Jobfisk
TILMELD NYHEDSBREV

Vi har valgt en kandidat med mere erfaring…

4 stole p rkke lille... er en håbløs tilbagemelding for dig, der er dimittend, eller som ikke har 10 års branchespecifik erfaring fra et smart konsulentfirma på CV'et. Men hvordan kan du alligevel bringe dig i spil til et job?

Læs mere…

Jobbet er dit

Jobbet er dit lilleSådan veksler du samtalen til et job

Bogomtale
De færreste kommer til at opleve sådan rigtig mange jobsamtaler som jobsøgende.
Derfor er det sjældent en situation man bliver helt tryg i. Hvad skal der ske denne gang? Hvad forventer de af mig? Hvordan skal jeg opføre mig? Hvad vil de gerne vide? Hvordan sælger jeg mig bedst til jobsamtalen? osv.

Læs mere…

Job og godt uge 15 - 2021

JobHer finder du kort og godt fra uge 15, 2021 om om job, arbejdsmarked, karriere med meget mere.

 

Opdateres løbende i løbet af ugen...

Læs mere…

Farveladen – et værktøj til målretning af ansøgning og CV

Farver lilleNutidens arbejdsgivere elsker målrettede ansøgninger (og ditto CV'er). Kandidater, der kan se sig selv med arbejdsgiverens briller, og som beskriver, hvordan deres erfaring og kompetencer matcher lige netop de behov, virksomheden har, er i høj kurs blandt arbejdsgiverne.

Læs mere…

Bliv tilmeldt nyhedsbrevet

Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.

* Felt påkrævet


 

Mest læste artikler de sidste 30 dage

Genfind din indre kriger, når jobsøgningen bliver langstrakt

Fyrvrkeri 32019 ligger nu bag os. 2020 er skudt i gang med et spritnyt år og tilmed et nyt årti. Hvad tænkte du, da Rådhusklokken bimlede? Forestil dig så hvordan du om et år fejrer dit Nytår – altså 1 år frem. Har du været jobsøgende i lang tid er du nødt til at foretage dig noget helt nyt, når du ønsker et andet resultat.

Læs mere…

Ta' Ja-hatten på! Jobsøgning +50 er et plus

FirklverTa' JA-HATTEN på til at læse denne blog. Hvis du hellere foretrækker NEJ-HATTEN, så stop med at læse videre, da det alligevel ikke nytter. En NEJ-HAT er ikke konstruktiv til jobsøgning. Må man ikke sætte grænser da, Bente? Jo, grænser for områder, brancher, risici, arbejdstider, værdier, etik, transport m.v. Men et generelt negativt mindset = begrænset og fastlåst tankegang, som ikke fører til noget konstruktivt på nogen måde.

Læs mere…

Fejl
  • There was a problem loading image 4%20stole%20p%20rkke_lille.jpg
Blog Jobsøgning Thor Brønsvig Til jobsamtale med lidt selvtillid

Til jobsamtale med lidt selvtillid Populær

Skrevet af Thor Brønsvig     03. November 2009     6131  

I min sidste statusopdatering skrev jeg blandt andet om, at jeg mente at min tjans hos krohns.dk oveni at give mig noget at lave, også havde givet mig lidt selvtillid tilbage, hvilket jeg godt kunne tænke at se, hvordan ville påvirke min præstation i en jobsamtale.

Og tingene flaskede sig faktisk sådan, at jeg blev inviteret til en jobsamtale kort efter, hvor jeg så fik mulighed for at finde ud af om jeg kunne mærke en forskel.

Og det kunne jeg faktisk. Jeg synes min jobsamtale gik bedre end en del af de andre jeg har været til. Jeg ved ikke om det gik godt eller godt nok, det finder jeg ud af her til sidst på ugen.

Der kan selvfølgelig sagtens være andre ting der har gjort, at jeg synes at denne samtale er gået bedre, det kan være at der var en bedre kemi, det kan være at jeg var mere "forelsket" i det her job osv.

Det er jo heller ikke til at vide om jeg får jobbet, eller kommer tættere på at få jobbet, fordi jeg har haft en anelse mere selvtillid. (Åhh det er hårdt, at være et talmenneske der har det bedst når der er nogle tal der er konstrueret, så de kan sammenlignes. )

Jeg kom til at tænke på om rådet om, at det er nemmere at få arbejde når man er i arbejde (hvis det altså passer) simpelthen skyldes, at når man ikke går arbejdsløs så længe forsvinder ens selvtillid ikke på samme måde.

Det kan måske også være, at et af de råd jeg har været efter et par gange, nemlig ”lav et eller andet” rådet, måske har noget på sig alligevel.

Men vedkommende der formulerede det første gang, eller da jeg hørte det. Enten ikke forstod pointen eller simpelthen ikke vidste hvad vedkommende snakkede om. For rådet burde lyde lav noget der kan give dig selvtillid, eller lav det du er god til (forudsat at det kan give selvtillid).

Hvis det så er sådan rådet skal være, så er det måske ikke vildt brugbart alligevel, i hvertfald ikke for alle. Det kan godt blive lidt svært at lave det man måske er skabt til hvis man er arbejdsløs astronaut eller kaptajn på et fly eller en færge. Så hvordan man lige kan bruge rådet kan sagtens gå hen og vise sig at blive meget svært.

Det der med selvtillid er en sjov størrelse. Jeg tror der er ganske få der kan spille, at de har selvtillid uden at have det, og uden af dem de snakker med, på den ene eller anden måde kan fornemme at de synger en lille smugle falsk.

Thor
ThorOnline.dk
Twitter.com/arbejde