Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.
Som jobsøgende kan det være en stor udfordring at få sit CV til at skille sig ud fra mængden. Det skal både være overskueligt, informativt og effektivt. Dit CV er det allerførste indtryk en potentiel arbejdsgiver får af dig, og derfor skal det helst være spot-on, hvis du skal videre i processen. Og det indebærer, at du effektivt kan formidle dine unikke erhvervserfaringer og kompetencer på en måde, så arbejdsgiveren kan se dig i rollen.
Læs mere…Der har på det seneste været meget fokus på rekrutteringsprocessen i medierne. Jeg har klappet i mine små hænder over det - for vi virksomheder skylder at reformere processen. Det skylder vi os selv, men i særdeleshed de jobsøgende. Som processen er nu, skaber den hverken værdi for os eller for dem.
Læs mere…Internettet har efterhånden overtaget mange funktioner, der tidligere skulle klares i den fysiske verden. Vi betaler regninger via netbank, vi sender personlige dokumenter via offentlige portaler, og mange af os arbejder sågar online via computeren dagen lang. Selv jobsøgning og rekruttering af medarbejdere foregår i dag langt hen af vejen via online portaler eller på jobdatabaser på nettet.
Læs mere…Måden vi tænker på karriere har ændret sig de seneste år. I dag er unge mennesker mere interesseret i jobs, der kombinerer kreativitet, teknologi og autonomi.
De traditionelle jobtyper bliver erstattet med digitalt og fjernarbejde - YouTube, social media management, forskellige marketingpositioner, influencers og programmører.
Læs mere…Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.
Kære jobsøgende,
Har du en rollemodel til sparring, på sidelinjen eller bare mentalt?
Det kan være en god støtte, om personen er der fysisk eller blot mentalt i tankerne til at stille dig spørgsmålstegn til værdien for virksomheden i hver sætning i din ansøgning.
Læs mere…Er du som aktiv jobsøgende ved at være rigtig godt træt af at høre om manglen på arbejdskraft og efterspørgslen på udenlandsk arbejdskraft - og at det skal gøres lettere for virksomhederne. At der mangler hænder samtidig med, at der er så mange ledige hænder...
Læs mere…Netværk er vigtigt når man er jobsøgende! Twitter er et rigtig godt bud på et sted hvor du kan starte eller udvide dit netværk. Du har muligheden for at opnå viden inden for din branche, som kan være brugbar i din jobsøgning.
Du får her en forklaring på hvorfor og hvordan du kan bruge Twitter i din jobsøgningsproces.
Ifølge overskrift.dk var der i 2015 ca. 300.000 danske konti på Twitter. De primære (aktive) brugere er politikere, meningsdannere, journalister/medier, komikere og andre kendte. Mange bruger Twitter som nyhedsstrøm og er ikke selv aktive (http://blog.overskrift.dk/2015/12/16/2015-paa-twitter-og-instagram/).
Mange af dem som er aktive er også dem som man som jobsøger gerne vil have får øje på en. Det er personer som ofte ved rigtig meget om de emner de arbejde indenfor, og som selv bruger Twitter som nyhedsstrøm.
Ligesom du deler spændende opslag med dit netværk på Facebook og LinkedIn, gør de det også, bare på twitter, og her er fordelen at du kan tale med, like, dele og kommentere uden at være connected med dem – så det gælder bare om at komme i gang med at sige noget (klogt)!
En anden åbenlys fordel er at konkurrencen i forhold til at gøre opmærksom på sig selv som person (og jobsøgende) er væsentlig mindre end på mange af de andre platforme. Det handler ikke om hvor mange der ser dig, men om at de rigtige ser dig!
Du kan læse flere gode råd om at bruge Twitter i denne artikel af Pia Vive (@piavive): https://www.djoef.dk/blog/2015/06/ny-p-aa--twitter-en-sp-oe-rgetime.aspx
Der kan være mange grunde til, at du skal oprette dig på Twitter. Når du skal skrive din næste jobansøgning, så prøv at søge på virksomheden eller branchen på Twitter. Det kan give gode indspark til, hvilke spørgsmål du kan stille virksomheden når du ringer til dem, inden du skriver din ansøgning. Eller bare gode ideer til hvad du kan skrive i din ansøgning.
Du har også en oplagt mulighed for at skabe et netværk inden for den branche du gerne vil arbejde i. Sidst men ikke mindst giver Twitter dig en mulighed for at skabe (positiv) opmærksomhed omkring dig selv.
Det næste skridt i processen er at finde nogle spændende mennesker at følge. For at gøre det så sjovt og inspirerende for dig selv så muligt, vil jeg anbefale dig at finde nogen inden for forskellige brancher og nogen som taler om forskellige emner.
Find nogle personer som du finder inspirerende. Du kan søge på f.eks. personer fra medierne eller nogen som du kender fra den branche du gerne vil arbejde i. Det kan også være en god ide at finde folk fra andre brancher at følge.
Brug tid på at trykke 'like' og dele andres indhold, på den måde gør du dem opmærksom på dig. Du kan vælge at dele spændende artikler eller quotes du har læst andre steder på nettet, fordi du mener det kan giver værdi til nogle af dem som følger dig. Når du deler andres tweets (retweeter) kan du gøre det med og uden en kommentar til, så du har muligheden for at tilføje noget til det andre har skrevet eller delt.
Twitter er et oplagt sted at gøre opmærksom på dig selv, som jeg har nævnt nogle gange nu. Det forventes næsten at man blander sig i andres samtaler. Så når nogen deler en holdning, en artikel eller lignende, så bland dig i samtalen og kommenter på det.
På den måde fanger du opmærksomheden fra andre og på sigt skaber du et netværk, som du kan bruge til at få ny viden, og hvem ved, måske et nyt job.
Du kan bruge Twitter til at starte interessante samtaler med andre, måske følger din kommende chef med fra sidelinjen. Hvis det da ikke lige er netop hende eller ham, du har samtalen med.
Når du deler, trykker 'like' og blander dig i samtalerne på Twitter, gør du, som sagt, opmærksom på dig selv. Det vil gøre folk nysgerrige og måske begynder de at følge dig tilbage for at se, hvad du har at sige. Derfor er det sidste skridt at begynde at skabe indhold, som du kan dele på Twitter. Vi har allerede gennemgået, at du kan skrive tweets ud omkring dine holdninger og blande dig i andres samtaler. Det du kan gøre her, ved hjælp af en blog, eller f.eks. blogfunktionen på LinkedIn, er at skrive nogle posts omkring (for dig) job relevante emner, som du så kan dele med dit netværk på Twitter.
Du skal bruge Twitter, fordi det kan skabe opmærksomhed om dig selv som person, og fordi det kan stille dig bedre i jobsøgningen på flere fronter. Send mig et tweet, når du har oprettet dig, så følger jeg dig gerne – Du finder mig på @dlund
Du kan finde mere information om jobsøgning på sociale medier på Jobeksperten.dk episode 8 med Thomas Bigum (@thomasbigum) og specifikt omkring LinkedIn i episode 5 med Morten Vium (@MortenVium).
Husk at du aldrig skal spørge nogen direkte efter om de har et job til dig, søg viden og vis at du har interesse inden for det felt de arbejder med.
Held og lykke med at komme i gang med at bruge Twitter og Go' Jobjagt!
Hvem du følger på Twitter og andre sociale medier, fortæller noget om hvem du er.
Skrevet af Diana Lund Andersen, Jobeksperten.dk