Jobfisk
TILMELD NYHEDSBREV

De sociale medier vinder indtog i rekrutteringsprocessen!

De sociale medier vinder indtog i rekrutteringsprocessen lilleIfølge Ballisagers rekrutteringsundersøgelser er virksomhedernes mest brugte rekrutterings kanaler opslået stillinger (72%), netværk (53%), og LinkedIn (49%). Både de opslået stillinger og LinkedIn bruges mere i rekrutteringsprocessen i 2017 end i 2016, hvor netværk som den eneste rekrutteringskanal er blevet brugt mindre i år end sidste år. Det kunne derfor tyde på, at de sociale medier begynder at overtage den funktion, som netværk tidligere har haft.

Læs mere…

5 gode råd til jobsamtalen, der sikrer dig dit drømmejob

5 gode rd til jobsamtalen lilleDu har landet en jobsamtale, og det må vel betyde, at du næsten har fået jobbet. Eller hvad? Mange begår den fejl at tænke, at jobbet næsten allerede er deres, inden de har været til jobsamtale. Hvis du også har tendens til at tænke sådan, synes du måske ikke, at det er nødvendigt for dig at forberede dig grundigt til den kommende samtale. Desværre er det ikke sådan, det hænger sammen.

Læs mere…

HR-Chef fra The Call Company: 'Vi leder efter dem, der tør skyde brystet frem'

HR-Chef fra The Call Company Vi leder efter dem lilleJonathan Offersen er HR-chef i The Call Company og hans CV tæller blandt andet 7 års erfaring indenfor ledelse, rekruttering og HR. Han har bladret gennem stakkevis af ansøgninger, afholdt tonsvis af telefonscreeninger og ansat en masse mennesker.

Læs mere…

Gør noget unyttigt

GR NOGET UNYTTIGT lille- som dronningen opfordrede til i Nytårstalen - budskabet gælder også for jobsøgere. 

Humor & leg er en styrke, så brug fantasien, humor & leg til at få flere muligheder i spil.

Læs mere…

5 gode råd til jobsamtalen, der sikrer dig dit drømmejob

5 gode rd til jobsamtalen lilleDu har landet en jobsamtale, og det må vel betyde, at du næsten har fået jobbet. Eller hvad? Mange begår den fejl at tænke, at jobbet næsten allerede er deres, inden de har været til jobsamtale. Hvis du også har tendens til at tænke sådan, synes du måske ikke, at det er nødvendigt for dig at forberede dig grundigt til den kommende samtale. Desværre er det ikke sådan, det hænger sammen.

Læs mere…

Gør noget unyttigt

GR NOGET UNYTTIGT lille- som dronningen opfordrede til i Nytårstalen - budskabet gælder også for jobsøgere. 

Humor & leg er en styrke, så brug fantasien, humor & leg til at få flere muligheder i spil.

Læs mere…

Fejl
 • There was a problem loading image 5%20gode%20rd%20til%20jobsamtalen%20lille.jpg
 • There was a problem loading image HR-Chef%20fra%20The%20Call%20Company_%20Vi%20leder%20efter%20dem%20lille.jpg
 • There was a problem loading image GR%20NOGET%20UNYTTIGT%20lille.jpg
 • There was a problem loading image nordic%20recruitment%20day%20lille.png
 • There was a problem loading image Supanas%20Brancherapport%20rekruttering%202018%20lille.jpg
Blog Jobsøgning Diana Lund Andersen Hvad bekymrer du dig om som jobsøgende og hvordan stopper du med det?

Hvad bekymrer du dig om som jobsøgende og hvordan stopper du med det? Populær

Skrevet af Diana Lund Andersen     06. Juli 2015     5544  

Diana Lund Andersen2Rigtig mange mennesker bekymrer sig om alt for mange ting, det gælder også når man er jobsøgende. Jeg vil her give nogle bud på, hvordan du som jobsøgende kan blive mindre bekymret og mere fokuseret.

