste, du skal være opmærksom på både før, under og efter jobsamtalen.

SCOR jobbet forsideEr du typen, der går til en jobsamtale ud fra holdningen 'jeg tager det, som det kommer', så er Scor jobbet til samtalen ikke noget for dig. En øjenåbner for mange læsere vil være den mængde research, det kræver for at møde mere end velforberedt op til en jobsamtale. Er du ikke klar på det, så er der ingen grund til at læse bogen. Bare stop her.

Vil du til gengæld stå stærkt, være velforberedt og dermed måske mindre nervøs inden din næste jobsamtale, så fortsæt endelig.

Er du stadig ikke overbevist, så giver Steen Kræmer selv svaret på hvorfor du skal læse Scor jobbet til samtalen:

 

"De fleste job i Danmark besættes i højere grad ud fra et ønske om at undgå fejl end ud fra et ønske om at finde potentiale. Derfor skal du gøre intervieweren tryg ved dig, når du svarer."


Her kommer Scor jobbet til samtalen ind i billedet. For hvad er det arbejdsgiveren vil have? Og hvordan giver du dem det, de ikke selv ved de mangler? Det giver bogen dig svar på.

Samtidig kommer den forbi de mest almindelige situationer, der kan opstå før og under jobsamtalen. Og du får forslag til hvordan du kan håndtere dem.

Bogen med dens eksempler og opbygning gør, at den giver mening for alle, der går til jobsamtale. Uanset om du er faglært eller akademiker, nyuddannet eller erfaren. Har du gået til jobsamtale før er der ting, der for dig er selvfølgelige, men andre som vi virke som en klar øjenåbner. Kort sagt: de fleste vil få noget ud af Scor jobbet til samtalen. Den kan læses i et stræk eller bruges som opslagsværk, alt efter hvad du foretrækker.

Jeg giver ikke stjerner. Men skulle jeg i dag vælge fem bøger, du skal læse om jobsøgning, så er Scor jobbet til samtalen helt sikkert med på listen.

Bogen er en naturlig efterfølger stil Steen Kræmers første bog, og har du ikke den, så er anbefalingen herfra, at du også tager et kig på den.

 

Titel: Scor jobbet til samtalen – Et job er ikke noget, du får. Det er noget du tager.

Forfatter: Steen Kræmer Rasmussen
Antal sider: 239
Forlag: Linje H

 

Annonce:
Køb Scor jobbet til samtalen hos Saxo.com

 

Køb Scor jobbet til samtalen hos Bog & idé

 

 

 

 

hit med jobbetKøb forgængeren Hit med jobbet hos Bog & idé

 

Køb forgængeren Hit med jobbet hos Saxo.com

 


Læs anmeldelse af Hit med jobbet her

 

 

Det er også muligt at book Steen Kræmer Rasmussen til foredrag og workshops.

Foresprg p foredrag