Jobfisk
TILMELD NYHEDSBREV

Tæm din nervøsitet til jobsamtalen

Nervs 2"Undersøgelser viser, at den største frygt blandt almindelige amerikanere er at holde tale i offentligheden. Nummer to på listen er døden. Det betyder, at den gennemsnitlige amerikaner hellere vil ligge i kisten end holde mindetalen."

Læs mere…

Kompetencebaseret rekruttering – hvad pokker er det?

Spind lilleDu har sikkert hørt om begrebet kompetencebaseret rekruttering. Men hvad indebærer det egentlig? Og hvordan adskiller det sig fra en almindelig rekruttering? Én ting er sikker: At arbejde med kompetencebaseret rekruttering bliver mere almindeligt. Det gør det også lettere for virksomheder at finde en plads på det fremtidige marked – og få den rigtige medarbejder på den rigtige plads.

Læs mere…

Hyppigt oversete muligheder i rekrutteringsprocessen

Knapper lilleEn rekrutteringsproces følger typisk de samme gængse regler: Der laves et stuerent, velskrevet jobopslag, som pushes ud på forskellige jobsøgningsplatforme. Denne proces er som udgangspunkt fin nok. Jeg vil dog gerne slå på tromme for, at man overvejer en række hyppigt oversete muligheder i sin rekrutteringsproces.

Læs mere…

Genfind din indre kriger, når jobsøgningen bliver langstrakt

Fyrvrkeri 32019 ligger nu bag os. 2020 er skudt i gang med et spritnyt år og tilmed et nyt årti. Hvad tænkte du, da Rådhusklokken bimlede? Forestil dig så hvordan du om et år fejrer dit Nytår – altså 1 år frem. Har du været jobsøgende i lang tid er du nødt til at foretage dig noget helt nyt, når du ønsker et andet resultat.

Læs mere…

Bliv tilmeldt nyhedsbrevet

Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.

* Felt påkrævet


 

Mest læste artikler de sidste 30 dage

Genfind din indre kriger, når jobsøgningen bliver langstrakt

Fyrvrkeri 32019 ligger nu bag os. 2020 er skudt i gang med et spritnyt år og tilmed et nyt årti. Hvad tænkte du, da Rådhusklokken bimlede? Forestil dig så hvordan du om et år fejrer dit Nytår – altså 1 år frem. Har du været jobsøgende i lang tid er du nødt til at foretage dig noget helt nyt, når du ønsker et andet resultat.

Læs mere…

Ta' Ja-hatten på! Jobsøgning +50 er et plus

FirklverTa' JA-HATTEN på til at læse denne blog. Hvis du hellere foretrækker NEJ-HATTEN, så stop med at læse videre, da det alligevel ikke nytter. En NEJ-HAT er ikke konstruktiv til jobsøgning. Må man ikke sætte grænser da, Bente? Jo, grænser for områder, brancher, risici, arbejdstider, værdier, etik, transport m.v. Men et generelt negativt mindset = begrænset og fastlåst tankegang, som ikke fører til noget konstruktivt på nogen måde.

Læs mere…

Blog Henrik Rygaard Jensen | Jobfisk.dk Beskæftigelsesreformen – det siger de…

Beskæftigelsesreformen – det siger de… Populær

Skrevet af Henrik Rygaard Jensen | Jobfisk.dk     30. April 2014     7343  

Så kom det længe ventede udspil fra regeringen i forhold til en beskæftigelsesreform. Men hvad mener parterne om den? Og hvad mener den enkelte arbejdsløse?


Reformen satser primært på de ledige med færrest kvalifikationer. Der skal være mere fokus på uddannelse end på aktivering.

Målet er med regeringens ord at få den ledige i centrum i stedet for systemet. Der skal bl.a. gøres op med at alle de 330.000 der hvert år er igennem dagpengesystemet skal have nøjagtig den samme indsats. Forskellige mennesker har forskellige behov.


