Jobfisk
TILMELD NYHEDSBREV

Tæm din nervøsitet til jobsamtalen

Nervs 2"Undersøgelser viser, at den største frygt blandt almindelige amerikanere er at holde tale i offentligheden. Nummer to på listen er døden. Det betyder, at den gennemsnitlige amerikaner hellere vil ligge i kisten end holde mindetalen."

Læs mere…

Kompetencebaseret rekruttering – hvad pokker er det?

Spind lilleDu har sikkert hørt om begrebet kompetencebaseret rekruttering. Men hvad indebærer det egentlig? Og hvordan adskiller det sig fra en almindelig rekruttering? Én ting er sikker: At arbejde med kompetencebaseret rekruttering bliver mere almindeligt. Det gør det også lettere for virksomheder at finde en plads på det fremtidige marked – og få den rigtige medarbejder på den rigtige plads.

Læs mere…

Hyppigt oversete muligheder i rekrutteringsprocessen

Knapper lilleEn rekrutteringsproces følger typisk de samme gængse regler: Der laves et stuerent, velskrevet jobopslag, som pushes ud på forskellige jobsøgningsplatforme. Denne proces er som udgangspunkt fin nok. Jeg vil dog gerne slå på tromme for, at man overvejer en række hyppigt oversete muligheder i sin rekrutteringsproces.

Læs mere…

Genfind din indre kriger, når jobsøgningen bliver langstrakt

Fyrvrkeri 32019 ligger nu bag os. 2020 er skudt i gang med et spritnyt år og tilmed et nyt årti. Hvad tænkte du, da Rådhusklokken bimlede? Forestil dig så hvordan du om et år fejrer dit Nytår – altså 1 år frem. Har du været jobsøgende i lang tid er du nødt til at foretage dig noget helt nyt, når du ønsker et andet resultat.

Læs mere…

Bliv tilmeldt nyhedsbrevet

Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.

* Felt påkrævet


 

Mest læste artikler de sidste 30 dage

Genfind din indre kriger, når jobsøgningen bliver langstrakt

Fyrvrkeri 32019 ligger nu bag os. 2020 er skudt i gang med et spritnyt år og tilmed et nyt årti. Hvad tænkte du, da Rådhusklokken bimlede? Forestil dig så hvordan du om et år fejrer dit Nytår – altså 1 år frem. Har du været jobsøgende i lang tid er du nødt til at foretage dig noget helt nyt, når du ønsker et andet resultat.

Læs mere…

Ta' Ja-hatten på! Jobsøgning +50 er et plus

FirklverTa' JA-HATTEN på til at læse denne blog. Hvis du hellere foretrækker NEJ-HATTEN, så stop med at læse videre, da det alligevel ikke nytter. En NEJ-HAT er ikke konstruktiv til jobsøgning. Må man ikke sætte grænser da, Bente? Jo, grænser for områder, brancher, risici, arbejdstider, værdier, etik, transport m.v. Men et generelt negativt mindset = begrænset og fastlåst tankegang, som ikke fører til noget konstruktivt på nogen måde.

Læs mere…

Blog Henrik Rygaard Jensen | Jobfisk.dk 1 sides CV: hot or not

1 sides CV: hot or not Populær

Skrevet af Henrik Rygaard Jensen | Jobfisk.dk     04. Januar 2019     2475  

CV p 1 side - overskriftH75Giver det mening, at have et CV på kun en side? Og hvornår skal man i så fald vælge at bruge 1-sides CV'et?
Det skrev Rune og spurgte mig om.


Rune skrev bl.a.:
"Hej, jeg kunne godt tænke mig at høre, jeres tanker på de "moderne" 1 sides CV, som jeg synes ser ud til at blive meget brugt i udlandet.
Overordnet set tænker jeg, at det har sin fordel i, at det er meget overskueligt, og derfor er "venligt" ift. de ca. 20-30 sekunder den får ved første glans. På den anden side frygter jeg, at jeg ikke kan vise nok på en side (selv om de selvfølgelig kan læse det i dybden på LinkedIn), endvidere frygter jeg at blive frasorteret af nogle af de automatiske filter, som fx offentlige virksomheder benytter sig af når de rekrutterer nye medarbejdere."


Arbejdsgiverne om CV'et på 1 side

CV p 1 side 250Det er rigtigt, at man mange steder i udlandet ser CV'et skåret ned til kun en side. Denne tendens er dog ikke slået igennem i Danmark, hvor størstedelen af virksomhederne stadig foretrækker et CV på 2 side.
Ifølge Konsulenthuset Ballisagers rekrutteringsanalyse fra 2016 foretrækker 43 pct. et CV på 2 sider og kun 15 pct. foretrækker et CV på en side. Det er endda et fald fra de 21 pct. der i 2012 foretrak et CV på 1 side.
Her skal du dog være opmærksom på, at virksomhederne højst sandsynligt svarer ud fra hvad de ønsker, når det drejer sig om en opslået stilling.
Så konklusionen må være, at for de fleste så er et CV på 2-3 sider stadig at foretrække i forbindelse med en almindelig opslået stilling.


CV'et på 1 side giver mening når...

Et CV på en side giver til gengæld rigtig god mening i forbindelse med den uopfordrede jobsøgning og kaffemøder.
Her vil modtager ofte ikke være forberedt på din henvendelse. Derfor er det endnu vigtigere, at du serverer dit budskab super skarpt og uden unødvendigt fyld (de kan jo altid modtage det længere CV senere, hvis de ønsker det).

Så ja, et 1-sides CV som supplement til dit mere udførlige CV er en god ide. For som jobsøgende kommer du ikke uden om, at uopfordret jobsøgning, netværksaftaler og kaffemøder skal være en del af din jobsøgning.

Inden du går i gang med at arbejde på dit 1-sides CV så husk at tænke over nedenstående råd.

 


10 gode råd til et CV på en side

 

  • Målret CV'et inden for det jobområde, du søger inden for
  • Vær skarp. Skær alt uvæsentligt fra. Pladsen er begrænset
  • Gør det overskueligt og læsevenligt
  • Det skal være printervenligt
  • Det skal være nemt at læse på en (lille) skærm
  • Husk stadig billede, selvom pladsen er begrænset
  • Illustrer niveauet af faglige kompetencer med fx stjerner eller lign.
  • Begræns personlige kompetencer til absolut minimum
  • Husk formalia: Selv på et 1-sides CV skal der være plads til dit navn og kontaktoplysninger
  • Brug spalter for at få plads til mere indhold

 

Husk, dit 1-sides CV er en salgsbrochure. Vær lige så kritisk, som sad du i en virksomhed med ansvar for deres salgsmateriale.

 

 

Har du et spørgsmål til jobsøgning, så skriv til mig på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.God arbejdslyst.

 

Henrik Rygaard Jensen

Jobnørd og stifter af Jobfisk.dk

 

 

NB 

 

 

  

Jeg holder foredrag og workshops inden for jobsøgningens mange dicipliner. Læs mere her...