 

Først lidt baggrundsviden

Når du bekymrer dig, er det ofte om mange forskellige ting. Som figuren herunder illustrer er nogle af disse ting uden for din kontrol, mens andet er noget du selv har indflydelse på.

Bekymre sig som jobsgende2

For at mindske bekymringerne er det første skridt, at finde ud af hvilke ting du bruger tid på at bekymre dig om. Bagefter deler du det op i hvilke ting du har indflydelse på, og hvilke du ikke har.

Jeg har spurgt i mit netværk og på Twitter, hvad folk som er jobsøgende bekymrer sig om.

 

Nogen af de ting som blev nævnt var følgende:

 

Bekymringer jeg ikke har indflydelse på

 • Mine dagpenge udløber snart
 • Systemet er dumt
 • De jobs som bliver slået op
 • Alder
 • Jeg bliver set ned på af andre, fordi jeg er jobsøgende

 

Bekymringer jeg har indflydelse på

 • Hvor skal jeg starte?
 • Jeg ved ikke rigtig hvad, jeg gerne vil arbejde med
 • Min manglende erfaring
 • Min Linkedin får ikke nok besøg
 • At jeg mister gejsten pga. afslag
 • Interviewet – når de beder mig om at fortælle om mig selv

 

Når du har skabt dig dit eget overblik, over hvilke ting der bekymrer dig i din jobsøgning, så tager du alle de ting du ikke selv har nogen indflydelse på, og stopper med at bekymre dig om dem. Når du tager dig selv i at bekymre dig om disse ting, så mind dig selv om, at du ikke kan gøre noget ved det, og skyd så bekymringen fra dig og tænk på noget andet.

Så har vi listen over alle de ting som, du som jobsøgende bekymrer dig om, og som du rent faktisk har indflydelse på.

 

Her er nogle forslag til, hvordan du kan tackle nogle af dem:

Rigtig ofte handler det om at være proaktiv, at gøre noget selv. Så når du bekymrer dig om 'Hvor skal jeg starte?' så vil jeg sige, at du allerede er godt i gang, ved at læse denne artikel, og lave din egen liste over bekymringer. Efter listen er lavet og du har delt den op i ting, som du har indflydelse på, og ting du ikke har, så er det her, du skal gå i gang med at kigge på de ting, du har indflydelse på. Herunder kommer jeg med nogle tanker omkring den del af listen, som du har indflydelse på.

 

Jeg ved ikke rigtig hvad jeg gerne vil arbejde med

Hvis du ikke er helt afklaret med hvad du gerne vil arbejde med, kan det være en stor bekymring, da det bliver en ekstra stor udfordring at målrette din jobsøgning.
Et af de råd jeg selv fik, og gerne vil give videre, er at kigge på en masse jobopslag, og så mærke efter i maven. Hvilke opgaver giver en god fornemmelse i maven, virker spændende og tiltrækkende, og hvilke giver en mere ubehagelig fornemmelse, når du tænker på at arbejde med dem. Vær også opmærksom på hvilke ansøgninger der er mest spændende at skrive, og hvilke du føler dig mest motiveret af.
Efter noget tid kan du finde de opgaver, som har givet en god fornemmelse, og samle dem i en slag drømmejobs opslag. Dette vil give dig en ide om, hvilken type af jobs du finder spændende, og dermed skal gå efter at søge.

 

Min manglende erfaring

At du mangler erfaring indenfor det felt du gerne vil arbejde med, kan være en stor udfordring. I stedet for at bekymre dig om det ser jeg tre muligheder:

 

 1. Fokusér på de ting i din baggrund, som kan relateres til det du gerne vil arbejde med. Det kan være du tidligere har lavet regnskab for din boligforening, og har haft et spændende regnskabsfag på dit studie. Brug dette som udgangspunkt, hvis du gerne vil arbejde med regnskab.
 2. Indenfor nogle områder søges der direkte efter nyuddannede, så sørg for at søge disse stillinger, også selv om det ikke lige er drømmejobbet. Det giver erfaring til næste gang du skal søge job, og hvem ved, måske er jobbet meget mere spændende end du først troede.
 3. Sidst, men bestemt ikke mindst, få erfaring. Det jeg mener er, at der ofte er erfaring at hente i f.eks. arbejde i frivillige organisationer. Her vil du kunne udføre et stykke arbejde og få styrket dine kompetencer, imens du yder en frivillig indsats. Det er også en mulighed at oprette dig som freelancer, og dermed løse opgaver på forespørgsel indenfor dit felt. Derudover findes der også steder på nettet, som coursera.org hvor man kan tage kurser i alt i mellem himmel og jord.

