Jobfisk
TILMELD NYHEDSBREV

SERVÉR DIG SELV PÅ ET SØLVFAD – ADSKIL DIG - GØR DIG ATTRAKTIV

Slvfad 2Når du identificerer dig med andre – igennem andre, bliver du en del af flokken. Hvordan adskiller du dig så fra flokken, så DU bliver synlig og attraktiv i jobsøgningen - og scorer jobbet?

Der er susende travlt derude i erhvervslivet. Det skal gå hurtigt og virksomhederne mangler kvalificeret arbejdskraft.

Læs mere…

Sådan forbereder du dig bedst til din virtuelle jobsamtale

Jobsamtale  - onlineDen globale COVID-19 pandemi bragte mange forandringer til verden. Socialt såvel som professionelt. Vi oplevede ikke blot et væld af adfærdsmæssige restriktioner i det offentlige rum, hele vores normale arbejdssituation undergik også kraftige forandringer. En af dem var skiftet fra fysisk fremmøde til jobsamtaler henimod en mere virtuel afvikling af arbejdsmæssige anliggender.

Læs mere…

Vi har valgt en kandidat med mere erfaring…

4 stole p rkke lille... er en håbløs tilbagemelding for dig, der er dimittend, eller som ikke har 10 års branchespecifik erfaring fra et smart konsulentfirma på CV'et. Men hvordan kan du alligevel bringe dig i spil til et job?

Læs mere…

Jobbet er dit

Jobbet er dit lilleSådan veksler du samtalen til et job

Bogomtale
De færreste kommer til at opleve sådan rigtig mange jobsamtaler som jobsøgende.
Derfor er det sjældent en situation man bliver helt tryg i. Hvad skal der ske denne gang? Hvad forventer de af mig? Hvordan skal jeg opføre mig? Hvad vil de gerne vide? Hvordan sælger jeg mig bedst til jobsamtalen? osv.

Læs mere…

Bliv tilmeldt nyhedsbrevet

Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.

* Felt påkrævet


 

SERVÉR DIG SELV PÅ ET SØLVFAD – ADSKIL DIG - GØR DIG ATTRAKTIV

Slvfad 2Når du identificerer dig med andre – igennem andre, bliver du en del af flokken. Hvordan adskiller du dig så fra flokken, så DU bliver synlig og attraktiv i jobsøgningen - og scorer jobbet?

Der er susende travlt derude i erhvervslivet. Det skal gå hurtigt og virksomhederne mangler kvalificeret arbejdskraft.

Læs mere…

Genfind din indre kriger, når jobsøgningen bliver langstrakt

Fyrvrkeri 32019 ligger nu bag os. 2020 er skudt i gang med et spritnyt år og tilmed et nyt årti. Hvad tænkte du, da Rådhusklokken bimlede? Forestil dig så hvordan du om et år fejrer dit Nytår – altså 1 år frem. Har du været jobsøgende i lang tid er du nødt til at foretage dig noget helt nyt, når du ønsker et andet resultat.

Læs mere…

Blog Jobsøgning Malene Gregaard | Ekspert i Jobsøgningsnetværk og Jobsøgningsglæde Kvinder spænder ben for hinanden på arbejdsmarkedet!

Kvinder spænder ben for hinanden på arbejdsmarkedet! Populær

Skrevet af Malene Gregaard | Ekspert i Jobsøgningsnetværk og Jobsøgningsglæde     20. Marts 2018     2639  

Kvinder spnder ben lilleFlere gange har jeg oplevet, at kvinder spænder ben for andre kvinder. Når vi gør det, når vi ikke langt i forhold til ligestilling. Artiklen kan virke generaliserende, det er den ikke – jeg kender mange dygtige kvindelige ledere, som godt tør at ansætte "farlige" kvinder og som kan spille hinanden gode.

Det er som om, at vi ikke bryder os om at ansætte kvinder med flere kompetencer end en selv, eller kvinder som ser bedre ud end en selv, kvinder som dyrker ekstrem sport, kvinder som siger, at de er konkurrencemenneske – eller bare i det hele taget har ekstra overskud.

Jeg forstår det ikke!

Mandlige ledere vil godt have vindere med på holdet – de ser det som en styrke, at nogle måske oven i købet er bedre end dem selv på nogle områder.

Personligt oplever jeg, at når jeg viser for meget selvværd, til jobsamtaler eller til salgsmøder, så mister jeg de kvindelige beslutningstagere. Jeg har med tiden lært at "skrue op og ned" for selvværds-knappen, alt efter om det er mænd eller kvinder jeg taler med.

Hvorfor må vi ikke blære os overfor hinanden? Hvorfor skaber det misundelse og fnidder i krogene – som ind imellem fører til at vi bliver fravalgt efter jobsamtalen, bliver fyret eller mobbet på arbejdspladsen?

Artiklen fortsætter efter billedet 

Kvinder spnder ben for hinanden p arbejdsmarkedet

Da jeg blev forfremmet i en virksomhed – var det de kvindelige kolleger, jeg oplevede modstand fra. Det samme har flere af mine karrierer veninder oplevet. Det er med til at holde os nede, det er med til at gøre, at vi ikke tør at sælge os til den løn vi er værd, eller sætte pris på den vare vi sælger, som f.eks. kvindelig iværksætter, det er med til at gøre, at vi ikke tør at søge stillinger, vi ikke matcher 100%

Af og til møder jeg modstand fra kvinder, når jeg holder oplæg om min vej til drømmejobbet – fordi det er en historie om, hvordan jeg lukkede ørene – lavede et projekt for at bevise, at jeg kunne det, mange sagde jeg ikke havde de rette kompetencer til – et resultat med fire jobtilbud samt et jobsøgningsnetværk, som i dag er landets største og min levevej. Det bliver jeg ærgerlig over – vi kvinder bør støtte hinanden, bakke hinanden op, og hjælpe hinanden med at blive modige og gå efter drømmene.

Ansæt stærke spillere på holdet – også kvindelige. Vær stolt af andre kvinder, som er modige, hyld dem og tag ved lære – i stedet for at modarbejde dem. Vi når ikke langt i kampen om ligeløn, lederstillinger, flere kvindelige iværksættere osv. hvis vi bekæmper hinanden.

Giv en modig kvinde et skulderklap i dag og sig "godt gået – jeg er stolt af at kende en kvinde som dig!".

Hvad synes du – har du erfaringer med ovenstående?