Jobfisk
TILMELD NYHEDSBREV

Hyppigt oversete muligheder i rekrutteringsprocessen

Knapper lilleEn rekrutteringsproces følger typisk de samme gængse regler: Der laves et stuerent, velskrevet jobopslag, som pushes ud på forskellige jobsøgningsplatforme. Denne proces er som udgangspunkt fin nok. Jeg vil dog gerne slå på tromme for, at man overvejer en række hyppigt oversete muligheder i sin rekrutteringsproces.

Læs mere…

Genfind din indre kriger, når jobsøgningen bliver langstrakt

Fyrvrkeri 32019 ligger nu bag os. 2020 er skudt i gang med et spritnyt år og tilmed et nyt årti. Hvad tænkte du, da Rådhusklokken bimlede? Forestil dig så hvordan du om et år fejrer dit Nytår – altså 1 år frem. Har du været jobsøgende i lang tid er du nødt til at foretage dig noget helt nyt, når du ønsker et andet resultat.

Læs mere…

Jobmesser i Danmark i 2020

Jobmesser i DanmarkSkal du på Jobmesse i 2020?

Se den opdaterede liste over job-, uddannelses-, og karrieremesser i Danmark i 2020 her.

Læs mere…

Snæver din uopfordrede ansøgning ind, og optimér dit held

Brndende tndstik lilleGør din uopfordrede ansøgning mere virkningsfuld ved at fokusere på det, du brænder for. Du skal snævre din ansøgning ind, så den beskriver, hvilken stilling du byder ind på – og dernæst dine kompetencer i et bredere perspektiv.

Læs mere…

Bliv tilmeldt nyhedsbrevet

Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.

* Felt påkrævet


 

Mest læste artikler de sidste 30 dage

Genfind din indre kriger, når jobsøgningen bliver langstrakt

Fyrvrkeri 32019 ligger nu bag os. 2020 er skudt i gang med et spritnyt år og tilmed et nyt årti. Hvad tænkte du, da Rådhusklokken bimlede? Forestil dig så hvordan du om et år fejrer dit Nytår – altså 1 år frem. Har du været jobsøgende i lang tid er du nødt til at foretage dig noget helt nyt, når du ønsker et andet resultat.

Læs mere…

Ta' Ja-hatten på! Jobsøgning +50 er et plus

FirklverTa' JA-HATTEN på til at læse denne blog. Hvis du hellere foretrækker NEJ-HATTEN, så stop med at læse videre, da det alligevel ikke nytter. En NEJ-HAT er ikke konstruktiv til jobsøgning. Må man ikke sætte grænser da, Bente? Jo, grænser for områder, brancher, risici, arbejdstider, værdier, etik, transport m.v. Men et generelt negativt mindset = begrænset og fastlåst tankegang, som ikke fører til noget konstruktivt på nogen måde.

Læs mere…

Find jobbet p lilleNår man taler om jobsøgning, kan man ikke komme uden om netværk. Når man taler om netværk i jobsøgningen, kan man da heller ikke komme uden om de jobmuligheder, der ligger i Facebooks mange jobsøgningsgrupper – og det er der god grund til.

Det er ingen hemmelighed at Facebook er verdens mest populære sociale medie, der dog stadig bliver brugt mest til private formål - og det er LinkedIn, der sidder på erhvervsdelen. Men denne grænse er godt på vej til at flyde ud. Med Facebooks nye jobfunktion kan virksomhederne nu lave et jobopslag direkte på deres virksomhedsside, som du kan ansøge med ganske få klik. Udover det bliver jobopslaget også slået op i Facebooks job-sektion, hvor du kan sortere alt efter branche, fuld/deltid og geografi.

Der er da heller ikke nogen tvivl om at virksomhederne er med derude i den digitale verden. Ifølge Balisagers rekrutteringsanalyse 2018 satte ca. halvdelen af virksomhederne jobmuligheden i cirkulation i deres digitale netværk. Derudover brugte 31% virksomhedens Facebook-side til at slå deres jobopslag op. At Facebook bruges i hver tredje rekrutteringsproces, har blandt andet betydet at Facebook er den fjerde mest brugte rekrutteringskanal både i det offentlig og i det private.

 

Jobgrupper er effektiv jobsøgning!

Facebook kan nemt benyttes som et effektivt værktøj i din jobsøgning og giver dig mulighed for at skabe og ikke mindst finde nye jobmuligheder. Her er Facebooks mange jobsøgningsgrupper også en oplagt mulighed. Her er det ofte også muligt for virksomhederne at slå deres jobannonce op, men også muligt for de jobsøgende at dele jobannoncer eller sågar lægge en uopfordret ansøgning op. Der er grupper for enhver smag, branche, og landsdel – der er helt sikkert også en i nærheden af dig

Artiklen fortsætter efter billedet 

Find jobbet p

 

Jobgrupper på Facebook opdelt geografisk

Du kan også finde jobgrupper opdelt efter branche her 

 

Nordjylland

 

Midtjylland

 

Sønderjylland

 

Fyn

 

Sjælland og København

 

Bornholm

  • Job på Bornholm: 5.200 medlemmer, mangler du en ny ansat eller står du uden arbejde? Så er dette stedet som samler alle jobs og jobsøger på Bornholm.

 

Hele landet – Et udpluk

  • together-2450090 960 720Job nu og her!: 15.000 medlemmer, i billeder kan du slå din profil op som jobsøgende, og stillingsopslag op som arbejdsgiver. 
  • Jobsøgende i Danmark: 800 medlemmer, Jobsøgende i Danmark er skabt af Nyledige.dk og Ugebrev for Ledige. Formålet er at skabe et miljø til dig, der gerne vil finde arbejde, dig, der søger nye udfordringer - og dig, der har jobåbninger, du gerne vil annoncere.
  • ARBEJDE: 8.600 medlemmer, sidder du og skal til at skrive en jobansøgning, og gerne vil have hjælp? kender du nogen der søger et job, eller nogen der søger nogle medarbejder? så er den her gruppe der perfekte sted at søge i. 
  • Jobsøgende: Kender du nogen som søger eller mangler arbejdskraft: 16.200 medlemmer, Denne side har til opgave at videre informerer om jobs, både fast, deltid eller småjobs. I denne gruppe hjælper man hinanden med at finde job.
  • ARBEJDE * LEDIGE JOBS * STILLINGER */JOBSØGENDE * JOBANSØGNINGER * CV'ER: 76.000 medlemmer, denne side har til opgave at videre informerer om jobs, både fast, deltid eller småjobs. På siden hjælper man hinanden med at finde job. 
  • Job søges eller mangler du ny medarbejder: 25.500 medlemmer, en åben gruppe for ALLE der søger arbejde og som mangler medarbejdere. 
  • Ledige job: 24.000 medlemmer, gruppen for ledige og arbejdsgivere, som enten søger job, eller tilbyder ordinært arbejde 
  • Medarbejder søges: 42.000 medlemmer, formålet med gruppen er, at skabe kontakt mellem virksomhed og medarbejder

 

Du kan også finde jobgrupper opdelt efter branche her 

 

Eller du kan blive klogere jobsøgningen på de sociale medier her 

 

Mangler der en? 

Hvis du synes, der mangler en gruppe, så tilføj den i kommentarfeltet herunder.