Jobfisk
TILMELD NYHEDSBREV

SERVÉR DIG SELV PÅ ET SØLVFAD – ADSKIL DIG - GØR DIG ATTRAKTIV

Slvfad 2Når du identificerer dig med andre – igennem andre, bliver du en del af flokken. Hvordan adskiller du dig så fra flokken, så DU bliver synlig og attraktiv i jobsøgningen - og scorer jobbet?

Der er susende travlt derude i erhvervslivet. Det skal gå hurtigt og virksomhederne mangler kvalificeret arbejdskraft.

Læs mere…

Sådan forbereder du dig bedst til din virtuelle jobsamtale

Jobsamtale - onlineDen globale COVID-19 pandemi bragte mange forandringer til verden. Socialt såvel som professionelt. Vi oplevede ikke blot et væld af adfærdsmæssige restriktioner i det offentlige rum, hele vores normale arbejdssituation undergik også kraftige forandringer. En af dem var skiftet fra fysisk fremmøde til jobsamtaler henimod en mere virtuel afvikling af arbejdsmæssige anliggender.

Læs mere…

Vi har valgt en kandidat med mere erfaring…

4 stole p rkke lille... er en håbløs tilbagemelding for dig, der er dimittend, eller som ikke har 10 års branchespecifik erfaring fra et smart konsulentfirma på CV'et. Men hvordan kan du alligevel bringe dig i spil til et job?

Læs mere…

Jobbet er dit

Jobbet er dit lilleSådan veksler du samtalen til et job

Bogomtale
De færreste kommer til at opleve sådan rigtig mange jobsamtaler som jobsøgende.
Derfor er det sjældent en situation man bliver helt tryg i. Hvad skal der ske denne gang? Hvad forventer de af mig? Hvordan skal jeg opføre mig? Hvad vil de gerne vide? Hvordan sælger jeg mig bedst til jobsamtalen? osv.

Læs mere…

Bliv tilmeldt nyhedsbrevet

Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.

* Felt påkrævet


 

SERVÉR DIG SELV PÅ ET SØLVFAD – ADSKIL DIG - GØR DIG ATTRAKTIV

Slvfad 2Når du identificerer dig med andre – igennem andre, bliver du en del af flokken. Hvordan adskiller du dig så fra flokken, så DU bliver synlig og attraktiv i jobsøgningen - og scorer jobbet?

Der er susende travlt derude i erhvervslivet. Det skal gå hurtigt og virksomhederne mangler kvalificeret arbejdskraft.

Læs mere…

Genfind din indre kriger, når jobsøgningen bliver langstrakt

Fyrvrkeri 32019 ligger nu bag os. 2020 er skudt i gang med et spritnyt år og tilmed et nyt årti. Hvad tænkte du, da Rådhusklokken bimlede? Forestil dig så hvordan du om et år fejrer dit Nytår – altså 1 år frem. Har du været jobsøgende i lang tid er du nødt til at foretage dig noget helt nyt, når du ønsker et andet resultat.

Læs mere…

Blog Jobsøgning Bente Nørgaard | Nørgaard Coaching Har du kompetencer som ledig til din jobsøgning?

Har du kompetencer som ledig til din jobsøgning? Populær

Skrevet af Bente Nørgaard | Nørgaard Coaching     11. September 2018     2574  

Har du kompetencer som ledig til din jobsgning lilleJa, hvor lærer man egentlig at være ledig? Hvilke kompetencer mener jeg med det, og hvad skal der til? Nej, det lærer vi jo netop ikke noget om. Vi lærer, når vi søger vores første job uden uddannelse eller efter endt uddannelse.

Ved første jobsøgning er vores tilgang og mindset ofte helt anderledes, fordi vi er så spændte, positive, så forventningsfulde om drømmejobbet, at vi bare udstråler denne forventningens glæde.

 

På første jobsøgning er de nyuddannede et skridt foran de, som rammes af ledighed fra arbejdsmarkedet.

Det er tilgangen, som er vigtig. Det handler om vores rygsæk. Hvilken historie har vi i rygsækken? Håbet, forventningens glæde som jeg lige har beskrevet, eller bærer vi på en sten som en skuffelse? Måske er drømmejobbet røget sig en tur. Måske kan vi være ramt af stress eller sygdom. Det kan være en rigtig træls afslutning på jobbet. MEN også en god mulighed for en ny begyndelse.

 

Nogle gange skal porten lukkes med et brag, førend en ny port åbner sig

portGå en tur, gå flere ture, dyrk motion, havearbejde eller andet fysisk, så du fylder nyt indhold i dit liv. Fyld på energitanken ved at gøre dét, som gør dig glad og gøre mere af dét, som virker. Stop dét som dræner. Den dårlige oplevelse sidder fastlåst i din krop, indtil du bliver afklaret, hvad det bedste var ved det gamle job, tage det bedste med og den læring, som du har fået som noget positivt. Når du forsøger at lade som ingenting; forsøger at være positiv, tager JA-hatten på, når den strammer, sender du negative signaler, da kroppen "taler med" ved bordet til jobsamtalen. Du sætter derfor din troværdighed på spil, for arbejdsgiveren ønsker autenticitet og robuste medarbejdere – den ægte vare.

Når du skriver din dårlige oplevelse på LinkedIn for at fortælle, at du pludselig er blevet ledig helt uventet, så skriver du også til andre end dit netværk. De fleste liker, nogle kommenterer eller deler. Det er stof, som bringer følelserne i spil hos mennesker. Frygten for selv at blive ramt og her ønsker at sende dig hurtigt videre i en god ånd eller måske bare være hjælpsom og god ven, for at du kan få job. Resultatet i begge tilfælde er, at de sender dig og din dårlige oplevelse videre til potentielle arbejdsgivere i deres netværk. Måske er du heldig trods offerrollen at få dit job. Det kan ikke udelukkes. Men overvej alligevel konsekvensen, om det er prisen værd at udlevere dig selv. Vi har altid et valg – hver gang.

