Jobfisk
TILMELD NYHEDSBREV

Sådan får vi en 4-dages arbejdsuge

Sdan fr vi en 4-dages arbejdsugeAllerede overskriften får nogle til slikke sig om munden og sige 'ja tak, hvornår kan vi begynde'.Mens andre resolut stiller sig op og siger 'aldrig i livet'.

Så er fronterne trukket op og beskydningen fra begge sider kan begynde.

Læs mere…

Har du overvejet et brancheskift i din 3. karrierefase?

Susanne TeglkampI 'gamle dage' tog man en uddannelse indenfor for et fag og så blev man typisk inden for det fag resten af sit arbejdsliv. Sådan er det ikke mere. Efterhånden som pensionsalderen sættes op, skal vi blive så længe på arbejdsmarkedet, at vi ikke kan se os selv beskæftige os inden for det samme område hele vores arbejdsliv.

Læs mere…

4 guides til brug af ChatGPT i jobsøgningen

ChatGPT i jobsgningen 3ChatGPT har hurtigt fundet sin plads i jobsøgningen.
Og brugt rigtigt kan den være en spændende sparringspartner.

Men hvordan gør vi så det? Det får du 4 guides til her.

Læs mere…

En anderledes og kreativ tilgang til jobsøgning

Camilla Hejbl JohansenJobsøgning kan være svært. Og nogle gange går det ikke lige som man havde håbet på. Der er mange afslag. Som nyuddannet får du måske begrundelsen "manglende erfaring" smidt i hovedet den ene gang efter den anden. Det oplever Camilla desværre også. Men nu prøver hun en anden kreativ tilgang til jobsøgningen.

Læs Camillas historie her.

Læs mere…

Bliv tilmeldt nyhedsbrevet

Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.

* Felt påkrævet


 

Min rollemodel kan hjælpe dig til at blive knivskarp

Bullseye 2Kære jobsøgende,
Har du en rollemodel til sparring, på sidelinjen eller bare mentalt?

Det kan være en god støtte, om personen er der fysisk eller blot mentalt i tankerne til at stille dig spørgsmålstegn til værdien for virksomheden i hver sætning i din ansøgning.

Læs mere…

Inviter 'djævlens advokat' med i din jobsøgning

Vgt og hammer2 lilleEr du som aktiv jobsøgende ved at være rigtig godt træt af at høre om manglen på arbejdskraft og efterspørgslen på udenlandsk arbejdskraft - og at det skal gøres lettere for virksomhederne. At der mangler hænder samtidig med, at der er så mange ledige hænder...

Læs mere…

TwitterHar du inddraget Twitter i din jobjagt. Sandsynligvis ikke, men hvorfor egentlig ikke? Her får du 5 tips, til hvordan du kan bruge Twitter i din jobsøgning.

Twitter og jobsøgning er ikke noget, de fleste forbinder med hinanden. Men som en aktiv del af din jobsøgningsstrategi har Twitter faktisk noget at byde på. Så kom godt i gang med din jobsøgning på Twitter med disse 5 tips.


1. Du skal være der

Få gang i den profil, du oprettede for flere år siden. Er du der ikke allerede, så lav en konto her: https://twitter.com/


2. Følg virksomheder og personer

Ved at følge fagligt spændende og interessante virksomheder og personer ser du deres tweets om bl.a. muligheder og udvikling i deres virksomheder og netværk. Også når de slår ledige stillinger op.

 

Twitter jobdk3. Brug hashtagget #jobdk

Mange af de jobrelevante tweets kommer med hashtagget #jobdk – også de ledige job. Lav en søgning så du kan indsamle alle opslag med #jobdk. Brug også selv dette hashtag, hvis du skriver noget om job eller din egen jobsituation. Du fanger desværre ikke alt på denne måde, da mange ikke bruger #jobdk konsekvent.
(se eksempel her til højre)


Twitter sger4. Lav en søgning på ordet 'søger'

Da mange stadig ikke bruger #jobdk i forbindelse med ledige stillinger, skal du også lave en søgning på ordet 'søger'. Når der efterspørges nye medarbejdere eller kolleger, så skrives der næsten altid søger et eller andet sted i opslaget. PT. fanger du derfor flere spændende job på denne måde. (Eneste ulempe er at du så også får alle de opslag, hvor folk søger lejligheder, kærester, opskrifter m.m.).
(se eksempel her til venstre)


5. Vær selv aktiv

Brug Twitter aktivt: Retweet interessante opslag. Kom selv med tweets og deltag i snakken, når du har noget relevant at byde ind med.

 

Håber at du med disse små tips kan se lidt værdi i at inddrage Twitter som et aktivt redskab i din jobsøgning.
Og hvis du tjekker billedet, så finder du både ordinære job, studiejobs og praktikstillinger m.m. på Twitter.
Har du erfaring med Twitter og jobsøgning, så del dem gerne i kommentar feltet, så vi andre også kan få gavn af dem.


Jobfisk.dk har selvfølgelig også en Twitterkonto. Den finder du her: https://twitter.com/jobfisk 

 

 

Skrevet af Henrik Rygaard Jensen, Stifter og indehaver Jobfisk.dk

 

NB Jeg bruger selv Tweetdeck: https://tweetdeck.twitter.com/ til at holde styr på min Twitterkonto. Der findes sikkert andre. Har du gode erfaringer med andre muligheder, så skriv dem i kommentarfeltet.