Jobfisk
TILMELD NYHEDSBREV

Giv dine CV’er et løft med STAR-metoden

Star-lille3Som jobsøgende kan det være en stor udfordring at få sit CV til at skille sig ud fra mængden. Det skal både være overskueligt, informativt og effektivt. Dit CV er det allerførste indtryk en potentiel arbejdsgiver får af dig, og derfor skal det helst være spot-on, hvis du skal videre i processen. Og det indebærer, at du effektivt kan formidle dine unikke erhvervserfaringer og kompetencer på en måde, så arbejdsgiveren kan se dig i rollen.

Læs mere…

Ansøgningen er død - og du bør som jobsøgende deltage i dens begravelse

Ansgning forbudtDer har på det seneste været meget fokus på rekrutteringsprocessen i medierne. Jeg har klappet i mine små hænder over det - for vi virksomheder skylder at reformere processen. Det skylder vi os selv, men i særdeleshed de jobsøgende. Som processen er nu, skaber den hverken værdi for os eller for dem.

Læs mere…

Tips til at spotte og undgå jobsvindel

Internettet har efterhånden overtaget mange funktioner, der tidligere skulle klares i den fysiske verden. Vi betaler regninger via netbank, vi sender personlige dokumenter via offentlige portaler, og mange af os arbejder sågar online via computeren dagen lang. Selv jobsøgning og rekruttering af medarbejdere foregår i dag langt hen af vejen via online portaler eller på jobdatabaser på nettet.

Læs mere…

5 drømmejob for unge

Måden vi tænker på karriere har ændret sig de seneste år. I dag er unge mennesker mere interesseret i jobs, der kombinerer kreativitet, teknologi og autonomi.

De traditionelle jobtyper bliver erstattet med digitalt og fjernarbejde - YouTube, social media management, forskellige marketingpositioner, influencers og programmører.

Læs mere…

Bliv tilmeldt nyhedsbrevet

Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.

* Felt påkrævet


 

Mest læste artikler de sidste 30 dage

Min rollemodel kan hjælpe dig til at blive knivskarp

Bullseye 2Kære jobsøgende,
Har du en rollemodel til sparring, på sidelinjen eller bare mentalt?

Det kan være en god støtte, om personen er der fysisk eller blot mentalt i tankerne til at stille dig spørgsmålstegn til værdien for virksomheden i hver sætning i din ansøgning.

Læs mere…

Inviter 'djævlens advokat' med i din jobsøgning

Vgt og hammer2 lilleEr du som aktiv jobsøgende ved at være rigtig godt træt af at høre om manglen på arbejdskraft og efterspørgslen på udenlandsk arbejdskraft - og at det skal gøres lettere for virksomhederne. At der mangler hænder samtidig med, at der er så mange ledige hænder...

Læs mere…

Jobmesse guide: kunsten at gå på jobmesse

Få gode råd og inspiration til dit næste besøg på en jobmesse. I denne artikel kommer jeg ind på nogle af de ting, du skal være opmærksom på, inden du deltager i en jobmesse.

Du finder løbende en opdateret liste over jobmesser i Danmark her...

 

Hvad er en jobmesse? 

Jobmesser i Danmark i 2014Jobmesser og karrieremesser er to ord, der ofte er brugt om det samme. En job- eller karrieremesse er en messe, hvor virksomheder og deres rekrutteringsansvarlige møder op for at møde potentielle kandidater til ledige jobs i deres virksomheder. Jobmesse vil i det nedenstående blive brugt som dækkende for begge begreber.
Du kan også falde over uddannelsesmesser, som også har en grad af jobmesse over sig. Undersøg, inden du møder op, hvad messen dækker over. 

 

Kan man forvente at gå fra en jobmesse med et job?

Både ja og nej. Mange virksomheder møder op på jobmesserne som en del af deres employer branding strategi. Det vil sige, at de er på jobmessen for at gøre reklame for sig selv som virksomhed og arbejdsplads – også selvom de måske ikke lige har ubesatte jobs.