Kan du ikke få oplevelsen ud af kroppen, så overvej hvad det må koste at få hjælp eller sparring her. Hvad må det koste at få et job? Skal det koste gratis at få et job, fordi at vi har krav på et job i Danmark? Det koster dyrt at gå på dagpenge og kontanthjælp, medmindre du kommer fra SU-systemet. Når du får dit nye job, tjener du hurtigt pengene hjem. Det handler også om at tro på, at din investering giver dig bundlinje; vide at ting tager tid. At gøre ingenting koster derfor også penge, da tid = penge.

Artiklen fortsætter efter billedet 

Har du kompetencer som ledig til din jobsgning

Har du andre udfordringer end ledighed, så overvej hvad det må koste at få genskabt balance på samme vis som ovenfor. Økonomiske problemer fylder og dræner jobsøgning. Opstil et budget - og kan du ikke, så prøv at få banken til at hjælpe dig. På bankens hjemmeside er der ofte en budgetskabelon. Søg evt. i din netbank. Du kan også google på nettet. Det er en fordel at bruge din banks budgetskabelon, så banken hurtigt skaffer sig overblik over dit budget, hvis du får behov for hjælp. Tiden er kostbar, så forbered dig rigtig-rigtig godt på mødet, så du ikke spilder tiden i banken på unødig snak. Det er vigtigt, at du finder en løsning, så du kan komme videre i dit liv.

Det er vigtigt ved ledighed at få tilpasset udgifterne ved at vælge FRA; reducere mest muligt af dine udgifter, så du får styr på dit privatforbrug til absolut nødvendige udgifter til mad, transport, lommepenge og uforudsete udgifter. Fitness og anden form for motion kan dyrkes gratis udendørs med at cykle, løbe, vandre o.lign. Når du får job, kan du igen vælge TIL – glæde dig til at give dig denne gave.

Har du fysisk rod i skabe, skuffer, bunker, stakke, poser, kasser m.v., så smid 100 ting ud, som ikke længere betyder noget for dig. Du må gerne smide mere ud. Sortér og ryd op herefter, så bliver oprydningen både nemmere og sjovere. Måske er der noget, som kan sælges og indbringe en skilling. Fysisk rod og mentalt rod hænger ofte sammen, så her kan du måske være heldig at slå to fluer med ét smæk.

Besøg Biblioteket og lån fagbøger om jobsøgning og skønlitteratur til fritid. Her kan du også læse aviser og blade gratis samtidigt med, at du kommer hjemmefra. Undersøg gratis netværk i din by. Mød op og vær med aktivt. Få flere her til at hjælpe dig. Vi bliver glade, når vi hjælper andre. Det er en win-win!

kaffedate 1Skab en struktureret hverdag, hvor du professionelt arbejder med jobsøgning i antallet af timer, som matcher dit job. Klæd dig på hver dag i tøj, som matcher ansættelsessamtalen og vær jobparat. Når telefonen og/eller indbakken siger "pling", er du klar, som om at du ER på job. Det kan jo også være en "kaffedate", som tilbyder sig i en pludselig opstået fritime. Motionér i tidsrummet, hvor du skal køre TIL og FRA arbejde, for også at skabe struktur her. Motion og frisk luft giver dig energi og overskud. Giv dig selv anerkendelse som belønning, når du følger planen.

Hold fri i din fritid med god samvittighed, fordi du virkelig aktivt oparbejder kompetencer som jobsøgende på vej i job. Din omstilling fra ledig til job går både hurtigere og nemmere for dig, fordi du mentalt skaber work-life-balance, mens du går hjemme med work-life-blend. Det lyder nemmere end gjort. Det er din opfølgning, som hjælper dig i mål med din plan. Ledighed ER faktisk hårdt arbejde.

 

Et mål med en plan realiserer din drøm. Et mål uden en plan forbliver din drøm.

 • Søg bredt i din jobsøgning – du har langt flere kompetencer, end du aner
 • Søg muligheder for kompetenceudvikling hos din jobkonsulent
 • Indmeld dig i netværk, så du kommer ud blandt andre mennesker
 • Anskaf dig et professionelt foto (vælg påklædning som matcher til ansættelsessamtalen)
 • Opret en profil på LinkedIn, som matcher dit CV, Jobindex, Jobfisk.dk m.v.
 • Vær omhyggelig med dit CV – udfyld evt. "huller" med en passende beskrivelse
 • Udvid dit netværk og invitér flere med (skriv et par linjer om din motivation for indbydelsen)
 • Læs bogen "Hit med jobbet" og bliv inspireret
 • Ring og spørg interesseret og specifikt til jobs til brug for din ansøgning
 • Læs korrektur og få feedback fra en professionel, inden du sender din ansøgning

 

Har du brug for hjælp udover Jobfisk.dk – eksempelvis viden om LinkedIn, profiltjek eller tips & tricks-delinger fra LinkedIn-grupper, så kontakt evt. Jeanette Pavlak, som du finder på LinkedIn. Jeanette har flere grupper og deler gavmildt gode tips, som jeg personligt har lært rigtig meget fra.

 

God arbejdslyst og husk at gøre mindst 3 gode ting for dig selv hver dag – fordi du fortjener det.

 

Læs gerne min profil på LinkedIn eller på hjemmesiden; Noergaard-Coaching.dk  

Af blogger Bente Nørgaard, Nørgaard-Coaching
økonomi- & erhvervscoach & certificeret arbejdslystkonsulent