Læs mere her: http://bm.dk/da/Aktuelt/Pressemeddelelser/Arkiv/2014/04/Beskaeftigelsesreform%20Den%20enkelte%20i%20centrum%20paa%20vejen%20mod%20varig%20beskaeftigelse.aspx 
Læs udspillet her: http://bm.dk/~/media/BEM/Files/Dokumenter/Publikationer/2014/101814_BM_publikation_A4_Final_web%20pdf.ashx 

BeskftigelsesreformenBeskæftigelsesreformen har allerede fået mange både positive og negative kommentarer med på vejen.
Det er ikke til at finde rundt i, hvem der mener hvad og hvorfor. Vi har forsøgt at samle et overblik her, som kan give dig en ide om, hvad de enkelte parter mener om beskæftigelsesreformen.


Men en ting er deres mening. Hvad synes du? Giv gerne din kommentar med på vejen under artiklen.

 

Bemærk: Der er tale om et forhandlingsudspil. Nu starter de politiske forhandlinger, der skal afgøre hvordan den endelige beskæftigelsesreform kommer til at se ud.

 


 

AJKS

AJKS ser frem til mindre kontrol og bureaukrati i beskæftigelsessystemet, da det ikke har været måde at få folk i arbejde på.
Den store torn i udspillet er manglen på uddannelsesmuligheder for andre end ufaglærte, da deres erfaring er, at seksugers selvvalgt uddannelse ofte har været til jobmæssig gavn for deres medlemmer.
Generelt er det tilfredse men mangler muligheden for lige uddannelse for alle.
Læs mere om AJKS's holdning til beskæftigelsesreformen her:
http://ajks.dk/Nyheder/2011/April/Hvad-med-uddannelse-til-de-uddannede-/

 

KL

KL mener, at der skal være fokus på at matche de arbejdsløse med ledige stillinger. Og der er roser til den forventede afbureaukratisering af beskæftigelsesindsatsen.
De ser dog flere problemer i at a-kasserne skal overtage ansvaret for de ledige i den første periode af deres arbejdsløshed.
Læs mere om KL's holdning til beskæftigelsesreformen her:
http://kl.dk/menu/KL-Godt-med-fokus-pa-den-ledige-og--afbureaukratisering-i-beskaftigelsesreform-id153933/

 

FTF

FTF er rigtig glade for at regeringen vil give mere ansvar til A-kasserne i de første seks måneders ledighed. De er også rigtig glade for uddannelsesmulighederne for ufaglærte og kortuddannede. Men forstår ikke hvorfor dem med uddannelse skal straffes ved at de mister mulighederne for relevant og jobrettet uddannelse.
Indsatsen for at fjerne nytteløs aktivering roses også af formanden for FTF, Bente Sorgenfrey.
Læs mere om FTF's holdning til beskæftigelsesreformen her:
http://www.ftf.dk/aktuelt/ftf-nyhed/artikel/ledige-paedagoger-og-laerere-afskaeres-fra-jobrettet-uddannelse/  

 

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv er af den mening, at beskæftigelsesreformen rammer helt ved siden af. Reformen sikrer ikke at de ledige står til rådighed for arbejdsmarkedet, og den fejler også i forhold til at få de ledige hurtigt i arbejde.
Tiltag der til gengæld trækker i den rigtige retning er mere virksomhedskontakt og målretning af voksenlærlingeordningen, løntilskudjobs og jobrotation.
Læs mere om Dansk Erhvervs holdning til beskæftigelsesreformen her:
https://www.danskerhverv.dk/Nyheder/Sider/utilstraekkeligt-beskaeftigelsesudspil-fra-regeringen.aspx 

 

3F

3F glæder sig over reformudspillet. De er glade for en indsats der retter sig mod mennesker i stedet for mod systemet. De er også glade for den øgede indsats på uddannelsesområdet. Dog så de gerne at man kunne få mere end 80 pct. af dagpengesatsen under uddannelse.
Og de er glade for udsigten til at de arbejdsløse kun skal til møde i a-kassen de første 6 måneder.
Læs mere om 3F's holdning til beskæftigelsesreformen her:
http://www.fagbladet3f.dk/nyheder/akasse/23e9e64986ff4051b6000bf273183e57-20140430-3f-glaeder-sig-over-haandsraekning-til-ledige

 

 

Opdateres løbende...

 

Giv din mening til kende. Hvad mener du om udspillet til beskæftigelsesreformen?