Jobfisk
TILMELD NYHEDSBREV

Sådan får vi en 4-dages arbejdsuge

Sdan fr vi en 4-dages arbejdsugeAllerede overskriften får nogle til slikke sig om munden og sige 'ja tak, hvornår kan vi begynde'.Mens andre resolut stiller sig op og siger 'aldrig i livet'.

Så er fronterne trukket op og beskydningen fra begge sider kan begynde.

Læs mere…

Har du overvejet et brancheskift i din 3. karrierefase?

Susanne TeglkampI 'gamle dage' tog man en uddannelse indenfor for et fag og så blev man typisk inden for det fag resten af sit arbejdsliv. Sådan er det ikke mere. Efterhånden som pensionsalderen sættes op, skal vi blive så længe på arbejdsmarkedet, at vi ikke kan se os selv beskæftige os inden for det samme område hele vores arbejdsliv.

Læs mere…

4 guides til brug af ChatGPT i jobsøgningen

ChatGPT i jobsgningen 3ChatGPT har hurtigt fundet sin plads i jobsøgningen.
Og brugt rigtigt kan den være en spændende sparringspartner.

Men hvordan gør vi så det? Det får du 4 guides til her.

Læs mere…

En anderledes og kreativ tilgang til jobsøgning

Camilla Hejbl JohansenJobsøgning kan være svært. Og nogle gange går det ikke lige som man havde håbet på. Der er mange afslag. Som nyuddannet får du måske begrundelsen "manglende erfaring" smidt i hovedet den ene gang efter den anden. Det oplever Camilla desværre også. Men nu prøver hun en anden kreativ tilgang til jobsøgningen.

Læs Camillas historie her.

Læs mere…

Bliv tilmeldt nyhedsbrevet

Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.

* Felt påkrævet


 

Min rollemodel kan hjælpe dig til at blive knivskarp

Bullseye 2Kære jobsøgende,
Har du en rollemodel til sparring, på sidelinjen eller bare mentalt?

Det kan være en god støtte, om personen er der fysisk eller blot mentalt i tankerne til at stille dig spørgsmålstegn til værdien for virksomheden i hver sætning i din ansøgning.

Læs mere…

Inviter 'djævlens advokat' med i din jobsøgning

Vgt og hammer2 lilleEr du som aktiv jobsøgende ved at være rigtig godt træt af at høre om manglen på arbejdskraft og efterspørgslen på udenlandsk arbejdskraft - og at det skal gøres lettere for virksomhederne. At der mangler hænder samtidig med, at der er så mange ledige hænder...

Læs mere…

Fejl
  • There was a problem loading image Susanne%20Teglkamp.jpg
  • There was a problem loading image Sdan%20fr%20vi%20en%204-dages%20arbejdsuge.jpg
Blog Karriere Jeanette Pavlak | Pavlak Performance Tiltræk ønskejobbet via LinkedIn - Sådan skiller du dig ud

Tiltræk ønskejobbet via LinkedIn - Sådan skiller du dig ud Populær

Skrevet af Jeanette Pavlak     14. Marts 2018     9332  

Tiltrk nskejobbet via lillePå LinkedIn har du sandsynligvis allerede en profil. Sammen med de mange andre jobsøgende konkurrerer du nu om opmærksomheden fra din kommende chef. Men hvordan skal han opdage, at det lige netop er DIG, der vil være et aktiv for virksomheden ? Hvordan skiller du dig ud ?

Din kommende chef har næppe tænkt sig at ansætte dig, blot fordi du er jobsøgende - uanset hvor godt et menneske han er. De fleste nyansættelser sker ikke overraskende på baggrund af kompetencer og personlighed, så det er altafgørende, at du tydeligt gør opmærksom på, hvad du kan tilbyde og brænder for.

Det betyder helt konkret, at du aktivt skal arbejde på, at dine handlinger på LinkedIn og din LinkedIn-profil tydeligt viser, hvad der gør dig interessant som potentiel kollega og medarbejder. Det er ikke en opgave, der er hurtigt overstået, men formår du at gøre det, skiller du dig ud fra mængden med øget mulighed for at tiltrække ønskejobbet via LinkedIn.

Det er vigtigt at betragte din LinkedIn-profil og handlinger på LinkedIn som et samlet projekt. Hvis du føler, at din LinkedIn-profil er mangelfuld, kan du måske være tilbageholdende med at skrive indlæg. Løsningen er at sørge for, at du får en god LinkedIn-profil, der øger sandsynligheden for, at din fremtidige chef kontakter dig efter at have besøgt din profil.

