Jobfisk
TILMELD NYHEDSBREV

Farveladen – et værktøj til målretning af ansøgning og CV

Farver lilleNutidens arbejdsgivere elsker målrettede ansøgninger (og ditto CV'er). Kandidater, der kan se sig selv med arbejdsgiverens briller, og som beskriver, hvordan deres erfaring og kompetencer matcher lige netop de behov, virksomheden har, er i høj kurs blandt arbejdsgiverne.

Læs mere…

E-handel som 6 ugers jobrettet akademifag i Midtjylland

E-handel undervisning beskaret2Der er behov for arbejdskraft med kompetencer i e-handel. Det peger flere undersøgelser på. Hvilket jo giver god mening, da en stor del af vores indkøb allerede er flyttet fra de fysiske butikker og over i netbutikkerne. De seneste år er handlen i webshops steget med omkring 20% årligt. Ikke mindst corona-situationen har skabt stor vækst i webbutikkerne og dermed øget behov for arbejdskraft.

Læs mere…

Forbered dig på arbejdsmarkedet i en post COVID-19 verden

Search 3Den seneste bølge af friske og ivrige nyuddannede kandidater vil snart starte på deres rejse for at komme ind på arbejdsmarkedet, men med en ustabil global økonomi, og mange på udkig efter beskæftigelse på samme tid. Hvordan kan nyuddannede kandidater forberede sig på at komme ind i arbejdsmarkedet efter den igangværende COVID -19 pandemi?

Læs mere…

Sådan optimerer du dine fremtidige jobmuligheder, mens du studerer

Sådan optimerer du dine fremtidige jobmuligheder, mens du studererHvis du er studerende, og du læser en uddannelse, der ikke har en indbygget jobtitel i sig – sygeplejerske, pædagog, læge, ingeniør osv. – er det ikke sikkert, at der står et job og venter på dig, når du er færdiguddannet. Der er i dag mange uddannelser, særligt universitetsuddannelser, hvor mange kan lidt af det samme. Dermed er der mange om buddet, og det gør, at flere og flere nyuddannede er ledige i lange perioder.

Læs mere…

Bliv tilmeldt nyhedsbrevet

Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.

* Felt påkrævet


 

Genfind din indre kriger, når jobsøgningen bliver langstrakt

Fyrvrkeri 32019 ligger nu bag os. 2020 er skudt i gang med et spritnyt år og tilmed et nyt årti. Hvad tænkte du, da Rådhusklokken bimlede? Forestil dig så hvordan du om et år fejrer dit Nytår – altså 1 år frem. Har du været jobsøgende i lang tid er du nødt til at foretage dig noget helt nyt, når du ønsker et andet resultat.

Læs mere…

Ta' Ja-hatten på! Jobsøgning +50 er et plus

FirklverTa' JA-HATTEN på til at læse denne blog. Hvis du hellere foretrækker NEJ-HATTEN, så stop med at læse videre, da det alligevel ikke nytter. En NEJ-HAT er ikke konstruktiv til jobsøgning. Må man ikke sætte grænser da, Bente? Jo, grænser for områder, brancher, risici, arbejdstider, værdier, etik, transport m.v. Men et generelt negativt mindset = begrænset og fastlåst tankegang, som ikke fører til noget konstruktivt på nogen måde.

Læs mere…

Blog Jobsøgning Tonny Mikkelsen - Jobcentret Ikast-Brande kommune At rykke tankegangen, fra aktivering til rekruttering i et Jobcenter!

At rykke tankegangen, fra aktivering til rekruttering i et Jobcenter! Populær

Skrevet af Tonny Mikkelsen     29. Juli 2012     5385  
Omdrejningspunktet på min blog vil være hvordan jeg tænker, at ledige jobsøgere og virksomheder kan bruge et jobcenter som professionel samarbejdspartner!

Det er min opfattelse, at der bliver brugt megen tid/kræfter/økonomi på at aktivere frem for at rekruttere. Det er min intention, at sprede tankegangen fra aktivering til rekruttering til samtlige jobcentre i Danmark. Jeg vil i senere indlæg fortælle om, hvordan jeg vil gøre det, og hvad jeg allerede har gjort.

Jeg vil også bruge bloggen til at beskrive de oplevelser jeg har i mit arbejde i et Jobcenter. Her vil jeg bl.a. komme med små historier i forbindelse med rekrutteringer til virksomheder og ikke mindst, hvordan ledige jobsøgere reagerer på vores rekrutteringsmodel.

Jeg vil nødigt "tærske" videre i emner, der allerede bliver belyst, derfor har jeg læst de forskellige indlæg igennem fra øvrige bloggere på Jobfisk.

Jeg fandt 2 bloggere Anja Olesen og Klaus Hansen som beskrev de udfordringer, de har haft ifm. aktivering/jobcenter. Disse 2 indlæg beskriver rigtig godt, de udfordringer jeg hører fra andre ledige i Danmark. Jeg deltager meget aktivt i forskellige netværksgrupper på Linkedin, bl.a. gruppen "Netværk hvor jobsøgende og arbejdsgivere mødes". Her er der mange der deler disse frustrationer.
Jeg tror på, at den model vi er ved at indføre i vores jobcenter kommer til at betyde, at der vil være væsentligt færre, der kommer til at opleve noget lignende.

Jeg vil i striben af indlæg beskrive hvilke tanker vi har i vores jobcenter, hvad vi allerede har gjort, og har planer om at gøre. En del af disse tanker er bl.a. udsprunget af de indlæg/diskussioner jeg har deltaget i på Linkedin, og jeg håber derfor også at du vil deltage her med gode indlæg og ideer, som kan inspirere mig yderligere til at gøre jobcentret til en professionel samarbejdspartner.