Jobfisk
TILMELD NYHEDSBREV

E-handel som 6 ugers jobrettet akademifag i Midtjylland

E-handel undervisning beskaret2Der er behov for arbejdskraft med kompetencer i e-handel. Det peger flere undersøgelser på. Hvilket jo giver god mening, da en stor del af vores indkøb allerede er flyttet fra de fysiske butikker og over i netbutikkerne. De seneste år er handlen i webshops steget med omkring 20% årligt. Ikke mindst corona-situationen har skabt stor vækst i webbutikkerne og dermed øget behov for arbejdskraft.

Læs mere…

Sådan optimerer du dine fremtidige jobmuligheder, mens du studerer

Sådan optimerer du dine fremtidige jobmuligheder, mens du studererHvis du er studerende, og du læser en uddannelse, der ikke har en indbygget jobtitel i sig – sygeplejerske, pædagog, læge, ingeniør osv. – er det ikke sikkert, at der står et job og venter på dig, når du er færdiguddannet. Der er i dag mange uddannelser, særligt universitetsuddannelser, hvor mange kan lidt af det samme. Dermed er der mange om buddet, og det gør, at flere og flere nyuddannede er ledige i lange perioder.

Læs mere…

God forberedelse giver maksimalt udbytte til jobsamtalen

Skills beskretØnsker du at fremstå som en kandidat, der er velforberedt til jobsamtalen? Så lav et grundigt forarbejde og tjek både virksomhed, produkt, økonomi og potentielle kollegaer og ledere på forhånd.

Læs mere…

Tæm din nervøsitet til jobsamtalen

Nervs 2"Undersøgelser viser, at den største frygt blandt almindelige amerikanere er at holde tale i offentligheden. Nummer to på listen er døden. Det betyder, at den gennemsnitlige amerikaner hellere vil ligge i kisten end holde mindetalen."

Læs mere…

Bliv tilmeldt nyhedsbrevet

Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.

* Felt påkrævet


 

Mest læste artikler de sidste 30 dage

Genfind din indre kriger, når jobsøgningen bliver langstrakt

Fyrvrkeri 32019 ligger nu bag os. 2020 er skudt i gang med et spritnyt år og tilmed et nyt årti. Hvad tænkte du, da Rådhusklokken bimlede? Forestil dig så hvordan du om et år fejrer dit Nytår – altså 1 år frem. Har du været jobsøgende i lang tid er du nødt til at foretage dig noget helt nyt, når du ønsker et andet resultat.

Læs mere…

Ta' Ja-hatten på! Jobsøgning +50 er et plus

FirklverTa' JA-HATTEN på til at læse denne blog. Hvis du hellere foretrækker NEJ-HATTEN, så stop med at læse videre, da det alligevel ikke nytter. En NEJ-HAT er ikke konstruktiv til jobsøgning. Må man ikke sætte grænser da, Bente? Jo, grænser for områder, brancher, risici, arbejdstider, værdier, etik, transport m.v. Men et generelt negativt mindset = begrænset og fastlåst tankegang, som ikke fører til noget konstruktivt på nogen måde.

Læs mere…

Fejl
  • There was a problem loading image E-handel%20undervisning%20beskaret2.jpg
Blog Henrik Rygaard Jensen | Jobfisk.dk 6 nytårsforsætter for den jobsøgende

6 nytårsforsætter for den jobsøgende Populær

Skrevet af Henrik Rygaard Jensen | Jobfisk.dk     02. Januar 2018     2302  

Nytrsforst 2018 lille800.000 jobs bliver besat i 2018. Måske du går efter et af dem.
Hvis ja, så er her 6 nytårsforsætter du kan tage og implementere i din jobsøgning i 2018.
Men forandring kræver mod. Og forandring sker ikke over en dag. Så giv dig tid til at få nye vaner.

Rigtig godt nytår og må du få et fantastisk 2018.

 

Jeg vil være mere aktiv i min jobsøgning

Hvis du er ledig, så er jobsøgning et fuldtidsjob. Det betyder, at du søger job 37 timer om ugen. Går du efter at opfylde kravet om to jobs om ugen i din jobsøgning, så har du ofte tid til overs. Brug den på mere jobsøgning.