Der findes mange veje til en optimal LinkedIn-profil. Måske falder det dig let selv at optimere din LinkedIn-profil. Måske vil du hellere modtage hjælp fra de mange, der tilbyder personlig sparring mod betaling. Gratis LinkedIn-tips til din profil finder du både her på Jobfisk.dk og på LinkedIn.com. Det gælder råd til dit professionelle profilfoto, dit resumé, din beskrivelse af tidligere jobs, andres anbefalinger af dig samt dine kompetencer og brug af nøgleord generelt på profilen.

Du er eksempelvis meget velkommen i min LinkedIn-gruppe "Vidensdeling om brugen af LinkedIn - for almindelige brugere", hvis du er forholdsvis ny på LinkedIn eller "Netværksgruppe for lettere nørdede LI-brugere", hvis du er mere rutineret og ønsker at komme ud i hjørnerne af LinkedIn's anvendelsesmuligheder.

Når den potentielle arbejdsgiver eller kollega besøger din profil og kigger i dit aktivitets-feed, skal det tydeligt fremgå, hvad du kan tilbyde. Det gør det ikke, hvis dit aktivitets-feed primært består af delinger af jobsopslag og andre jobsøgendes indlæg om, hvordan det opleves at være jobsøgende. De fleste har en forventning om, at din profil afspejler det faktum, at LinkedIn primært er en forretningsorienteret platform.

Artiklen fortsætter efter billedet 

Tiltrk nskejobbet via

Afsæt tid til at være aktiv 

Det er vigtigt at afsætte tid til at være aktiv på LinkedIn, hvis du vil i mål med ønskejobbet af den vej. Læs og kommentér på andres artikler og indlæg, der omhandler relevante emner og kom selv i gang med at skrive indlæg, der viser din ekspertise og personlighed. Det kan være grænseoverskridende at komme i gang, og dine første indlæg resulterer ikke nødvendigvis i den store respons. Men øvelse gør heldig.

Nogle jobsøgende connecter primært med andre jobsøgende. Jeg vil i stedet anbefale dig at gå målrettet efter at connecte med aktive personer, der er interessante for netop dig og din vej mod ønskejobbet. Brug LinkedIn's søgefunktioner og vær opmærksom på nyhedsfeedet, så du finder nye potentielle forbindelser, der i kraft af deres viden, erfaring, fagområde og/eller jobmæssige position er interessante at være i netværk med. Hvis du sender en begrundet invitation med en personlig hilsen, vil du efter min erfaring blive positivt overrasket over villigheden til at dele netværk med dig.

Der skal naturligvis være plads til at netværke med andre, der er i samme situation som dig. Det er derudover naturligt at ville hjælpe andre jobsøgende videre. Men lad det ikke fylde for meget i den almindelige nyhedsstrøm og dermed dit aktivitetsfeed. Del i stedet spørgsmål, tanker og eventuelle frustrationer omkring jobsøgning i de relevante grupper på LinkedIn.

Har du lyst til at være med i en LinkedIn-gruppe, hvor vi deler viden om netop brugen af LinkedIn til at lande ønskejobbet, er du velkommen i den lukkede gruppe "Netværksgruppe om LI i jobsøgningen", som jeg administrerer sammen med Tonny Mikkelsen. Her vil du i de kommende uger kunne finde indlæg, der uddyber og supplerer tankerne i dette blogindlæg, ligesom du er velkommen til at stille spørgsmål.

 

Har du helt styr på din LinkedIn-profil? Og hvad med din Facebook-profil - er den arbejdsgivervenlig? Og vidste du at masser af jobs udelukkende slås op på Twitter?

Styrk dine muligheder og få job via de social medier. Læs mere her.  

 

 

gsteblogger Jeanette PavlakAf: Jeanette Pavlak

Jeanette fra Pavlak Performance beskriver sig selv som LinkedIn-entusiast og rådgiver mindre virksomheder om bl.a. brugen af LinkedIn.
Jeanette blogger om brugen af LinkedIn eksempelvis i LinkedIn-gruppen "Netværksgruppe om LI i jobsøgningen"

Du finder Jeanette og hendes LinkedIn-grupper her: Jeanette Pavlak

 

 

 

HAR DU NOGENSINDE PRØVET AT GOOGLE DIG SELV? 

Hvis ja så vil du vide at din LinkedIn profil oftest ligger øverst på søgeresultatet og vil dermed være udgangspunktet for at få mere information om dig og dine kompetencer.

Hvis dette møde med dig er førstehånds indtrykket, hvordan bør det så tage sig ud?

Få en GRATIS LinkedIn profil analyse her