Jobfisk
TILMELD NYHEDSBREV

Fisker du efter korrektur?

blyant og viskelaeder lilleVi hører tit, at der er tale om et stort pres på arbejdslivet, for karrieren kan undertiden kalde på en, mens også børn derhjemme kan have brug for dig. Der er vasketøj i vasketøjskurven, der snart vokser dig over hovedet, og der er venner og veninder, der gerne vil se dig, og hvad med Netflix-serien? Hvornår skal du se den? Forpustet kan man hurtigt blive.

Læs mere…

Jobsøgnings Challenge Marts 2019

start-line-2019 lilleEr du med på en udfordring i din jobsøgning?
Er du med på at prøve en anden tilgang – bare resten af marts?

Læs mere…

Ny landsdækkende positivliste

Aeble og boger lilleStar har udgivet ny landsdækkende positivliste, som er gældende frem til d. 29. februar 2020. Positivlisten fortæller hvilke kurser der et muligt at tage under 6 ugers jobrettet uddannelse.

Læs mere…

Pas på hvis du bliver forsøgt headhuntet!

Underskrift2Det er svært ikke at blive smigret, hvis man bliver kontaktet af en headhunter eller af virk-somheden selv og opfordret til at gå i en dialog omkring et konkret job. Hvis du bliver prik-ket på skulderen, så er det jo fordi, du har nogle kompetencer, har lavet nogle bemærkel-sesværdige resultater, har et unik netværk, et dybt branchekendskab eller andet, der gør dig interessant for virksomheden.

Læs mere…

Pas på hvis du bliver forsøgt headhuntet!

Underskrift2Det er svært ikke at blive smigret, hvis man bliver kontaktet af en headhunter eller af virk-somheden selv og opfordret til at gå i en dialog omkring et konkret job. Hvis du bliver prik-ket på skulderen, så er det jo fordi, du har nogle kompetencer, har lavet nogle bemærkel-sesværdige resultater, har et unik netværk, et dybt branchekendskab eller andet, der gør dig interessant for virksomheden.

Læs mere…

9 trin til den perfekte jobansøgning

9 trin til den perfekte jobansgning lilleMange siger, at den traditionelle jobansøgning snart forsvinder. Deres argument er, at flere og flere job bliver besat via netværk, anbefalinger og LinkedIn. Men som du kan læse i mit seneste indlæg her på Jobfisk "Til jobansøgerne: jobopslaget er stadig HR's vigtigste rekrutteringsværktøj", foretrækker virksomhederne stadig, at kandidater søger skriftligt.

Læs mere…

Fejl
 • There was a problem loading image 9%20trin%20til%20den%20perfekte%20jobansgning%20lille.jpg
 • There was a problem loading image blyant%20og%20viskelaeder_lille.jpg
Blog Henrik Rygaard Jensen | Jobfisk.dk 1 sides CV: hot or not

1 sides CV: hot or not Populær

Skrevet af Henrik Rygaard Jensen | Jobfisk.dk     04. Januar 2019     1146  

CV p 1 side - overskriftH75Giver det mening, at have et CV på kun en side? Og hvornår skal man i så fald vælge at bruge 1-sides CV'et?
Det skrev Rune og spurgte mig om.


Rune skrev bl.a.:
"Hej, jeg kunne godt tænke mig at høre, jeres tanker på de "moderne" 1 sides CV, som jeg synes ser ud til at blive meget brugt i udlandet.
Overordnet set tænker jeg, at det har sin fordel i, at det er meget overskueligt, og derfor er "venligt" ift. de ca. 20-30 sekunder den får ved første glans. På den anden side frygter jeg, at jeg ikke kan vise nok på en side (selv om de selvfølgelig kan læse det i dybden på LinkedIn), endvidere frygter jeg at blive frasorteret af nogle af de automatiske filter, som fx offentlige virksomheder benytter sig af når de rekrutterer nye medarbejdere."


Arbejdsgiverne om CV'et på 1 side

CV p 1 side 250Det er rigtigt, at man mange steder i udlandet ser CV'et skåret ned til kun en side. Denne tendens er dog ikke slået igennem i Danmark, hvor størstedelen af virksomhederne stadig foretrækker et CV på 2 side.
Ifølge Konsulenthuset Ballisagers rekrutteringsanalyse fra 2016 foretrækker 43 pct. et CV på 2 sider og kun 15 pct. foretrækker et CV på en side. Det er endda et fald fra de 21 pct. der i 2012 foretrak et CV på 1 side.
Her skal du dog være opmærksom på, at virksomhederne højst sandsynligt svarer ud fra hvad de ønsker, når det drejer sig om en opslået stilling.
Så konklusionen må være, at for de fleste så er et CV på 2-3 sider stadig at foretrække i forbindelse med en almindelig opslået stilling.


CV'et på 1 side giver mening når...

Et CV på en side giver til gengæld rigtig god mening i forbindelse med den uopfordrede jobsøgning og kaffemøder.
Her vil modtager ofte ikke være forberedt på din henvendelse. Derfor er det endnu vigtigere, at du serverer dit budskab super skarpt og uden unødvendigt fyld (de kan jo altid modtage det længere CV senere, hvis de ønsker det).

Så ja, et 1-sides CV som supplement til dit mere udførlige CV er en god ide. For som jobsøgende kommer du ikke uden om, at uopfordret jobsøgning, netværksaftaler og kaffemøder skal være en del af din jobsøgning.

Inden du går i gang med at arbejde på dit 1-sides CV så husk at tænke over nedenstående råd.

 


10 gode råd til et CV på en side

 

 • Målret CV'et inden for det jobområde, du søger inden for
 • Vær skarp. Skær alt uvæsentligt fra. Pladsen er begrænset
 • Gør det overskueligt og læsevenligt
 • Det skal være printervenligt
 • Det skal være nemt at læse på en (lille) skærm
 • Husk stadig billede, selvom pladsen er begrænset
 • Illustrer niveauet af faglige kompetencer med fx stjerner eller lign.
 • Begræns personlige kompetencer til absolut minimum
 • Husk formalia: Selv på et 1-sides CV skal der være plads til dit navn og kontaktoplysninger
 • Brug spalter for at få plads til mere indhold

 

Husk, dit 1-sides CV er en salgsbrochure. Vær lige så kritisk, som sad du i en virksomhed med ansvar for deres salgsmateriale.

 

 

Har du et spørgsmål til jobsøgning, så skriv til mig på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.God arbejdslyst.

 

Henrik Rygaard Jensen

Jobnørd og stifter af Jobfisk.dk

 

 

NB 

 

 

  

Jeg holder foredrag og workshops inden for jobsøgningens mange dicipliner. Læs mere her...