 

Det eneste som er vigtigt at huske, er at tjekke reglerne med din a-kasse omkring disse ting.

 

Min Linkedin profil får ikke nok besøg

Første skridt her er at være sikker på, at din profil er attraktiv for dem, som du gerne vil have til at kigge på den. Hvis du vil høre noget om, hvilke ting som er vigtige her, så kan du lytte med, når episode 5 af podcasten Job Eksperten udkommer. Her taler jeg med Morten Vium om at gøre sin profil attraktiv. Når din profil så er på plads er der to ting, som jeg vil anbefale dig at gøre.

Den første, og nemmeste, er at besøge andres profiler (husk at din profil skal være indstillet til, at man kan se, at du har kigget). De fleste mennesker er nysgerrig anlagte og vil gi' et kig tilbage på din profil. Så kig på folk, som du tror kan have interesse i din profil. Det kan være nogen som arbejder i den type stillinger, du gerne vil have, HR ansatte i de virksomheder du finder spændende og personer, som arbejder med rekruttering generelt.

Det andet du kan gøre er at bruge blog funktionen på Linkedin. Skriv blogposts/artikler om det interesseområde du har, og gerne vil arbejde indenfor. På den måde får du vist dine kompetencer og får gjort mere opmærksom på dig selv. Hver gang du poster noget på blogfunktionen får alle i dit netværk en notifikation omkring det. Brug derfor denne funktion varsomt, så du stadig fremstår professionel overfor dit netværk.

 

At jeg mister gejsten pga. afslag

Afslag er aldrig sjovt, og det er okay at være nede, og miste gejsten engang i mellem pga. afslag. Specielt på de stillinger hvor man virkelig har lagt rigtig meget tid og energi i ansøgningen. Bare husk at det ikke er personligt, så find de ting i afslaget som du kan bruge til noget og brug det til at komme videre. Du kan evt. også ringe og høre, hvad der gjorde, at du ikke var blandt dem, som blev kaldt til samtale.

Er det drømmejobbet du har fået afslag på, så prøv at gå tilbage til opslaget og kig på hvilke kompetencer de ønskede til stillingen, som du ikke har, og så arbejd videre med at udvikle dem.

 

Interviewet – når de beder mig om at fortælle om mig selv

Min erfaring er, at man altid bliver bedt om at fortælle om sig selv til jobsamtalen, hvilket betyder, at du kan øve dig på spørgsmålet hjemmefra. Husk, at det er vigtigt, at du tager udgangspunkt i den virksomhed, du skal til samtale hos. Find ud af, hvor du som person kan passe ind i virksomheden og dens værdier. Øv dig på det, skriv det ned, indtalt det på din telefon, øv det med en ven, eller hvad der virker for dig. På den måde kan du føle dig mere sikker, når de spørger dig, fordi du har prøvet at formulere dine svar højt. Ved at øve med en ven får du også muligheden for at få stillet spørgsmål, som du måske ikke lige selv har tænkt over, hvilket også kan hjælpe til at du bliver bedre til at tackle spørgsmålet. Og jo bedre man er til noget, jo mindre bekymrer man sig ofte om det.

 

Se fremad og vær proaktiv

Jeg håber, du kan bruge nogle af ideerne til at skabe færre bekymringer omkring din jobsøgning. Husk at det altid er okay at bekymre sig, men også vigtigt at tage handling på tingene.

 

Go' Jobjagt

 

  

 

 

 

Tilføj kommentar

Sikkerhedskode
Opdatér