Jobfisk
TILMELD NYHEDSBREV

Kompetencebaseret rekruttering – hvad pokker er det?

Spind lilleDu har sikkert hørt om begrebet kompetencebaseret rekruttering. Men hvad indebærer det egentlig? Og hvordan adskiller det sig fra en almindelig rekruttering? Én ting er sikker: At arbejde med kompetencebaseret rekruttering bliver mere almindeligt. Det gør det også lettere for virksomheder at finde en plads på det fremtidige marked – og få den rigtige medarbejder på den rigtige plads.

Læs mere…

Hyppigt oversete muligheder i rekrutteringsprocessen

Knapper lilleEn rekrutteringsproces følger typisk de samme gængse regler: Der laves et stuerent, velskrevet jobopslag, som pushes ud på forskellige jobsøgningsplatforme. Denne proces er som udgangspunkt fin nok. Jeg vil dog gerne slå på tromme for, at man overvejer en række hyppigt oversete muligheder i sin rekrutteringsproces.

Læs mere…

Genfind din indre kriger, når jobsøgningen bliver langstrakt

Fyrvrkeri 32019 ligger nu bag os. 2020 er skudt i gang med et spritnyt år og tilmed et nyt årti. Hvad tænkte du, da Rådhusklokken bimlede? Forestil dig så hvordan du om et år fejrer dit Nytår – altså 1 år frem. Har du været jobsøgende i lang tid er du nødt til at foretage dig noget helt nyt, når du ønsker et andet resultat.

Læs mere…

Jobmesser i Danmark i 2020

Jobmesser i DanmarkSkal du på Jobmesse i 2020?

Se den opdaterede liste over job-, uddannelses-, og karrieremesser i Danmark i 2020 her.

Læs mere…

Bliv tilmeldt nyhedsbrevet

Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.

* Felt påkrævet


 

Mest læste artikler de sidste 30 dage

Genfind din indre kriger, når jobsøgningen bliver langstrakt

Fyrvrkeri 32019 ligger nu bag os. 2020 er skudt i gang med et spritnyt år og tilmed et nyt årti. Hvad tænkte du, da Rådhusklokken bimlede? Forestil dig så hvordan du om et år fejrer dit Nytår – altså 1 år frem. Har du været jobsøgende i lang tid er du nødt til at foretage dig noget helt nyt, når du ønsker et andet resultat.

Læs mere…

Ta' Ja-hatten på! Jobsøgning +50 er et plus

FirklverTa' JA-HATTEN på til at læse denne blog. Hvis du hellere foretrækker NEJ-HATTEN, så stop med at læse videre, da det alligevel ikke nytter. En NEJ-HAT er ikke konstruktiv til jobsøgning. Må man ikke sætte grænser da, Bente? Jo, grænser for områder, brancher, risici, arbejdstider, værdier, etik, transport m.v. Men et generelt negativt mindset = begrænset og fastlåst tankegang, som ikke fører til noget konstruktivt på nogen måde.

Læs mere…

Blog Henrik Rygaard Jensen | Jobfisk.dk Jobsøgning som +60'er – 8 hurtige råd

Jobsøgning som +60'er – 8 hurtige råd Populær

Skrevet af Henrik Rygaard Jensen | Jobfisk.dk     22. April 2014     4820  

Det kan være svært af finde nyt job når man har rundet de 60. Men umuligt er det ikke.


Som +60'er skal der måske noget mere og andet til, end for dem der er mellem 40 og 45 år. Det kan i hvert tilfælde udledes af den historie, der gengives i dag i flere danske medier. En historie der fortæller, at hver sjette chef indrømmer, at de konsekvent sorterer jobsøgere på 60 år eller der over fra. http://www.ugebreveta4.dk/hver-sjette-chef-diskriminerer-aeldre-ansoegere_19564.aspx 

Jeg har her forsøgt at samle et hurtigt overblik, over hvad der kan hjælpe en +60'er i arbejde. Er du enig, eller har du erfaring med andre ting og tilgange, som kan gøre en forskel?

 

8 hurtige råd til jobsøgningen for det grå guld

 • Du skal være mere aktiv end de fleste andre i din jobsøgning.

  I nogle tilfælde bliver du sorteret fra, så du skal have forholdsvis flere ansøgninger ude end dine yngre konkurrenter.
 • Du skal bruge den personlige kontakt.

  Du kommer ikke uden om, at du skal kontakte virksomheden direkte i forbindelse med opslåede jobs. Du skal ringe til kontaktpersonen og i nogle tilfælde også bruge det personlige fremmøde.
 • Du skal søge uopfordret.

  Konkurrencen er ofte stor, når det drejer sig om opslåede jobs. Du har derfor mulighed for at gøre en stor forskel for dig selv, ved at søge uopfordret. Det viser også både initiativ og lyst til at gå den ekstra mil for at få et job.
 • Lad være med at skrive alder, som det første på CV'et.

  Der er jo ingen grund til at give en rekrutteringsansvarlig undskyldningen for at sortere dig fra som det første. Er der først interesse for din profil efter at have læst CV'et, så betyder alderen mindre end før.
 • Et godt billeder på CV'et.

  Et billede hvor du ser frisk ud, kan også være en fordel i forhold til det signal, man sender til den rekrutteringsansvarlige. Modsat hvis der ikke er noget billede, så kan de forestille sig det værste.
 • Brug netværket.

  Hvor arbejder der andre, der har rundet de 60. De har måske færre fordomme end andre virksomheder.
 • Drop dine egne fordomme.

  Fordomme går to veje. Nogle har svært ved at have en helt ung chef, der skal bestemme hvad man skal lave. Brug i stedet din erfaring til at hjælpe den unge chef.
 • Overvej at søge job sammen med andre.

  Senior Erhverv er et landsdækkende netværksinitiativ, som måske kunne være interessant for dig. Se mere her: http://www.seniorerhvervdanmark.dk/  Uanset hvad du gør, så er det altid en fordel at gå sammen med andre, så du ikke er alene i din jobsøgning.

 

Det er aldrig let at søge job. Og har man rundet de 60, løber man ind i fordomme om alder. Men det gør man også som helt ung. Eller hvis man er kvinde i fast parfold med et barn på 2. Fordomme er der nok af. Dem kan vi ikke ændre fra den ene dag til den anden. Men vi kan selv tage ansvar for vores jobsøgning – også selvom den i perioder af vores arbejdsliv kræver noget ekstra.

 

Til alle uanset hvilke fordomme I støder på: Fortsæt det gode arbejde og held og lykke med jobsøgningen.