Jobfisk
TILMELD NYHEDSBREV

Fjernarbejde betyder mindre stress og højere produktivitet

Fjernarbejde betyder lilleFjernarbejdes popularitet er steget markant de seneste år. Dette sker som følge af en række klare fordele ved denne arbejdsform. Flere studier har påvist, at fjernarbejde blandt andet kan øge produktiviteten, samtidig med at risikoen for stress bliver reduceret. Det samlede billede er dog ikke helt sort/hvidt. I denne artikel gennemgår vi alle nuancer.

Læs mere…

1 sides CV: hot or not

CV p 1 side - overskriftH75Giver det mening, at have et CV på kun en side? Og hvornår skal man i så fald vælge at bruge 1-sides CV'et?
Det skrev Rune og spurgte mig om.

Læs mere…

God trivsel sikrer øget vækst

Trivsel sikrer get vkst lilleHvis du til daglig arbejder med kommunikation eller HR, så ved du hvor vigtigt det er arbejde med mennesker – både i forhold til kommunikation, men også med medmenneskeligheden på en arbejdsplads, hvor alle skal trives. At alle kan trives, betyder at folk på arbejdspladsen, og dermed hurtigere kan bidrage om en virksomheds vision om øget vækst.

Læs mere…

Søg job som influencer

Sg job som influencer lilleDer kan være mange gode grunde til at søge et job som influencer. Hvad det vil sige at være influencer, og hvad det kan give dig af fordele, ser vi på her:

Læs mere…

1 sides CV: hot or not

CV p 1 side - overskriftH75Giver det mening, at have et CV på kun en side? Og hvornår skal man i så fald vælge at bruge 1-sides CV'et?
Det skrev Rune og spurgte mig om.

Læs mere…

Søg job som influencer

Sg job som influencer lilleDer kan være mange gode grunde til at søge et job som influencer. Hvad det vil sige at være influencer, og hvad det kan give dig af fordele, ser vi på her:

Læs mere…

Fejl
  • There was a problem loading image CV%20p%201%20side%20-%20overskriftH75.png
  • There was a problem loading image Trivsel%20sikrer%20get%20vkst%20lille.jpg
  • There was a problem loading image Fjernarbejde%20betyder%20lille.jpg
Blog Gæsteblogger Sådan holder jeg mig selv i gang under ledigheden

Sådan holder jeg mig selv i gang under ledigheden Populær

Skrevet af Gæsteblogger     28. September 2016     2327  

Giv mig en udfordring rikke andersen2- Én infografik om ugen

Hov, et nyt stillingsopslag! Det må jeg hellere skynde mig at søge. Jeg skal også lige til samtale, til møde med a-kassen og til møde med jobcenteret. Derefter skal jeg optimere mit CV og finde ud af, om der er nogle spændende steder, hvor jeg kan søge uopfordret. Og hele tiden skal jeg forsøge at skille mig ud fra mængden, puha...

Som ledig er hverdagen meget ustruktureret. Problemet er: Jeg er ikke ustruktureret. Jeg vil helst arbejde med et formål og gerne efter en plan/liste.

Derfor har jeg fastsat to ting, som jeg skal gøre, så længe jeg er ledig:

 

  1. Jeg arbejder hver dag fra 8-16.
  2. Jeg skal lave én infografik hver uge.

 

Dette er min måde at få en lille smule orden på hverdagen. Da jeg for 5 uger siden blev ledig, gik jeg som det første ud for at købe en kalender. Nu skriver jeg dagens opgaver ind og streger dem ud i takt med, at de bliver løst.

Mine infografikker laver jeg oftest over flere dage, da det er en større proces. Det er jo ikke et krav, at jeg laver dem, det er kun mit krav til mig selv. Det betyder også, at de ikke skal omhandle noget specielt. Så lige så snart jeg er færdig med én infografik, begynder jeg at tænke på, hvad den næste skal handle om. Indtil nu har det heldigvis ikke været en sindssygt svær opgave. De er meget hurtigt kommet til at handle om mig og de ting, der relaterer sig til min hverdag.

Jeg har ingen erfaring med infografikker fra tidligere, men har altid været facineret af dem. Infografikker kan (hvis de er lavet godt) få selv det mest kedelige information til at blive spændende! Og dét fascinerer mig. Da jeg blev ledig, overvejede jeg, hvordan jeg kunne skille mig ud fra mængden på en relevant måde. Jeg måtte da kunne lave noget, som både udfordrede mig samtidig skabte fokus på mig. Jeg var omkring flere overvejelser bl.a. video og e-bøger. Men det var ikke så meget mig. Til sidst kom ideen med infografikkerne og jeg gik straks i gang. Ved at lave én infografik i ugen kan jeg dygtiggøre mig, afprøve forskellige stilarter, holde gang i de kreative tanker, sætte fokus på mig og samtidig have det sjovt.

 

Her er en af de infografikker, jeg har lavet:

Artiklen fortsætter efter billedet

infografik 5 grunde til at ansaette en nyuddannet rikke andersen2

 

Her kan du se alle mine andre infografikker: http://rikkeandersen.dk/infografik.html

Har jeg inspireret dig bare en smule, så find mig gerne på LinkedIn: https://goo.gl/IbZv3P

Ps. Det er fuldstændig bevidst, at jeg bruger ordet "ledig" og ikke "arbejdsløs". For jeg er sådan set ikke arbejdsløs. Jeg knokler hjemme i stuen, og jeg tjener ikke en krone på det – men jeg føler, at det er et arbejde. Til gengæld er jeg ledig, hvis nogen vil tilbyde mig et "rigtigt" arbejde at knokle på i stedet.

 

 

 

Rikke Andersen2Af: Rikke Andersen 

Rikke er nyuddannet multimediedesigner fra Erhvervsakademi Aarhus. Hun kommer fra Tønder og har nu boet i Aarhus i 2 år med sin kæreste, Simon. Rikke har været ledig i ca. halvanden måned og bruger sin dagligdag på at søge spændende jobs både på traditionel og utraditionel vis. Hun drømmer om at finde et godt og udfordrende job som digital designer i Aarhus.

Når Rikke ikke søger nye jobs, arbejder hun på at få sin webshop til at vækste. Her sælger hun plakater og rammer. Plakaterne er både af Rikkes eget design og købes ind fra forskellige designere.

 

 

Hvad siger du til Rikkes tilgang til hendes tid som ledig?