Men ofte er der også jobs med. Også selvom virksomheden ikke lige står og skilter med, hvor mange ledige stillinger de har. Men står den rette person overfor virksomheden, er der en chance for, at de også husker det, når de er hjemme fra jobmessen igen.


Hvorfor skal man tage på jobmesse? 

  • Tag på jobmesse, fordi det er din mulighed for at komme til at tale direkte med virksomhedens rekrutteringsansvarlige.
  • Tag på jobmesse, fordi du kan få viden om virksomheder og potentielle ledige jobs, som du ellers aldrig ville høre om.
  • Tag på jobmesse, fordi at det kan være første skridt til en regulær jobsamtale og efterfølgende job.
  • Tag på jobmesse, fordi det er et godt supplement og afveksling til din normale jobsøgning.


kunsten-5c-20at 35375993Hvordan forbereder man sig til at tage på jobmesse? 

  • Inden du besøger en jobmesse, skal du sætte dig lidt ind i, hvilken slags messe det er: Er det for en bestemt faggruppe, eller er der andre ting, der gør denne messe speciel.
  • Undersøg hvilke virksomheder, der er på jobmessen, og udvælg dig dem, som du skal tale med denne dag. Undersøg disse virksomheder, så du har en viden om dem inden, og tjek om de har opslåede ledige job (især job, der kunne være interessante for dig).
  • Medbring CV'er, brochurer, visitkort eller andet, som du kan give til de personer, du taler med på messen.
  • Vær indstillet på, at der vil være mange, der vil tale med de samme mennesker som dig. Så du skal være indstillet på at "kæmpe" for at komme til at tale med de rette. (Kommer du kun hjem med en bunke brochurer og gratis kuglepenne, men uden at have talt med nogle af de rekrutteringsansvarlige, så er der stor risiko for, at din deltagelse på jobmessen vil være spildt).


Hvad skal du huske på jobmessen?

Husk på, at du skal være den udfarende part. Selvom der kan være virksomheder med ledige jobs tilstede på messen, så kan de ikke se på dig, at du lige er den rette kandidat til jobbet. De kommer derfor ikke til dig. Du skal gå til dem.

 

  • navne/visitkort på dem, du taler med.
  • Forsøg at få konkrete aftaler om, at du må kontakte dem efter jobmessen.
  • Tag noter i forhold til de mennesker og virksomheder, du taler med. Du kan ikke huske alt, hvad de har sagt, når du er hjemme igen.


Hvad skal du huske, når du er kommet hjem fra jobmessen? 

  • Få styr på dine noter. Få dem skrevet rene.
  • Læg en plan, for hvornår de enkelte kontakter fra jobmessen skal kontaktes igen.
  • Connect evt. med nogle af de rekrutteringsansvarlige, du har mødt på jobmessen, på LinkedIn.


Husk, at det er dig, der har initiativet. Selvom du havde en rigtig god snak, måske endda om et helt konkret job, så er det ikke sikkert, at de ringer til dig (selvom du huskede at aflevere CV, visitkort eller andet til dem). De har talt med rigtig mange mennesker på sådan en dag, og risikoen for at de ikke kan adskille den ene fra den anden vil være ret stor. Så du kontakter dem. (Du viser dermed ekstra interesse for dem og jobbet.)
Lader du bare stå til, så risikerer du at din tid på og forberedelse til jobmessen er spildt.


Jobmessens 5 gode råd

Skåret ind til benet skal du huske disse fem gode råd, i forbindelse med din deltagelse på en jobmesse:

 

  • Forbered dig godt inden jobmessen
  • Medbring CV, visitkort eller lign., som du kan udlevere
  • Kæmp for at tale med de rette mennesker
  • Forsøg at få konkrete aftaler om kontakt med hjem fra jobmessen
  • Følg op derhjemme i dagene efter jobmessen


Hvor finder jeg jobmesser?

Leder du efter jobmessser i Danmark?

Du finder jobmesser lige her: https://jobfisk.dk/jobsogning/jobmesser

 

 

God fornøjelse med din næste jobmesse.

 

Skrevet af Henrik Rygaard Jensen
Stifter af Jobfisk.dk
dk.linkedin.com/in/henrikrygaardjensen/