Jobfisk
TILMELD NYHEDSBREV

Fisker du efter korrektur?

blyant og viskelaeder lilleVi hører tit, at der er tale om et stort pres på arbejdslivet, for karrieren kan undertiden kalde på en, mens også børn derhjemme kan have brug for dig. Der er vasketøj i vasketøjskurven, der snart vokser dig over hovedet, og der er venner og veninder, der gerne vil se dig, og hvad med Netflix-serien? Hvornår skal du se den? Forpustet kan man hurtigt blive.

Læs mere…

Jobsøgnings Challenge Marts 2019

start-line-2019 lilleEr du med på en udfordring i din jobsøgning?
Er du med på at prøve en anden tilgang – bare resten af marts?

Læs mere…

Ny landsdækkende positivliste

Aeble og boger lilleStar har udgivet ny landsdækkende positivliste, som er gældende frem til d. 29. februar 2020. Positivlisten fortæller hvilke kurser der et muligt at tage under 6 ugers jobrettet uddannelse.

Læs mere…

Pas på hvis du bliver forsøgt headhuntet!

Underskrift2Det er svært ikke at blive smigret, hvis man bliver kontaktet af en headhunter eller af virk-somheden selv og opfordret til at gå i en dialog omkring et konkret job. Hvis du bliver prik-ket på skulderen, så er det jo fordi, du har nogle kompetencer, har lavet nogle bemærkel-sesværdige resultater, har et unik netværk, et dybt branchekendskab eller andet, der gør dig interessant for virksomheden.

Læs mere…

Pas på hvis du bliver forsøgt headhuntet!

Underskrift2Det er svært ikke at blive smigret, hvis man bliver kontaktet af en headhunter eller af virk-somheden selv og opfordret til at gå i en dialog omkring et konkret job. Hvis du bliver prik-ket på skulderen, så er det jo fordi, du har nogle kompetencer, har lavet nogle bemærkel-sesværdige resultater, har et unik netværk, et dybt branchekendskab eller andet, der gør dig interessant for virksomheden.

Læs mere…

9 trin til den perfekte jobansøgning

9 trin til den perfekte jobansgning lilleMange siger, at den traditionelle jobansøgning snart forsvinder. Deres argument er, at flere og flere job bliver besat via netværk, anbefalinger og LinkedIn. Men som du kan læse i mit seneste indlæg her på Jobfisk "Til jobansøgerne: jobopslaget er stadig HR's vigtigste rekrutteringsværktøj", foretrækker virksomhederne stadig, at kandidater søger skriftligt.

Læs mere…

Fejl
  • There was a problem loading image 9%20trin%20til%20den%20perfekte%20jobansgning%20lille.jpg
Blog Gæsteblogger Sådan holder jeg mig selv i gang under ledigheden

Sådan holder jeg mig selv i gang under ledigheden Populær

Skrevet af Gæsteblogger     28. September 2016     2478  

Giv mig en udfordring rikke andersen2- Én infografik om ugen

Hov, et nyt stillingsopslag! Det må jeg hellere skynde mig at søge. Jeg skal også lige til samtale, til møde med a-kassen og til møde med jobcenteret. Derefter skal jeg optimere mit CV og finde ud af, om der er nogle spændende steder, hvor jeg kan søge uopfordret. Og hele tiden skal jeg forsøge at skille mig ud fra mængden, puha...

Som ledig er hverdagen meget ustruktureret. Problemet er: Jeg er ikke ustruktureret. Jeg vil helst arbejde med et formål og gerne efter en plan/liste.

Derfor har jeg fastsat to ting, som jeg skal gøre, så længe jeg er ledig:

 

  1. Jeg arbejder hver dag fra 8-16.
  2. Jeg skal lave én infografik hver uge.

 

Dette er min måde at få en lille smule orden på hverdagen. Da jeg for 5 uger siden blev ledig, gik jeg som det første ud for at købe en kalender. Nu skriver jeg dagens opgaver ind og streger dem ud i takt med, at de bliver løst.

Mine infografikker laver jeg oftest over flere dage, da det er en større proces. Det er jo ikke et krav, at jeg laver dem, det er kun mit krav til mig selv. Det betyder også, at de ikke skal omhandle noget specielt. Så lige så snart jeg er færdig med én infografik, begynder jeg at tænke på, hvad den næste skal handle om. Indtil nu har det heldigvis ikke været en sindssygt svær opgave. De er meget hurtigt kommet til at handle om mig og de ting, der relaterer sig til min hverdag.

Jeg har ingen erfaring med infografikker fra tidligere, men har altid været facineret af dem. Infografikker kan (hvis de er lavet godt) få selv det mest kedelige information til at blive spændende! Og dét fascinerer mig. Da jeg blev ledig, overvejede jeg, hvordan jeg kunne skille mig ud fra mængden på en relevant måde. Jeg måtte da kunne lave noget, som både udfordrede mig samtidig skabte fokus på mig. Jeg var omkring flere overvejelser bl.a. video og e-bøger. Men det var ikke så meget mig. Til sidst kom ideen med infografikkerne og jeg gik straks i gang. Ved at lave én infografik i ugen kan jeg dygtiggøre mig, afprøve forskellige stilarter, holde gang i de kreative tanker, sætte fokus på mig og samtidig have det sjovt.

 

Her er en af de infografikker, jeg har lavet:

Artiklen fortsætter efter billedet

infografik 5 grunde til at ansaette en nyuddannet rikke andersen2

 

Her kan du se alle mine andre infografikker: http://rikkeandersen.dk/infografik.html

Har jeg inspireret dig bare en smule, så find mig gerne på LinkedIn: https://goo.gl/IbZv3P

Ps. Det er fuldstændig bevidst, at jeg bruger ordet "ledig" og ikke "arbejdsløs". For jeg er sådan set ikke arbejdsløs. Jeg knokler hjemme i stuen, og jeg tjener ikke en krone på det – men jeg føler, at det er et arbejde. Til gengæld er jeg ledig, hvis nogen vil tilbyde mig et "rigtigt" arbejde at knokle på i stedet.

 

 

 

Rikke Andersen2Af: Rikke Andersen 

Rikke er nyuddannet multimediedesigner fra Erhvervsakademi Aarhus. Hun kommer fra Tønder og har nu boet i Aarhus i 2 år med sin kæreste, Simon. Rikke har været ledig i ca. halvanden måned og bruger sin dagligdag på at søge spændende jobs både på traditionel og utraditionel vis. Hun drømmer om at finde et godt og udfordrende job som digital designer i Aarhus.

Når Rikke ikke søger nye jobs, arbejder hun på at få sin webshop til at vækste. Her sælger hun plakater og rammer. Plakaterne er både af Rikkes eget design og købes ind fra forskellige designere.

 

 

Hvad siger du til Rikkes tilgang til hendes tid som ledig?