Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.
Som jobsøgende kan det være en stor udfordring at få sit CV til at skille sig ud fra mængden. Det skal både være overskueligt, informativt og effektivt. Dit CV er det allerførste indtryk en potentiel arbejdsgiver får af dig, og derfor skal det helst være spot-on, hvis du skal videre i processen. Og det indebærer, at du effektivt kan formidle dine unikke erhvervserfaringer og kompetencer på en måde, så arbejdsgiveren kan se dig i rollen.
Læs mere…Der har på det seneste været meget fokus på rekrutteringsprocessen i medierne. Jeg har klappet i mine små hænder over det - for vi virksomheder skylder at reformere processen. Det skylder vi os selv, men i særdeleshed de jobsøgende. Som processen er nu, skaber den hverken værdi for os eller for dem.
Læs mere…Internettet har efterhånden overtaget mange funktioner, der tidligere skulle klares i den fysiske verden. Vi betaler regninger via netbank, vi sender personlige dokumenter via offentlige portaler, og mange af os arbejder sågar online via computeren dagen lang. Selv jobsøgning og rekruttering af medarbejdere foregår i dag langt hen af vejen via online portaler eller på jobdatabaser på nettet.
Læs mere…Måden vi tænker på karriere har ændret sig de seneste år. I dag er unge mennesker mere interesseret i jobs, der kombinerer kreativitet, teknologi og autonomi.
De traditionelle jobtyper bliver erstattet med digitalt og fjernarbejde - YouTube, social media management, forskellige marketingpositioner, influencers og programmører.
Læs mere…Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.
Kære jobsøgende,
Har du en rollemodel til sparring, på sidelinjen eller bare mentalt?
Det kan være en god støtte, om personen er der fysisk eller blot mentalt i tankerne til at stille dig spørgsmålstegn til værdien for virksomheden i hver sætning i din ansøgning.
Læs mere…Er du som aktiv jobsøgende ved at være rigtig godt træt af at høre om manglen på arbejdskraft og efterspørgslen på udenlandsk arbejdskraft - og at det skal gøres lettere for virksomhederne. At der mangler hænder samtidig med, at der er så mange ledige hænder...
Læs mere…Ja, hvad skal du have i løn? Lønspørgsmålet er et af de spørgsmål, der ofte popper op i forbindelse med jobsøgning og jobskifte. For hvad skal man have i løn? Man vil helst ikke bede om for meget og risikere at blive valgt fra på grund af for store eller måske urealistiske krav. På den anden side ønsker man heller ikke at sælge sig selv for billigt med risiko for at snyde sig selv.
Derfor fylder lønspørgsmålet ofte meget, og der ses da også eksempler på, at lønspørgsmålet bliver en dealbreaker. Det kan både være virksomhed og kandidat, der vælger at stoppe en rekrutteringsproces, hvis lønforventningerne ikke passer sammen.
I Danmark har vi ikke en kultur for at tale åbent om løn. Det er også med til at gøre denne del endnu sværere. I nogle lande ser vi, at det forventede lønniveau er omtalt i jobannoncen. Det ser vi meget sjældent her i landet, dog er det set enkelte gange, men meget sjældent.
Til gengæld ser vi flere og flere, som deler deres lønsedler anonymt på det sociale medie Reddit. Denne historie tog de bl.a. på TV2.dk. Du finder artiklen her: Vil du tjekke lønsedlerne på Reddit, kan du følge dette link.
Jo, der er heldigvis stadig måder, hvorpå man kan forsøge at samle lidt informationer om og på den måde blive lidt klogere på, hvor et forventet lønniveau kan ligge. Der er flere danske hjemmesider, hvor du kan finde information om lønniveauer og få en idé om, hvad du og andre kan forvente at tjene. Nogle af disse hjemmesider er:
Det er vigtigt at bemærke, at disse hjemmesider giver generel information om lønniveauer og kan variere afhængigt af forskellige faktorer som erfaring, uddannelse, geografisk placering og virksomhedens størrelse. For mere præcise oplysninger om lønniveauet i en bestemt virksomhed eller stilling kan det være hensigtsmæssigt at kontakte virksomheder direkte eller den rette fagforening. Bemærk også, at der kan selvfølgelig kan være/er forskel fra virksomhed til virksomhed, selv inden for samme branche. Geografien kan nogle gange også spille ind.
Der er også en sidste mulighed, som vi ikke må glemme:
Held og lykke med din næste lønforhandling.
PS. Kender du til andre gode steder, hvor man kan tjekke løn, så send gerne en mail til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., så udvider jeg listen.