Jo flere jobs du søger om ugen, jo hurtigere vil du også finde nyt arbejde.
En gammel hovedregel sagde, at du skal søge 100 stillinger inden du får jobbet. Med to søgte jobs om ugen tager det et år. Men hvad nu hvis du søger fire jobs om ugen, eller måske fem....

Uanset hvad så har antallet af søgte jobs betydning for hvor hurtigt du finder nyt arbejde.

 

Jeg vil laver mere (rigtig) research, inden jeg søger

En ting er kvantitet i jobsøgningen. Noget andet er kvalitet. Og ja, jeg mener godt at kvalitet kan kombineres med forrige nytårsforsæt.

Din jobsøgning bliver bedre og mere effektiv, hvis du laver den rigtige research.

Når det gælder de opslåede stillinger, så handler det bl.a. om at du ringer til kontaktpersonen i jobopslaget. Stil nogle spørgsmål der gør dig klogere på forventningerne til dig i jobbet. Og stil spørgsmål der gør at du kan skrive en mere målrettet (og dermed bedre) ansøgning til netop dette job. Hvad skal der fx til, for at du bliver en succes i jobbet?

Når det gælder det uopfordrede er ovenstående spørgsmål selvfølgelig også gældende. Men herud over handler det også om at finde ud af hvad der er for en virksomhed, og hvilke opgaver ligger der i den stilling, som du går efter.

Brug nettet, telefonen og netværket. Hver gang!

 

Jeg vil turde sige "Nej"

Du skal turde at sige nej. Sig nej til at søge et job, som ikke lige er dig (når du har lavet den rette research, så du ved, hvad du siger nej til).

Lad være med at søge jobbet, hvis det ikke er dig. Der er altid mulighed for at finde et andet og mere interessant job at søge.

Sig nej efter jobsamtalen, hvis følelsen i maven siger "LØB..."

 

Læs 3 nytårsforsætter mere efter billedet

Nytrsforst 2018

 

Jeg vil turde sige "Ja"

Tag chancen. Prøv noget nyt.

Sig ja til at søge jobs, som måske ved første øjekast ikke er dig, men som alligevel lyder spændende. Sig ja til at tale med de mennesker, du møder på din vej.

Og sig ja til en spændende udfordring selvom sommerfuglene danser i maven ved tanken.

 

Jeg vil prøve noget nyt i min jobsøgning

Jobsøgningen kan hurtigt blive et trivielt og kedeligt arbejde. Og så forfalder man hurtigt til standardansøgninger og andre mindre effektive løsninger.

Derfor: Gør noget i din jobsøgning, du ellers ikke ville gøre: Inviter dig selv på kaffe. Ring til en gammel bekendt. Skriv din ansøgning på en anden måde.

En anden tilgang giver ofte et andet resultat.

Du skal selvfølgelig være tro mod dig selv, og den du er. Men inden for disse rammer, så forsøg at gøre noget for dig vildt og anderledes i din jobsøgning.

Måske giver det ikke pote første gang, men det vil føles fedt.

 

Jeg vil bede om hjælp

Få noget hjælp til din jobsøgning.

Ingen er uddannet til at søge job. Alligevel skal man ofte lære det af sig selv. Kom hurtigt i gang med den gode, effektive jobsøgning ved hurtigt at få hjælp til den. Spørg og brug muligheder i jobcentre, a-kasser og andre aktører.

Eller køb dig til en god (ny) start på din jobsøgning. Spørg dig selv: hvor meget tjener jeg på at komme 3 eller 6 måneder hurtigere i job? Hvad er det værd?

For mange er de første 3 til 6 måneder af deres jobsøgning en læreproces. Her skal man først lære at søge job. Først herefter begynder den gode jobsøgning. Spring 3 måneder over, få professionel hjælp fra starten og kom hurtigere i gang med den gode effektive jobsøgning.

 

Dit karrieremæssige-nytårsforsæt

Nytårsforsæt bliver sjældent til noget, hvis man ikke deler dem med andre.

Så fortæl andre, hvad du vil gøre anderledes. Så kan det jo være, at de senere spørger hvordan det går.

Eller fortæl det her, så er det i hvert tilfælde ude i offentligheden.

Så: Hvad er dit nytårsforsæt?