Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.
Som jobsøgende kan det være en stor udfordring at få sit CV til at skille sig ud fra mængden. Det skal både være overskueligt, informativt og effektivt. Dit CV er det allerførste indtryk en potentiel arbejdsgiver får af dig, og derfor skal det helst være spot-on, hvis du skal videre i processen. Og det indebærer, at du effektivt kan formidle dine unikke erhvervserfaringer og kompetencer på en måde, så arbejdsgiveren kan se dig i rollen.
Læs mere…Der har på det seneste været meget fokus på rekrutteringsprocessen i medierne. Jeg har klappet i mine små hænder over det - for vi virksomheder skylder at reformere processen. Det skylder vi os selv, men i særdeleshed de jobsøgende. Som processen er nu, skaber den hverken værdi for os eller for dem.
Læs mere…Internettet har efterhånden overtaget mange funktioner, der tidligere skulle klares i den fysiske verden. Vi betaler regninger via netbank, vi sender personlige dokumenter via offentlige portaler, og mange af os arbejder sågar online via computeren dagen lang. Selv jobsøgning og rekruttering af medarbejdere foregår i dag langt hen af vejen via online portaler eller på jobdatabaser på nettet.
Læs mere…Måden vi tænker på karriere har ændret sig de seneste år. I dag er unge mennesker mere interesseret i jobs, der kombinerer kreativitet, teknologi og autonomi.
De traditionelle jobtyper bliver erstattet med digitalt og fjernarbejde - YouTube, social media management, forskellige marketingpositioner, influencers og programmører.
Læs mere…Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.
Kære jobsøgende,
Har du en rollemodel til sparring, på sidelinjen eller bare mentalt?
Det kan være en god støtte, om personen er der fysisk eller blot mentalt i tankerne til at stille dig spørgsmålstegn til værdien for virksomheden i hver sætning i din ansøgning.
Læs mere…Er du som aktiv jobsøgende ved at være rigtig godt træt af at høre om manglen på arbejdskraft og efterspørgslen på udenlandsk arbejdskraft - og at det skal gøres lettere for virksomhederne. At der mangler hænder samtidig med, at der er så mange ledige hænder...
Læs mere…Har du nogensinde ønsket dig indsigt i de andre ansøgeres kvalifikationer? Ville det være en hjælp at vide, om du kender nogen, der kender til den virksomhed, du søger hos?
LinkedIn har for nylig introduceret et nyt værktøj til deres betalende premium-medlemmer.
Under Jobs-sektionen kan du nu få adgang til data om de andre ansøgere.
Her kommer 3 måder at bruge denne data på direkte i din egen jobsøgning.
Værtøjet holder din LinkedIn op imod de andre ansøgere og giver dig en idé om dine chancer.
Du finder det under det enkelte jobopslag på LinkedIn.
Her fortæller LinkedIn mig fx, at jeg nok ikke skal være Projektleder hos Siemens, da LinkedIn vurderer mig til at ligge i den mindst kvalificerede halvdel af feltet.
LinkedIn estimerer tallet ved at kigge på relevant erfaring, uddannelse m.m. hos personer, som har ansøgt direkte på LinkedIn eller klikket videre til en ekstern ansøgningsside og så sammenligne med min profil.
Husk at det hele foregår fuldautomatisk, og derfor skal du ikke se det som andet end et groft estimat.
Du kan også se hvem du er forbundet til, som er forbundet til en i virksomheden.
Det hjælper dig ved at du nu har en person du kan tage fat i spørge om fx:
Dette er ikke kun en premium feature. Også med en gratis profil kan du finde virksomhedens side på LinkedIn og undersøge relevante personer ved at bruge "Sådan er du forbundet".
Du får også indblik i, hvilke kvalifikationer (skills) andre ansøgere har. Det er super inspiration til din egen profil.
Besidder du også nogle af disse kvalifikationer? Så overvej om de skal tilføjes din profil.
Men husk at det ikke er sikkert, de andre er klogere end dig. Fokusér på kernekompetencer.
"Danish" og "Microsoft Word" er stadig ikke væsentlige kvalifikationer, selvom mange har dem tilføjet.
Hvis du gerne vil vide lidt mere om teknikken bag dette nye værktøj, så har LinkedIn selv skrevet lidt om det i deres hjælpesektion.
Jeg tilbyder foredrag om jobsøgning med LinkedIn, så hvis du gerne vil have det fulde overblik over LinkedIns muligheder, så tag meget gerne kontakt.
Skrevet af: Morten Vium
Morten er selvlært digital markedsføringsmand og har de sidste 2 år arbejdet primært med LinkedIn. Han rådgiver og er meget brugt som oplægsholder. Hans tilgang til formidling er meget praktisk og nede på jorden, men med stort engagement.
Morten har skrevet e-bogen All In – Networking og Personlig Branding med LinkedIn og bliver bl.a. brugt som taler på konferencerne MarketingCamp og Digital Markedsføring.